Неочаквана бременност

• 18 135
  • 631
  •   1
Отговори
# 585
Петък е все пак! Няма ли къде другаде да избухнем? 😂

# 586
Чуждите деца нямат нужда от почти нищо, могат и със съвсем малко, така излиза от постовете на някои.
Ако искат някакви материални неща, не са правилно възпитани.

# 587
Аз пък разбирам авторката - не е любовта към лятното гадже, която я кара да умува, а желанието да изживее още едно майчинство, задълбочено от предстоящото  "изпразване на гнездото".
Няма да повтарям всичко изписано за мъжа, който въобще  не трябва да бъде слаган в сметките, дори и ако се разведе, предложи брак или издръжка, както и за финансовата страна на въпроса.

Иска ми се да прецениш доколко си готова да жертваш собствената си новопридобита свобода и евентуална възможност за живот /не брак!/ с нов партньор/и. Защото с малко дете свободните вечери,  пътувания, флиртове, любови и т.н.т.стават почти "мисия невъзможна". Дори ако пренебрегнеш финансовата страна и евентуалните проблеми с дъщерите ти, става дума за различен начин на живот през следващите 20-ина години. Така че, прецени какво точно искаш - още едно майчинство или свободата на относително млада жена с почти изпълнени семейни ангажименти. А след това трябва да платиш цената.

# 588
Като в оня виц - предстои й 18 год. лишаване от свобода, с първоначален 3 год. строг режим, а след това системно ограбване...

# 589
Съжалявам жените, които приемат по този начин майчинството.

# 590
Колкото и да са ни романтични представите,майчинството е точно това-ограничаване на личния живот за поне 15 год,голям финансов разход и голяма физическо и психическо натоварване.Не ме разбирайте криво,всички сме и гледали децата с желание и любов.Авторката вече е минала този етап.

# 591
  • Paris, France
Стара и грохнала не съм, ама на 40 да ми се кълнеш, че е като на 20, може да ги разправяш на шапката ми. Разбрахме, че така си си наредила, няма проблем.

При всеки е различно. На 50г съм и 6-7 часа сън ми стигат, а на 24г и 10 часа ми бяха малко. Енергия имам и на тебе да дам, повече, отколкото като гледах малки деца на 31-37г, обаче желание да се занимавам с малко дете нямам никакво и се радвам, че имам 2 завършили гимназия деца.

Децата ни не са работили нито ден извън задължителните практики. Мъжът ми не е работил докато не е завършил виШУ, а след това живя в жилище на родителите си. Аз се изнесох рано, работех и се оправях сама, но времената са други и условията са други. Вижда ми се извратено да искам от децата ми да гледат изтърсак, заченат от глупост и да ги карам да ми дават пари.

# 592
Какво срамно има, че е влюбена жената? Още Пушкин е написал, че на любовта всички възрасти са покорни. Ама чета тук неконтролирана злоба и липса на житейска мъдрост. Жалко.

# 593
Въпросът е в кого. Ще кажете не си личи за три месеца връзка що за човек е. Не съм съгласна...

Ако беше писала "Открих любовта, заедно сме, ще имаме бебе, но съм на 40 и имам големи деца, какво мислите?" първа щях да кажа, че това е прекрасно.

Ама не е такава ситуацията.

# 594
Какво срамно има, че е влюбена жената? Още Пушкин е написал, че на любовта всички възрасти са покорни. Ама чета тук неконтролирана злоба и липса на житейска мъдрост. Жалко.

Не е срамно,че се е влюбила, а  глупостта да е готова да роди на 40 години, от човек ,който я използва и ич не му пука за нея. Възможно, най - куция избор на живота й ,сигурно досега.
И за който, ще си плаща последствията, докато е жива.

# 595
Срамно няма, ама и мъдрост няма. С цялото ми уважение, ако ЛГ си каже точно колко е самостоятелна, и ти ще се включиш в групата с неудобните въпроси, както не понасяш глезанки.

# 596
  • София
По времето на Пушкин няма шанс да се разведе. Разбира се, има шанс да забременее от любовник. Тогава я скриват в някое село, ражда там, оставя детето и се връща с наведена глава при мъжа си. Дъщерите, разбира се, вече са омъжени.
Ха-ха, наскоро гледах един подобен филм, прощавайте.

# 597
Темата не е дали е хубаво да си влюбен, а дали да роди дете от лятната любов и дали ще се справи финансово.
Изказаха се мнения и би трябвало да е помогнало на авторката.
Някой беше писал, че искала подкрепа. Подкрепа за какво? Въобще не е пусната темата за подкрепа, а да чуе други гледни точки. И ако е чела, са й дадени за размисъл.

# 598
  • София
Лятната любов е като картичка от морето - красива картинка, която завинаги си остава в тази рамка.

# 599
  • София
С ясни уговорки и срок на годност.
Виж, бебето не е така.

Общи условия

Активация на акаунт