От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 26

• 9 279
  • 99
  •   2
Отговори
  • Sofia
Темата е за коментари, относно посредници и превозвачи от UK сайтове.

Проверени английски сайтове, от които можем да пазаруваме:

Amazon
eBay
Asos
Asda
Argos
Boots
Marks & Spencer
Matalan
Mothercare
USC
Get The Label
MandM Direct
The Body Shop
TK Maxx
Esprit
Puma
New Look
Zara
Gap
Adidas
AllBeauty
Clarks
H&M
Next
Nike
Toys"R"Us

Превозвачи / посредници:

GGBG
www.ggbg.bg
Цени: 4.99 лв. на всеки започнат килограм, в рамките на един курс.
Условия: Не се изисква да регистрирате пратките си на сайта на превозвача, нито да заплащате допълнителни такси, като ДДС и мито. Не е необходимо да изпращате фактури или каквито и да било други документи, свързани с поръчките ви. Цените на по-големите по размери, но леки пратки се изчисляват на база "обемно тегло". Предлагат фиксирани цени за някои нестандартно тежки или специфични стоки (проверете в сайта им за по-детайлна справка или им изпратете запитване).
Офиси: София.
Предлагат услугата "Асистирано пазаруване", т.е. – срещу определена комисиона – могат да закупят и заплатят желаната от Вас стока и след това да Ви я доставят до България.
Имат транспорт и от Германия, САЩ.

Gabieli
www.gabieli.com
Цени: 5 лв. / кг, като след първия цената се формира, според реалното тегло, а не се закръглява.
Условия: Не се изисква да регистрирате пратките си на сайта на превозвача, нито да заплащате допълнителни такси, като ДДС и мито. Не е необходимо да изпращате фактури или каквито и да било други документи, свързани с поръчките ви. Цените на по-големите по размери, но леки пратки се изчисляват на база "обемно тегло". Предлагат фиксирани цени за някои нестандартно тежки или специфични стоки (проверете в сайта им за по-детайлна справка или им изпратете запитване).
Офиси: Пловдив (централен), София, Варна, Бургас.
Предлагат услугата "Асистирано пазаруване", т.е. – срещу определена комисиона – могат да закупят и заплатят желаната от Вас стока и след това да Ви я доставят до България.
Имат транспорт и от Германия, Испания.

Gab_Co
www.gabco.org
Цени: 5 лв. / кг, за всеки започнат килограм, в рамките на един курс (независимо от броя пакети).
Имат транспорт и от Германия.

Leron
www.leron.bg
Цени: 5 лв. / кг.
Условия: Не се изисква да регистрирате пратките си на сайта на превозвача, нито да заплащате допълнителни такси, като ДДС и мито. Не е необходимо да изпращате фактури или каквито и да било други документи, свързани с поръчките ви. Цените на всички пратки, които не могат да се вместят в размер: 45 см / 45 см / 55 см, се изчисляват на база "обемно тегло", по формулата: (ширина в см) x (дължина в см) x (височина в см) / 13000. Транспортната такса се заплаща върху по-голямото от двете (обемното или реалното тегло). Предлагат фиксирани цени за някои нестандартно тежки или специфични стоки (проверете в сайта им за по-детайлна справка или им изпратете запитване).
Имат транспорт и от Германия, САЩ.

Доставка от Англия
www.dostavka-anglia.com
Цени: 3 лв. на всеки започнат килограм.
Условия: Не се изисква да регистрирате пратките си на сайта на превозвача, нито да заплащате допълнителни такси, като ДДС и мито. Не е необходимо да изпращате фактури или каквито и да било други документи, свързани с поръчките ви. Цените на по-големите по размери, но леки пратки се изчисляват на база "обемно тегло", по формулата: (дължина в см) x (широчина в см) x (височина в см) / 6000. Теглото на пратка, по което изчислява дължимата сума за доставка, се определя, според реалното или обемното ѝ тегло – взема се по-голямото от двете.
Офиси: София, Пловдив, Варна, Благоевград, Ботевград.

UK Dostavka
www.ukdostavka.com
Цени: 3 лв. на всеки започнат килограм, в рамките на един курс.
Офиси: София, Пловдив, Варна, Благоевград, Петрич.

Shopper.bg
www.shopper.bg
Цени: 5.50 лв. на всеки започнат килограм (пратки, по-малки от 1 кг, се таксуват като 1 кг); пратки, с тегло между 20 и 35 кг – 2.40 лв. / кг; пратки, с тегло между 35 и 50 кг – 2.30 лв. / кг; пратки, с тегло над 50 кг – 2.20 лв. / кг; пратки, които се получават от офиса на превозвача в гр. Варна, се таксуват по 5.50 лв. / кг, независимо колко тежат.
Условия: Предлагат фиксирани цени за някои нестандартно тежки или специфични стоки (проверете в сайта им за по-детайлна справка или им изпратете запитване).
Офиси: София, Пловдив, Варна.
Имат транспорт и от Германия.

