Ролята на мъжа в семейството

• 5 937
  • 145
  •   1
Отговори
# 60
Но я оставят без пари, в зависимост.

# 61
Не вярвам да съм единствената жена в тази ситуация и да ме хокате как съм се набутала. По мои наблюдения българският мъж не става за нищо по презумпция и има много по-лоши варианти. Изневеряващи мъже, пияндурници, безработни безхаберници и прочие, да не говорим за побойници. "Идеалният" съпруг доста често няма само една жена в живота си, нека бъдем честни. Не вярвам всички тук да живеете с мъж-мечта и аз да съм единствената, която е изтеглила късата клечка. Идвам тук, за да получа съвет как да внесем баланс в задълженията си. Някой, който е имал сходна ситуация, да сподели как го е постигнал без кавги и драми.
Баланс?
Продължавай да си казваш, че този е най-доброто, което може да ти се случи.
Ти никога не си можела повече. Не си можела да се отделиш от мама и тате в голям град, не си можела да си намериш работа и са плащаш квартира.
Тъй ще бъде, роди поне още едничко.
На 20 и няколко години имам жилище без кредит, имам 10 г трудов стаж и знам 4 езика, я пак повтори какво не съм можела?!?!?!

# 62
Не вярвам да съм единствената жена в тази ситуация и да ме хокате как съм се набутала. По мои наблюдения българският мъж не става за нищо по презумпция и има много по-лоши варианти. Изневеряващи мъже, пияндурници, безработни безхаберници и прочие, да не говорим за побойници. "Идеалният" съпруг доста често няма само една жена в живота си, нека бъдем честни. Не вярвам всички тук да живеете с мъж-мечта и аз да съм единствената, която е изтеглила късата клечка. Идвам тук, за да получа съвет как да внесем баланс в задълженията си. Някой, който е имал сходна ситуация, да сподели как го е постигнал без кавги и драми.
Баланс?
Ти никога не си можела повече. Не си можела да се отделиш от мама и тате в голям град, не си можела да си намериш работа и са плащаш квартира.
На 20 и няколко години имам жилище без кредит, имам 10 г трудов стаж и знам 4 езика, я пак повтори какво не съм можела?!?!?!

Да правиш избори.

# 63
mariamp28, ок. Това, което имате е ясно. Но за да пуснеш темата, явно не се чувстваш добре. Как си представяш живота, който би те уроволетворил?

# 64
Аз като 35годишна стара мома под наем да питам как се купува на двайсе-и-нещо жилище без кредит?

# 65
Представям си го така - да имаме равни задължения, да се разбираме помежду си, да има взаимно уважение и да имаме време за нещата, които обичаме, да пътуваме повече заедно както преди и детето да ни радва, да расте здраво и щастливо. Това би ме удовлетворило.

Купува се с много труд и лишения и не в Софето. Години наред съм пестила и съм се лишавала. Не пия, не пуша, не залагам, не търкам билетчета, не ходя по дискотеки и не си купувам уискита и мезета за вечеря. Вкъщи се готви, не даваме излишни пари за кръчми, камо ли за готова храна. В провинцията цените са други, а качеството е даже по-добро. Имаш чист въздух и тишина. В София не искам да стъпя повече, не знам защо всички натам са се запътили.

# 66
  • Варна
Мен ме впечатлиха десетте години трудов стаж.

# 67
Аз като 35годишна стара мома под наем да питам как се купува на двайсе-и-нещо жилище без кредит?
Да, моля, и мен ме интересува. Говоря 3 езика, имам две магистратури и работя на две места, за да живея нормално под наем...

# 68
За протокола - доста често няма манджа. Когато реша готвя, когато не съм на кеф не готвя. Но изцяло се занимавам с чистенето. В първия си пост споменах, че се случва той да готви, а аз невинаги се занимавам с това. Пера и гладя нещата на бебето и моите. Негови неща не съм и нямам намерение да гладя, не съм длъжна. Сам си глади ризите. И пак за протокола-случвало се е аз да го ошамаря веднъж, той мен не. Вариантът аз да го ошамаря втори път е по-възможен. Не си представяйте някакъв индийски сериал, в който жената вари ориз с куркума, а мъжът гледа страшно в продължение на 1350 епизода. На един от въпросите - досега е дал около 1000 лева за колички, столчета и други неща, но и аз съм купила доста неща. Идеята му била аз оттук нататък да давам за АМ и памперси, а той изцяло да пълни хладилника вкъщи.
Ами значи всичко е точно, не си робинята Изаура. Щом се и глади и готви чат - пат. Относно това, че като се прибере кризите с бебето вече са отминали - ами така е, много неща през деня не могат да се преразкажат автентчно после 😆. Начинът е да намира време в почивните дни той да е повече с бебето през деня. Пък ти да правиш нещо за себе си. Като цяло най-добре е в прав текст да му кажеш какво ти идва в повече и да се срещнете по средата.
Ама недей да го биеш, не е хубаво.

# 69
  • София
С магия! Аз на 47 още имам кредит, тю.
И все пак - след като си толкова умна, как се излъга да родиш дете на този мил човек?

# 70
Търкулнало се гърнето и си намерило похлупак.
Няма причина да се ядосваш на съфорумките, които ти показват червените лапички, на които ти самата не си обърнала внимание. Уж, твърдиш че си интелигентен човек, но тези консервни разбирания откъде и как си ги възприела? Сама си си направила живота така.Навремето не си направила нищо, та сега след бебето ли се сети че мъжът ти е проблем?

# 71
Не вярвам всички тук да живеете с мъж-мечта и аз да съм единствената, която е изтеглила късата клечка.

Май всички тук са с разкошни мъже, които помагат в извънработно време у дома и гледат бебето и пр.
То тук всичко е идеално и прекрасно. Ама не е.

Обичате ли го този мъж? Оттам тръгнете.
Ако отговорът е Да - говорете, търсете баланс и не се опитвайте да го променяте, да го моделирате по Ваш избор. Невъзможно.
Аз като Ви чета и в този дом няма топлина към него, няма грижа. То и към Вас няма, забързана да почиствате след него, гладейки само Вашите и на бебенцето дрехи.
Ако не го обичате не мъчете и себе си , и детето (много бързо растат). И не мислете за второ дете, мерки за защита и така.

# 72

С наследство от мама и тате.
Авторке , 11 години с тоя мъж и сега се сети,че не ти помага.

# 73
Мен ме впечатлиха десетте години трудов стаж.
Ох, вярно, чудех се какво съм пропуснала... Ама виж, двайсе-и-три и двайсе-и-девет са все двайсе-и.
Мен лично ме интересува дали жилището го е купила сама, или го е делнала в 10годишната връзка.

Да отговоря на въпроса от темата - при така зададените параметри ще поискам да ми накупи всички възможни уреди и може би ще сме квит.

# 74
Баланс?
Защо тогава е темата?

Общи условия

Активация на акаунт