Електронни четци - 29

• 32 211
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
  • Свети Влас
В момента чета ХАРТИЕНА книга... затова НЕ чета от четеца !

# 76
Габриела, аз имам 2 Киндъла. И при двата спада батерията дори когато не ги използвам.

Ако е нов четецът, може би, както вече някой спомена, батерията не е оптимизирана. При мен се случи с един от моите когато го получих. Оставете батерията да спадне напълно, изключете напълно четеца, включете и заредете пак.

Ако батерията продължава да спада с бързи темпове, предполагам, че може да го смените. Успех!

# 77
Габриела, аз имам 2 Киндъла. И при двата спада батерията дори когато не ги използвам.
И аз това исках да кажа и също като evencee не виждам проблем.

# 78
  • Свети Влас
Пробвах и варианта с напълно падане на батерията, еми не помага ! Има проблем, защото според мен един четец като НЕ се използва не би трябвало толкова бързо да му пада батерията !

# 79
  • Варна
Аз не разбирам каква е истерията с батерията. Зареден в началото на месеца е съвсем нормално да е наполовина сега, със 7-8 часа четене.
И аз така. Три седмици са минали, не три часа. Колко очаквате да държи тази батерия? Въобще не помня кога съм зареждала - миналата седмица или миналия месец. Като не е всеки ден Crazy

# 80
Има проблем, защото според мен един четец като НЕ се използва не би трябвало толкова бързо да му пада батерията !
Още веднъж.. Не е вярно това. Но очевидно сте убедена, че му има нещо, действате.

# 81
Батерията пада дори четецът да не се използва, ако не е изключен изцяло със задържане на бутона отдолу. Регулирайте яркостта на подсветката и я оставете на по-ниска степен, защото колкото по-ярък е екранът, толкова повече батерия се хаби. Както вече казаха повечето потребители, ако смятате твърдо, че има нещо нередно в конкретната бройка четец, която сте закупили, обърнете се към Озон, те са коректни и би следвало да реагират своевременно.

# 82
Записвам се в темата, защото от два дни и аз имам електронен четец. Този модел поръчах
https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-boox-go-6-2gb-32gb-cheren/
  Вчера го включих да се зарежда за първи път и го използвах около час. Днес батерията е на 70 процента. Нормално ли е това? След като ви четох, изключих Wi-Fi функцията.
Скрит текст:

здравейте. Бихте ли могли да качите снимка с текст от книга ? Има ли възможност за смяна на шрифтовете?

# 83
evencee  , ще те затрудни ли да се държиш възпитано и да комуникираш спокойно?

Скрит текст:
Аз не разбирам каква е истерията с батерията. Зареден в началото на месеца е съвсем нормално да е наполовина сега, със 7-8 часа четене.

Другото, което ми е трън и нещо почна прекалено да се повтаря - спекулацията на Diorela с ъпдейтите. Дори да е имало такъв, който дренира по-бърза батерията, то отдавна е отстранен. Амазон са компания с перфектна поддръжка. Това да не си ъпдейтваш четеца, защото някой си казал нещо си, ми е абсолютна тъпотия.

Ами чети, те тия устройства не са за държане в шкафа. Сами си бъгвате батериите.
И кое не е нормално - 23 дни е на 40+% А колко си мислиш, че трябва да издържи? Моят Пейпър кара по има-няма 10-15 дни макс с четене по 3-4 часа дневно.
Прегледай си настройките - махни всичко излишно. И ако толкова пък ... пускай рекламация към Озон. Ще ти го върнат непокътнат, защото проблем няма. Прекалено си се зашашкала.

# 84
  • Свети Влас
Може за вас да е нормално, но за мен не е нормално ! То човек нещо да не сподели !

# 85
Цитат
fearbless92
здравейте. Бихте ли могли да качите снимка с текст от книга ? Има ли възможност за смяна на шрифтовете?
Скрит текст:
Скрит текст:
Имам четеца от три дни и това ми е първият, така че нямам база за сравнение. Нормално е, когато дадеш определена сума пари, особено с тази инфлация, да се чудиш дали си направил добър избор. Засега съм доволна – устройството е компактно, има много функции и не натоварва очите. Надявам се батерията да се стабилизира след няколко зареждания.
Благодаря на всички, които се включват в темата с полезни съвети!

# 86
Имам четец PocketBook Basic 2. Няма тъч скрийн, работи с копчета. Купуван е преди 7-8-9 години, не помня точно. Ако не го използвам, т.е. не чета активно всеки ден, батерията издържа около 3 месеца.
Другия ме четец е KINDLE PAPERWHITE, купуван е миналата година. Неговата батерия издържа значително по-кратко отколкото PocketBook. Предполагам заради повечето функции и възможности на Киндъла.

Ако трябва да сравнявам двата четеца, определено по-комфортно на очите ми е ползването на PocketBook, въпреки че няма подсветка, няма сензорен екран и няма безброй многото удобства на Киндъла.

# 87
Габриела, на тъмен режим ли ти е нагласен четецът? Да не би това да оказва влияние и да хаби повече енергия?

# 88
  • Свети Влас
Беше малко под посредата, смисъл не докрая сега го направих изцяло без подсветка. Ще видим...

# 89
Според мен имате проблем с батерията. Когато не се използва не може да пада толкова бързо. Че то ако започнете да четете активно, тя ще пада за 2-3 дни. Онзи ден ви качих снимка на моята, зареждана е както казах преди 6.01 и съм чела 7-8ч сумарно от тогава. Ето снимки от днес, снощи четох около 30 Мин. Толкова време имам.

Батерията продължава да е на 93%. Книгата е почти на 2г. Освен това нищо в настройките не пипам, тъй като много често чета само вечер и не ми се занимава да пускам и спирам просветката и да си я нагласям отново както ми е комфортно. Wi_fi също не го спирам, защото не се знае кога ще си харесам нова книга и си я пращам направо. Изключвах го в началото и после се чудех защо не си получавам книгите.

Общи условия

Активация на акаунт