Shopping Feya / Шопинг Фея
www.shopping-feya.com
Предлагат единствено услугата "Асистирано пазаруване", т.е. – срещу определена комисиона – могат да закупят и заплатят желаната от Вас стока и след това да Ви я доставят до България.
Цени: 4.80 лв. / кг (минимумът за отчитане е 0.5 кг). Курсът на лирата се смята по фиксиран курс за деня, обявен в раздел "Поръчки" (в момента £1 се равнява на 2.70 лв., според информацията в сайта на превозвача).
Условия: Поръчките се пускат след заплащане на капаро, в размер на минимум 50% от стойността на заявените стоки. Цените на по-големите по размери, но леки пратки се изчисляват на база "обемно тегло", по формулата: (дължина в см) x (обща височина в см) x (широчина в см) / 6000. Предлагат фиксирани цени за някои нестандартно тежки или специфични стоки (проверете в сайта им за по-детайлна справка или им изпратете запитване). Правят и общи поръчки.
Офиси: Пловдив.
Имат транспорт и от Германия, Италия, САЩ.

Изрично е забранено развиването на търговска и посредническа дейност във форума, както и предлагането на пускане на "общи" поръчки!
Всякакъв опит за развиване на подобна нерегламентирана дейност (посредничество при пазаруване срещу заплащане), от страна на фирми и потребители, както и обяви за пускане на "общи" поръчки, ще бъде санкциониран и достъпът до форума ще бъде забраняван безсрочно, без предупреждение.

Линкове към предишните теми:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25.

Приятно пазаруване! bouquet

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 23:05 от Blаck Cat

# 1
Благодаря за новата тема! Пожелавам на всички изгодно и безпроблемно пазаруване.

В последната година имам една-единствена покупка от Великобритания, но все пак се записвам да не пропускам новостите.
Последните няколко пъти ползвах Лерон и останах доволна от тях, но пък аз нямах пратки в злополучните курсове.

# 2
Благодаря за новата тема!
Аз все пак се престраших и поръчах подаръците за РД на съпруга и дъщеря ми от английския Амазон и ги пратих отново на адреса на ГГБГ. Дано с този курс да няма никакви проблеми, че вече доста стресиращо става... Получих мейл, че пакетите ми пътуват с курс 1432 още в петък вечерта, явно са подранили с изпращането към БГ. Сега стискам палци да пристигне благополучно и навреме.
Надявам се и на новини за задържания неизвестно къде курс 1423 и желая късмет на всички колеги, очакващи пратки с него Simple Smile

# 3
Здравейте
Някой има ли новини за курс 1423 на ,GGBG.
Не си вдигат телефоните,ще се наложи тези дни да отида в офиса им май

# 4
Задържан е в Холандия и набавят документи. Кога ще го освободят не се знае. Това ми казаха преди седмица

# 5
А курса от вчера,който трябваше да тръгне някой да знае кога ще потегли?

# 6
Задържан е в Холандия

по мое мнение това е много лоша новина, т.е. че е задържан именно в Холандия, щото холандските митници са супер стриктни при проверките, тъй като там са двете най-големи пристанища в Европа - това в Ротердам и другото в Антверпен и съответно са буквално "вратата" на Европа към опити за всякакъв тип контрабанда и крими-сценарии и при най-малката нередност, щото имат толкова много на главата си - те режат здраво.

аз лично преди 10 години от Холандските митници, докато бях там, задържана пратка не можах да си я взема като частно лице... явно този курс 1423 на GGBG, който ми беше и последният курс да ползвам GGBG - просто щото вече няма как да разчитам на тях след 2 провала, ще е чудо, ако някога дойде, краен песимист съм...

иначе, ако на GGBG някой не им прави мръсно и не ги саботира и топи за проверки, то определено има нещо нередно какво правят при тези вносове, защото след задържаният курс 1348, който ако броим датата си на тръгване от Великобритания, дойде след 9 месеца, сега е ясно и курс 1423, но имаме и друг проблемн курс 1410 - това е курса от САЩ (не се говори много за него, щото малко са хората дето имат нужда да пазаруват от САЩ - а и е супер скъпо), който вече 2 месеца е в неизвестност. да не говорим, че ако беше пристигнал преди 1 месец - още и митата на Тръмп не бяха в сила - сега е с двойно по-неясна съдба.

така, че може да си представите GGBG и по-точно клиентите им как са ударени в момента с курс 1410 от САЩ и 1423 от Великобритания. най-странното е, че за курсовете от САЩ, GGBG ти взимат Пълното Мито, затова за мен факта, че тоя курс също го няма, навежда на мисълна, че може би, тия пари дето ти взимат за Мито, реално са си ги запазват за себе си и не са плащали (т.е. хем мамят клиента, хем мамят държавата където извършват вноса от САЩ), но дано греша.

