Електронни четци - 29

• 32 147
  • 768
  •   1
Отговори
# 15
Onyx boox имат меню на български. Другото приятно е, че поддържат 3 езика ма клавиатурата. Kindle например поддържа само 2.

# 16
За менюто на български - някои модели на Оникс Букс имат такова меню, а други нямат (поне от моите ).
А за езици на клавиатурата - това е Андроид устройство и на него може да инсталираш каквато си клавиатура искаш и да добавяш и езици за клавиатурата.

# 17
  • София
Този нов Kindle Paperwhite кой модел ще да е, никъде не виждам да пише?

# 18
  • Свети Влас
този ми прилича като този от 2021
а може и този да е

# 19
  • София
Май е този от 2024, защото пише 7 инчов.
Боже, каква разлика в цената...

# 20
  • Свети Влас
Драстична разлика има наистина в цените... Моят е за 259 лв. Доста мислих и умувах кой да взема, че повреме на пътуване ми е по-удобен, понякога не ми се взема хартиена книга.

# 21
Здравейте. От години ползвам PocketBook и съм доволна. Търся руско-български речник. Ако някой разполага с такъв ще съм благодарна.

# 22
  • Варна
Някой успявал ли е да извади четеца от калъфа без да го счупи (калъфа имам предвид)? Старият ми калъф се разръфа и си взех нов, но старият е пластмасов и твърд и изобщо не виждам как да изкарам четеца от него… Да го троша ли или има някой трик?

# 23
Хубаво натягаш в ъглите по малко.. Но нали е за изхвърляне така или иначе, каквото стане. Simple Smile

# 24
Здравейте, рамката на четецът ми лепне. Има си калъф. Не съм го цапала по никакъв начин. Опитах се да го почистя с препарат за стъкла, дезифектант... Нищо не помага. Ще ми дадете ли съвет как да премахна тази лепкавост?

# 25
Здравейте,
Планирам да подаря електронен четец на майка ми, която не знае чужди езици. Поради тази причина ми се иска потребителския интерфейс да бъде на български език. От краткото ми проучване разбрах, че Kindle (които се водят като най-качествена марка) не поддържат български език. Какви са възможните варианти за четец с меню на български? Абстрахирайте се от характеристиките и качествата на четеца, тях ще ги сравнявам впоследствие.

Аз не съм ползвал електронен четец, така че не знам колко е сложно навигирането в него и дали пълноценното използване на всичките му функции става лесно. Майка ми има смартфон, с който се справя безпроблемно (touchscreen-a не й е нещо непознато), но неговото меню е на български. Ако функциите на четеца не са прекалено много, мисля че би могла да свикне, дори и бутоните да са на английски. Това го казвам в случай, че марките поддържащи български език са със значително по-ниско качество от Kindle. Тогава бих предпочел високото качество пред удобството на българското меню.

Благодаря!

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 20:40 от Kartagenian

# 26
PocketBook е на български език.

Здравейте,
Планирам да подаря електронен четец на майка ми, която не знае чужди езици. Поради тази причина ми се иска потребителския интерфейс да бъде на български език. От краткото ми проучване разбрах, че Kindle (които се водят като най-качествена марка) не поддържат български език. Какви са възможните варианти за четец с меню на български? Абстрахирайте се от характеристиките и качествата на четеца, тях ще ги сравнявам впоследствие.

# 27
Здравейте, рамката на четецът ми лепне. Има си калъф. Не съм го цапала по никакъв начин. Опитах се да го почистя с препарат за стъкла, дезифектант... Нищо не помага. Ще ми дадете ли съвет как да премахна тази лепкавост?

Имах същия проблем с Pocketbook.

Можеш да пробваш с магическа гъба.

# 28
Здравейте,

Аз не съм ползвал електронен четец, така че не знам колко е сложно навигирането в него и дали пълноценното използване на всичките му функции става лесно. Майка ми има смартфон, с който се справя безпроблемно (touchscreen-a не й е нещо непознато), но неговото меню е на български. Ако функциите на четеца не са прекалено много, мисля че би могла да свикне, дори и бутоните да са на английски. Това го казвам в случай, че марките поддържащи български език са със значително по-ниско качество от Kindle. Тогава бих предпочел високото качество пред удобството на българското меню.

Благодаря!

Киндъл имат руски. Менюто е просто и в общи линии като се нагласят веднъж настройките вече нямате работа в менюто.

# 29

Имах същия проблем с Pocketbook.

Можеш да пробваш с магическа гъба.

Още едина точка в минус за покетбук излезе.

nezabravka_7, ако сложиш нов калъф, това лепнене няма ли да остане под калъфа и да не ти пречи? Какъв модел е твоя четец? Явно горния слой на пластмасата се е прецакал от времето и колкото повече триеш, ще става по-грозно. Защото с триенето се сваля този повърхностен слой.
Не ми се е случвало, макар, че стария ми киндъл е на 10 години.

Kartagenian, не го мисли, дори и да вземеш киндъл. Няма кой знае какво толкова да научава и да настройва. Свеки се спрявя с киндъла, въпреки, че е на 80+ и не е учила английски. Най-много да се случи, както при нас - Тука пише "регистер вур акунт", какво да натисна? Laughing
На-важното, което й трябва е - да прелиства страниците, да знае как да влезе в съдържанието да си отвори нова книга, да си включва, изключва подсветката ( на свеки съм я включила на 10 да си стои така), промяна на размера на шрифта. Евентуално да си свали нова книга и да изтрие прочетена. Но тези последните можеш  и ти да ги правиш периодично.
Ако купиш киндъл, пиши тук, да ти пусна линка за директно сваляне в моби формат от читанката.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 04:31 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт