Електронни четци - 29

• 1 198
  • 38
  •   1
Отговори
Тема за всичко свързано с електронните четци. Полезни съвети, впечатления, препоръки, промоции.. Two Hearts

Стари теми:
Скрит текст:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,
15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
Речници за Kindle
Бългaрски тълковен речник за Kindle
Ръководство за използването на Calibre:
Скрит текст:
Реших да направя едно просто постъпково ръководство за използването на Калибре за новите потребители на Киндъл. Надявам се да е полезно и да се види, че няма нищо страшно и сложно в използването на програмката. Всичко става в рамките на 2-3 минутки, в зависимост колко книги ще качите. И така : Четеца трябва да е свързан с компютъра с кабела, програмата Калибре трябва да е отворена.
1. Натискате бутона ADD в програма Калибре, отваря се диалогов прозорец, намирате папката с книгите и маркирате тези, които искате да качите. Натискате бутон Отвори, за да ги добавите в Калибре.

2. Книгите се добавят в Калибре.

3. Избраните книги вече са в Калибре.

4. С мишката маркирате една или повече книги, които искате да качите на четеца и натискате бутона Send to device. Излиза диалогов прозорец, който ви пита искате ли да се конвертират книгите. По подразбиране Калибре ги конвертира в МОБИ, така че натискате Yes и книгите започват да се качват.

5. Книгите са качени на четеца, когато пред тях се появи зелена чавка. Долу в десният ъгъл тече процес, който отчита колко книги остава да се качат.

Това е. Лесно, просто и удобно Simple Smile.

Резултати от анкетата Какъв четец използвате? в Тема 15:
Скрит текст:
Цитат
Какъв четец използвате?

Kindle           319 (60%)
Nook              85 (16%)
Kobo              29 (5%)
Sony              18 (3%)
PocketBook     51 (9%)
Prestigio         12 (2%)
Diva                 3 (0%)
EvoBook           0 (0%)
TrekStor           1 (0%)
Energy Sistem   1 (0%)
BOOX               0 (0%)
Друг               12 (2%)

Общ брой гласове: 505
Резултати от анкетата Каква марка четец използвате? в Тема 26:
Скрит текст:
156 / (61.2%) Kindle
60 / (23.5%) PocketBook
14 / (5.5%) Kobo
10 / (3.9%) Nook
1 / (0.4%) Prestigio
1 / (0.4%) Sony
13 / (5.1%) Друга

Изключително полезните и актуални публикации на Stilgar!!

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 17:52 от 50 Shades of Purple

# 1
  • Свети Влас
Благодаря за новата тема ! Явно ще нося Киндъла на сервиз, преди няколко дни го заредих сега е на 87% с изключен Уай Фи. Явно има някакъв проблем с батерията....

# 2
По Коледа подарихме на детето Kindle Gen 11. Писах и тук в темата за консултация, батерията падаше бързо с вкл. Wi -Fi. Сега го държи на самолетен режим и това е доста щадящо батерията. Ползва го активно. Но това е първият четец вкъщи и нямам база за сравнение.  Тук срещнах мнения, че дори и с вкл. WI-Fi батериите издържат дълго. Но мисля, че бяха за друга марка четец.

# 3
  • Pleven/Sofia, Bulgaria
Аз съм със същата марка и със същото поколение четец - Kindle Paperwhite 11 (2021). Зависи от това доколко интензивно го използвам, но батерията издържа минимум 3 седмици. Ако го използвам по-рядко, съм го зареждала и веднъж на месец и половина. Винаги Wi-fi е включен, не съм го изключвала, но и не ползвам браузър. Книги си прехвърлям през приложението на Kindle от телефона и пращам на имейла. Единствено за това ми е необходима връзка с интернет. Ако смятате, че батерията дава някакъв дефект (ако го зареждате през ден-два, това не е нормално), свържете се с търговеца, за да ви замени четеца или да го предаде към сервиз. Обърнете внимание също и на степента на подсветката и на степента на топлината на цветовете. Колкото по-високи са степените, толкова повече батерия се хаби.

# 4
  • София
Ползвала съм Kindle Paperwhite 5 - 11-та генерация 3 години и батерията издържа доста  - буквално забравям кога е зареждан, та причината едва ли е в модела. Самолетният режим също има значение. Ако е ползван навън, когато е студено  - това също ускорява падането на заряда. Ако четецът е нов, изчакайте 3-4 зареждания и ако не се подобрят нещата, потърсете сервиз.

# 5
  • Свети Влас
Моят го имам от 1 година, купих го от Озон бг. Не го ползвам често. Не знам, каква е причината.

# 6
Аз съм със същата марка и със същото поколение четец - Kindle Paperwhite 11 (2021). Зависи от това доколко интензивно го използвам, но батерията издържа минимум 3 седмици. Ако го използвам по-рядко, съм го зареждала и веднъж на месец и половина. Винаги Wi-fi е включен, не съм го изключвала, но и не ползвам браузър. Книги си прехвърлям през приложението на Kindle от телефона и пращам на имейла. Единствено за това ми е необходима връзка с интернет. Ако смятате, че батерията дава някакъв дефект (ако го зареждате през ден-два, това не е нормално), свържете се с търговеца, за да ви замени четеца или да го предаде към сервиз. Обърнете внимание също и на степента на подсветката и на степента на топлината на цветовете. Колкото по-високи са степените, толкова повече батерия се хаби.

И аз съм със същия и го ползвам по същия начин. Последно е зареждан по някое време ноември месец и в този момент е с 13% батерия. За този период е ползвам доста.

# 7
Добавих анкета. Ако искате да сложа и други опции в нея, пишете.

За съжаление не е се е запазила предишната анкета, за да сложа на 1 стр. резултатите. Затова сега е подобна.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 17:48 от 50 Shades of Purple

# 8
Аз съм със същата марка и със същото поколение четец - Kindle Paperwhite 11 (2021).

Базовият Kindle и Kindle Paperwhite са различни модели с различни характеристики, нищо че и двата са 11 генерация. По принцип Paperwhite има повече екстри – водоустойчив, с по-държелива батерия и т.н.
По описание дават, че батерията на първия държи 6 седмици, а на втория – 10 седмици. Но това сигурно е, ако не се ползва или ако се чете съвсем малко на ден. Не знам как точно ги измерват.

# 9
Слагайки в анкетата опцията Наличие на бутон за прелистване (не само с тъч), се замислих има ли в момента нов четец, предлагащ това? Виждaм, че и други са гласували. Аз съм си с Oasis-чето, което вече не знам на колко години е (трети Kindle ми е) и си използвам много активно моите бутончета (при това говоря за малкия 7"). Като ме предаде някой ден, ще е хубаво новият пак да има такава функция. Не искам, разбира се, физически копчета като при най-старите.. Точно като на  Kindle Oasis са ми екстра, може и като на Oasis 10", макар да не съм чела продължително на такъв! Има и различна степен на натиска..

# 10
Повечето модели Кобо имат бетони за смяна на страницата. А и май и всички модели на Покетбук, които освен два навигационни имат и още два бутона - начален екран - Home (къщичка) и бутон Меню.

# 11
Моят Кобо е с бутони встрани, подобно на Oasis. Първоначално ми беше трудно, но му свикнах.
Stilgar, знаеш ли дали тази марка има кирилица (Кобо)? Много ще ми е удобна да търся определено заглавие, че не ми се мъчи всеки път да прелиствам.

# 12
Току що проверих. На моите две Кобо - Libra и Forma, не открих никъде да има кирилица. Няма и език на менюто на устройството на кирилица - руски или български.
Ето една от причините, заради която предпочитам най-вече Onyx.

# 13
PocketBook има български, а Kindle руски.

# 14
Да, така е. Проблемът при Кобо е, че въобще няма кирилица. На виртуалната клавиатура има латиница и някаква "маймуница". И толкоз. Нямам представа как може да му се инсталират допълнителни езици.
Оникс Букс са с операционна система Андроид и Гугъл Плей. Може да инсталираш всякакви клавиатури и езици.
А иначе менюто може да се превключи и на руски (като на Киндъл).

Общи условия

Активация на акаунт