Електронни четци - 29

• 32 169
  • 768
  •   1
Отговори
# 60
Стои както на горната снимка. Нищо не съм преинсталирала.

На колко време е този Киндъл и коя година е? Тази, която ползвам в момента аз е 2021г и го ползвам от март/април месец 2023г. И го ползвам доста. Имам един стар Киндъл, но той е без просветка и отстрани има бутони, все още си работи идеално, когато го ползвам батерията държи около месец, а когато е изключен доста повече, може би от порядъка на 3-4м, но два и половина със сигурност.

# 61
  • Свети Влас
На 1 година, от Озон е купен.
https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-kindle-paperwhite-8gb-sage/

# 62
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

Може би не е лошо да се свържете със съпорта и да попитате. Не е нормално батерията да пада толкова бързо.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 11:16 от CvEtEmOe

# 63
  • Свети Влас
Ще видим, може и да го занеса в сервиз да видят, какво не им е наред...

# 64
Записвам се в темата, защото от два дни и аз имам електронен четец. Този модел поръчах
https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-boox-go-6-2gb-32gb-cheren/
  Вчера го включих да се зарежда за първи път и го използвах около час. Днес батерията е на 70 процента. Нормално ли е това? След като ви четох, изключих Wi-Fi функцията.
Скрит текст:

# 65
  • Свети Влас
Не знам и аз имам такъв проблем, а мислих, че като е изключен не трябва така бързо да се хаби батерията.... Днес е на 46%....

# 66
Батерията на чисто нов четец може и да не държи много дълго. Може да се наложи да се "потренира" малко - т.е. да минат няколко цикъла зареждане- разреждане с четене, докато батерията влезе в кондиция.

# 67
Stilgar , дано да е това. Явно си трябва тестване. Ще се опитам да го използвам максимално, че малко се сдухах сутринта, когато видях процентите на батерията.

Иначе, има ли някой, който ползва този четец? Добър избор ли направих?

# 68
Сега се загледах във вашата картинка на основното меню на четеца. Горе вдясно има три иконки. Средната, която прилича на снежинка, ми прилича на иконата на блутут. Да не е включен блутута на четеца? Той също "яде"" от батерията. А от блутута няма особен смисъл, ако не се ползват блутут слушалки за аудио книги примерно. Най-добре да се изключи.
Аз имам няколко четеца на Оникс Букс, но те са от по-големите модели - със седем инчов, десет инчов и тринадесет инчов дисплей. И да чукна на дърво, батериите засега държат. Особено в изключено състояние на четеца може да кара по няколко месеца без да пада батерията.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 12:03 от Stilgar

# 69
Загледах се в линка, четецът бил с подарък стъклен екран. Някой ползва ли такъв? Не прави ли отблясъци и не се ли обезсмисля точно технологията на екраните на четците, да нямат отблясъци?

# 70
Stilgar, ''снежинката'' е настройка за замразяване, каквото и да значи това!? Но, благодаря, че ми напомни, да изключа  Bluetooth на четеца. Не се бях сетила.

Протекторът ще се опитам да го сложа сама, ако се справя ще дам отзив.
Скрит текст:

# 71
Аз не разбирам каква е истерията с батерията. Зареден в началото на месеца е съвсем нормално да е наполовина сега, със 7-8 часа четене.

Другото, което ми е трън и нещо почна прекалено да се повтаря - спекулацията на Diorela с ъпдейтите. Дори да е имало такъв, който дренира по-бърза батерията, то отдавна е отстранен. Амазон са компания с перфектна поддръжка. Това да не си ъпдейтваш четеца, защото някой си казал нещо си, ми е абсолютна тъпотия.

# 72
Едно време имаше голямо пазене от ъпдейти на Киндъл след джейлбрейк (хакване) на устройството, който заминава на кино при следващите ъпдейти, за които е нямало джейлбрейк.
Сега някой занимава ли се все още с нещо такова?

# 73
  • Свети Влас
При мен не мисля, че е нормално, при условие, че в момента не чета от него...

# 74
Ами чети, те тия устройства не са за държане в шкафа. Сами си бъгвате батериите.
И кое не е нормално - 23 дни е на 40+% А колко си мислиш, че трябва да издържи? Моят Пейпър кара по има-няма 10-15 дни макс с четене по 3-4 часа дневно.
Прегледай си настройките - махни всичко излишно. И ако толкова пък ... пускай рекламация към Озон. Ще ти го върнат непокътнат, защото проблем няма. Прекалено си се зашашкала.

Общи условия

Активация на акаунт