# 7

най-странното е, че за курсовете от САЩ, GGBG ти взимат Пълното Мито, затова за мен факта, че тоя курс също го няма, навежда на мисълна, че може би, тия пари дето ти взимат за Мито, реално са си ги запазват за себе си и не са плащали (т.е. хем мамят клиента, хем мамят държавата където извършват вноса от САЩ), но дано греша.

Мисля, че гореизложеното не е точно така - имам пратка в току-що пристигналия от САЩ курс 1419 ( следобяд, получих известие на имейла). Утре или вдругиден, ще я получа по Еконт и тогава ще заплатя с наложен платеж мито - все още не съм плащала нито митото от 20%, нито транспорт.

# 8
Мисля, че гореизложеното не е точно така - имам пратка в току-що пристигналия от САЩ курс 1419

какво не е така, 1419 не е 1410 - нали така?!

то и след задържаният курс 1423 дойдоха вече няколко курса от Великобритания, а след след задържаният курс 1348 дойдоха няколко десетки курса, нали така?! никой не казва, че вече всичките им курсове не идват, просто че вече не знаеш, кое ще дойде и кое няма да дойде.

та, какваш ли, че курс 1410 от САЩ не е задържан и в неизвестност вече 2 месеца, че не било така?!

П.С. фактът е, че проблемът е вече сериозен, щото както сами GGBG ни писаха в имейлите си за курс 1348 - до тогава, т.е. до Август 2024, от съществуването си нямали задържан курс - нито един и било прецедент, а сега само от началото на тази година - вече са 2 броя - 1423 от Великобритания и 1410 от САЩ.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 21:40 от 0xdeadbeef

# 9
Цитирала съм за кое става въпрос - за митото.

# 10
по мое мнение това е много лоша новина, т.е. че е задържан именно в Холандия, щото холандските митници са супер стриктни при проверките, тъй като там са двете най-големи пристанища в Европа - това в Ротердам и другото в Антверпен и съответно са буквално "вратата" на Европа към опити за всякакъв тип контрабанда и крими-сценарии и при най-малката нередност, щото имат толкова много на главата си - те режат здраво.

...
...но имаме и друг проблемн курс 1410 - това е курса от САЩ (не се говори много за него, щото малко са хората дето имат нужда да пазаруват от САЩ - а и е супер скъпо), който вече 2 месеца е в неизвестност. да не говорим, че ако беше пристигнал преди 1 месец - още и митата на Тръмп не бяха в сила - сега е с двойно по-неясна съдба.
И в Австрия бяха много стриктни, ама го пуснаха. Не знам защо се регистрират нови потребилите, за да внасят допълнителен смут.
В темата за САЩ е писано, че курсовете на GGBG се бавят. Тарифата е фиксирана и никой не плаща повече. Твоя измишльотина е, че има проблем с този курс.

Мнението ти е без никаква стойност и можеше да си го задържиш за себе си.

# 11
Не знам защо се регистрират нови потребилите, за да внасят допълнителен смут.

Сигурно защото от старите си профили, преди няколко месеца са писали, че вече няма да използват услугите им и сега става тъпо.
А вие как може да не сте благодарни, сега сигурно някакви загрижени "нови" пишат писма на холандските митници за да питат има ли наистина задържан камион или отново ни лъжат. После ще обработят фактологията вместо вас и ще стигнат до заключението, че тези пратки никога няма да си ги видите и още утре трябва да започнете да си искате парите. Също така повече да не използвате услугите на фирмата и да се прехвърляте като тях на другите, на които няма как да им спрат пратките, а и да ги спрат те ще си ги освободят веднага, за разлика от тези, които много обичат да бавят.

# 12
Бях много скептичен след първия задържан курс, но ето, че пристигнаха най-накрая пратките и нищо не беше конфискувано. Сигурен съм, че и с това забавяне ще се справят. Simple Smile

# 13
Диър ЕззГ, всеки и с всички превозвачи рискува да попадне в същия филм.
Ако не му се рискува единствения легален начин е да си поръча с пряка доставка от продавача до БГ, да си плати всички такси и да си свирка.
Внушенията и сарказма които вкарвате не са много удачни, на фона на това че всички правят едно и също, а именно заобикалят реалната процедура по внос от трети страни.

# 14
всички правят едно и също, а именно заобикалят реалната процедура по внос от трети страни.

Смятам, че за няколко години, това трябва вече да е станало ясно дори и за децата, но пък постоянно се появяват някакви "нови" хора, които претендират, че уж не са деца и чак сега откриват, че има нещо не особено легално в този транспорт, за което не са били надлежно предупредени.
Нямам представа за какви внушения става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт