Електронни четци - 29

• 9 173
  • 247
  •   2
Отговори
# 45
Как така не чете PDF? Нашия най стар от 2015 чете, макар, че не излиза удобно и трябва да се дижим по страницата. Зависи и от самия PDF.

# 46
  • Свети Влас
Ако свалям от читанка, само в моби мога да сваля !

# 47
От няколко години Киндъл чете epub. Аз съм с Киндъл 11 2021 - качвам в epub с кабел.
Когато го купих, не четеше epub.  Ъпдейтнах го и сега си чете формата.

# 48
Здравейте,

Преди известно време писах тук с молба за препоръка на електронен четец, без да имам каквото и да е понятие по темата. Сега, след като прочетох няколко ревюта, изгледах няколко видеа и се запознах с различните опции, крайното ми решение е за Kindle Paperwhite. По конкретно последния модел от миналата година (12 поколение, 7 инча екран).

Остана да избера откъде да го поръчам. Видях, че тук доста хора споменават OLX, предпочитам да не е от там.
При търсенето стигнах до три варианта: Ozone, Technopolis и Readerbg. Най-приемлива ми се струва следната оферта: https://shorturl.at/OiYED, понеже включва и калъф, какъвто аз така или иначе ще купя. Забелязах, че сте обсъждали този сайт и преди. Имате ли някакви отзиви? Дали са коректни? Странно ми е, че предлагат четеца само и единствено без SO - Special offers (без реклами), а самият четец не е Signature Edition. Адаптерът и стилусът няма да са ми от полза и са по-скоро бонус.

Та, въпросът ми е readerbg коректни ли са или да заложа на сигурното и да поръчам от Technopolis, а калъф да си взема от някъде другаде?

P.S.
По калъфите остават ли следи от пръсти? Ако да, ще е по-добре да взема някакъв шарен, с картинка, отколкото черен или тъмносин, нали така?

# 49
Моят четец е закупен от Readerbg и да точни са. Изпратиха ми всичко, което си поръчах с калъф тъмно син ( нямаше друг цвят). Не оставя следи от пръсти. Но четецът е Pocketbook. Аз съм много доволна.

# 50
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
По калъфа на моите четци също не са оставали пръсти.

До момента съм купувала 3 киндела. Всички от ОЛХ. Всички нови, в кутия.
Да, не са били последни модели, най-вероятно, но идеално ми вършат работа.
Единият беше купен 2013г, изкара 10г.
Вторият го купих 2023 - нов, детски модел с оригинален бонбонено розов калъф. В момента го ползвам.
Третият купихме онзи ден за малката - пак детски. 2022г е модела. Със зарядно като за телефона ми, забравих как  се казваше категорията. И със страхотен калъф - син кит в космоса Hug

Аз и детето ги ползваме само и единствено за четене на български език. Устройват ме идеално вградените шрифтове. И общо взето съм напълно доволна от услугата, която четецът предлага.
Но пък цените им в магазин тип технополис, въобще не ме радват... Първият купих 2013 за нещо от рода на 130лв. Вторият - 125. Третият - 220.

# 51
  • Свети Влас
Моята батерия на Киндала стемглаво пада и днес е н 47 % без да е използван и без да е включен интернета.

# 52
Моята батерия на Киндала стемглаво пада и днес е н 47 % без да е използван и без да е включен интернета.
За колко време е това? Моята държи много, винаги е с включен интернет и просветка. Ако не се използва държи поне 2м, толкова най-много не съм я ползвала и имаше батерия като ми остана време да чета.

# 53
  • Свети Влас
Да кажем, че е зареден на 01.01. Не знам, защо.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 20:49 от Габриела Радева

# 54
Здравейте,

Скрит текст:
Преди известно време писах тук с молба за препоръка на електронен четец, без да имам каквото и да е понятие по темата. Сега, след като прочетох няколко ревюта, изгледах няколко видеа и се запознах с различните опции, крайното ми решение е за Kindle Paperwhite. По конкретно последния модел от миналата година (12 поколение, 7 инча екран).

Остана да избера откъде да го поръчам. Видях, че тук доста хора споменават OLX, предпочитам да не е от там.
При търсенето стигнах до три варианта: Ozone, Technopolis и . Най-приемлива ми се струва следната оферта: https://shorturl.at/OiYED, понеже включва и калъф, какъвто аз така или иначе ще купя. Забелязах, че сте обсъждали този сайт и преди. Имате ли някакви отзиви? Дали са коректни?
Скрит текст:
Странно ми е, че предлагат четеца само и единствено без SO - Special offers (без реклами), а самият четец не е Signature Edition. Адаптерът и стилусът няма да са ми от полза и са по-скоро бонус.

Та, въпросът ми е readerbg коректни ли са или да заложа на сигурното и да поръчам от Technopolis, а калъф да си взема от някъде другаде?
P.S.
По калъфите остават ли следи от пръсти? Ако да, ще е по-добре да взема някакъв шарен, с картинка, отколкото черен или тъмносин, нали така?

Readerbg са, ако не на-старото, то от най-старите фирми, продаващи четци. Не съм купувала от тях, заради по-високите цени, но съм се обаждала за съвети и са ми ги давали много коректно.
На свеки взех преди повече от година от ОЛХ калъф с библиотека, като тази от снимката. Да й напомня, че това не е една книга, а цяла библиотека.  Не е мръднал, въпреки интензивното ползване и непрекъснатото влачене в чантата й.
До сега, по никой от калъфите ни не са оставали отпечатъци от пръсти. Разбира се, не ги ползваме с мазни ръце. Joy

# 55
Да кажем, че е зареден на 01.01. Не знам, защо.

Зареждана е някъде около Нова година, не помня кога точно, но със сигурност преди 6.01. Но съм чела малко на нея, може би около 7-8ч.

# 56
  • Свети Влас
Не знам, натиснала съм копчето уж е изключен. Явно има проблем с батерията...

# 57
Когато ми се наложи да преинсталима фърмуей на киндъла, в Читанката видях предупреждение, че по-новите версии харчат по-бързо батерията.
Да не си преизнсталирала?

Друг вариант е да е остаряла батерията вече.

# 58
Не знам, натиснала съм копчето уж е изключен. Явно има проблем с батерията...

При мен като затворя калъфа и се изключва, не натискам копчето.

# 59
  • Свети Влас
Стои както на горната снимка. Нищо не съм преинсталирала.

Общи условия

Активация на акаунт