От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 26

• 7 138
  • 70
  •   1
Отговори
# 15
Някой да знае нещо ново за задържания курс от УК?

# 16
Някой да знае нещо ново за задържания курс от УК?

По техни думи нищо ново. Правели поетапна митническа проверка и щели да уведомят всички като има новини Rolling Eyes

# 17
Аз съм с пратка в 1410. Проблемът ми не е точно забавянето, а почти тоталната липса на комуникация. След като мина месец и пратката не дойде, получих мейл за забавянето. От тогава мина още един месец, реших да попитам все пак дали да я очаквам или някакво предположение кога би дошла. Не ми трябва веднага, можеше да ми кажат и 8 месеца забавяне, щях да съм ок.

Проблемът е, че не казаха нищо. Не ми отговориха на съобщение в сайта, не ми отговориха на мейл и не вдигат като звъня на телефона. Това е неадекватно за предлаганата услуга и мога само да се радвам, че не чакам нещо важно.

Защо някога бих ги ползвал за сериозна работа, след като не знам дали ще мога да се свържа с тях, ако има проблем.

# 18
Аз чакам важни неща и нито вест нито кост, за съжаление.Моля ако научите повече информация да споделите, понеже не се знае ще доиде ли този курс някога,изобщо. Колко би отнела тази поетапна митническа проверка, да не проверяват 100 тона контеинери ?

# 19
Искам да препоръчам фирмата Портокал, която доставя колети и стоки от Лондон. Синът ми ми изпрати електрическо колело и съм много доволна от услугата. Доставиха ми го много бързо и до вратата на апартамента. Последното е много важно, защото колелото беше тежко и щеше да ми е трудно да го нося по стълбите.

# 20
Искам да препоръчам фирмата Портокал, която доставя колети и стоки от Лондон. Синът ми ми изпрати електрическо колело и съм много доволна от услугата. Доставиха ми го много бързо и до вратата на апартамента. Последното е много важно, защото колелото беше тежко и щеше да ми е трудно да го нося по стълбите.
Ааа... ще пропусна.

Цитат
За целта е нужно изпращачът да обяви съдържанието и стойността на пратката пред нашия служител и съответно да заплати такса от 20% върху посочената стойност + £1.50/ кг за транспорт.

# 21
Що така с лошото, жената специално се регистрира, за да ни каже, пък ти...

За 20% отгоре трябва шефът на фирмата да доставя лично, до врата, с минимум три песни подарък.

# 22
Тъкмо се бях навила да поръчам от Английския Амазон,отварям темата и чета за проблеми ..
А с другите ,освен ГГБГ има ли проблем,бавят ли се много пратките? След Брекзит не съм поръчвала майй..

# 23
  • София
Здравейте, не чета редовно темата и не знам дали е коментирано, но имате ли идея как процедират ГГБГ при доставка на пратката след 9 месеца?
Имам поръчана козметика, която 9 месеца след поръчката вече няма да ми е необходима, а вероятно може и да не е в срок на годност. Връщат ли пари, обезщетяват ли по някакъв начин?
Какво се случи с предния задържан курс, имате ли информация?

# 24
Здравейте, не чета редовно темата и не знам дали е коментирано, но имате ли идея как процедират ГГБГ при доставка на пратката след 9 месеца?
Имам поръчана козметика, която 9 месеца след поръчката вече няма да ми е необходима, а вероятно може и да не е в срок на годност. Връщат ли пари, обезщетяват ли по някакъв начин?
Какво се случи с предния задържан курс, имате ли информация?
И аз имам пратки на който годноста им изтича скоро, до колкото знам не компенсират.
Информация също мисля,че няма нова , но нека друг участник ако знае да каже повече.

# 25
Връщат ли пари, обезщетяват ли по някакъв начин?
отговорът е - да, пари се връщат, но получилите си парите обратно от моя гледна точка поне са единици. може да пишат да ме опревергават, ако тука има много такива взели си парите обратно и аз греша, но поне от моя гледна точка знам само за един такъв потребител - на база старите му постове тука и то вече в старата и заключена тема, ето връзката:

https://bg-mam.ma/p/1619576/49342500

щото системата на GGBG е направена да те откаже, тъй като те нито си вдигат телефоните, нито отговарят на имейли както само преди няколко поста е перфектно описано и тука:

Не ми отговориха на съобщение в сайта, не ми отговориха на мейл и не вдигат като звъня на телефона. Това енеадекватно за предлаганата услуга...
.............
Защо някога бих ги ползвал за сериозна работа, след като не знам дали ще мога да се свържа с тях, ако има проблем.
и е така от как ги има, т.е. не просто от както са жестоките проблеми с вече системно задържане на курсовете им за митнически проверки из цяла Европа (предишните бяха в Австрия, сега имаме в Холандия, а този от САЩ, дори поне аз не знам изобщо къде е).

до колкото знам не компенсират.
не, това не е верно поне на теория, въпреки че напрактика си е почти вярно. значи, на теория според общите им условия (които поне аз в момента не намирам на сайта им и май превантивно вече са ги премахнали - виж "Редактиране"), ако до 2 седмици след датата за пристигане на курса не е дошъл, което е реално около 3 седмици от получаване на пратката в техният офис в чужбина, ако не ти е доставена и предадена, трябва да ти изплатят обещетение.

обаче, за предишните задържани курсове 1348/51, това реално стана на 6-7 месец и то след голям натист и то за единици както вече споменах по-горе, чети старата тема за пълните детайли:
https://bg-mam.ma/p/1619576/49342500

иначе, за новите задържани курсове от САЩ и Великобритание е такова мълчание, че аз не вярвам, че някога ще бъдат доставени и че дори се прави нещо по въпроса, щото за курсове 1348/51 бяха официално изпратени 1-2 имейла до всичките им потребители, че се борят в съда, а за новите задържани - нищо, вече май 3 месеца станаха от този от САЩ и 2 месеца от този от Великобритания - пълно мълчание.

така или иначе, ние и идея си нямаме какви са били финансовите разходи за съдилищата с курсове 1348/51 - предполагам значителни и тогава вероятно се е мислело от тяхна страна и че няма да има повече такива случаи, т.е. да наливат пари е имали някакъв смисъл като опит за спасяване на бизнеса - сега вече сигурно са във фаза - ограничаване на загубите.

последно да кажа, че поне от моя гледна точка 3 от фирмите посочени в тази тема, а именно GGBG, Leron и "UK Dostavka" - са едно, въпреки че само мога да спекулирам за точните връзки и докато GGBG и Leron имат дори един и същ адрес във Великобритания, а на "UK Dostavka" друг, сайта на последните е клонинг на този на GGBG (както и този на Leron) и техните курсове също бяха задържани по същото време като тези на GGBG - може да е случайност, но едва ли. А Gab_Co около Брекзит завлякоха масово клиентите си като закриха офиса си без предизвестие и дори не взеха вече изпратените към тях пратки. Изобщо, ситуацията е - "за Бога, Братя и Сестри не купувайте" и сигурно тепърва ще става и по-лоша.

-----
Редактиране: GGBG общите им условия са тук:
https://www.ggbg.bg/bg/termsandconditions

и познайте - без изненада - точката за Обещетение е Премахната - Честито! и то е премахната тихомълком съвсем скоро, защото последното копие в Интернет "Машината на Времето" е към 20 Януари 2025 година:
https://web.archive.org/web/20220928151358/https://www.ggbg.bg/b … ermsandconditions

и е още там, а именно:

Цитат
2.1.10. В случай, че Дружеството не може да изпълни заявка поради собствена вина, Дружеството се задължава да уведоми Потребителя за това и да възстанови платените от него суми, ако има такива, в срок до 14 дни от датата, на която Дружеството е следвало да изпълни задължението си по договора.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 18:33 от 0xdeadbeef

# 26
Ужасно с тези задържани курсове. Дано се разрешат проблемите ви!
То едва ли има гарамция,че няма да задържат и камиони на друг,но все пак да питам има ли недоволни от Габко,видях,че са възстановили доставките от Англия. Аз най-често тях съм ползвала преди ,докато доставяха от там..

# 27
  • София
Аз ползвам Гъбко. Даже днес си взех пратка. 5дни от приемане при тях до натоварване. 8дни от натоварване до първа дата за получаване . Като чета за тези проблеми ми се свива стомахът да не ги похваля и после при тях да цъфнат подобни тегоби.

# 28
иначе, за новите задържани курсове от САЩ и Великобритание е такова мълчание, че аз не вярвам, че някога ще бъдат доставени и че дори се прави нещо по въпроса, щото за курсове 1348/51 бяха официално изпратени 1-2 имейла до всичките им потребители, че се борят в съда, а за новите задържани - нищо, вече май 3 месеца станаха от този от САЩ и 2 месеца от този от Великобритания - пълно мълчание.

...
последно да кажа, че поне от моя гледна точка 3 от фирмите посочени в тази тема, а именно GGBG, Leron и "UK Dostavka" - са едно, въпреки че само мога да спекулирам за точните връзки и докато GGBG и Leron имат дори един и същ адрес във Великобритания, а на "UK Dostavka" друг, сайта на последните е клонинг на този на GGBG (както и този на Leron) и техните курсове също бяха задържани по същото време като тези на GGBG - може да е случайност, но едва ли.

-----
Редактиране: GGBG общите им условия са тук:
https://www.ggbg.bg/bg/termsandconditions

и познайте - без изненада - точката за Обещетение е Премахната - Честито! и то е премахната тихомълком съвсем скоро, защото последното копие в Интернет "Машината на Времето" е към 20 Януари 2025 година:
https://web.archive.org/web/20220928151358/https://www.ggbg.bg/b … ermsandconditions

и е още там, а именно:

Цитат
2.1.10. В случай, че Дружеството не може да изпълни заявка поради собствена вина, Дружеството се задължава да уведоми Потребителя за това и да възстанови платените от него суми, ако има такива, в срок до 14 дни от датата, на която Дружеството е следвало да изпълни задължението си по договора.
В какво вярваш е без значение. Хората като теб твърдяха, че задържаният в Австрия няма да бъде освободен, как не задържали толкова дълго, че GGBG лъжат, че били едва ли не конфискувани и унищожени вече, ама на... пристигна. И се появи ти с нов профил. Изпратиха имейли доста след задържането в Австрия, така че не бързай със заключенията.
За този в САЩ само ти си мислиш, че е задържан и го повтаряш отново. Не се ли сещаш, че там няма как да стане същото като този от UK, защото клиентите си плащат дължимото ДДС + комисионната на GGBG, тоест легално се освобождава, а?

Трите фирми не са "едно", а само GGBG и Leron са "едно", защото са с един общ собственик и това ти го обясних в предишен твой пост. Не е някаква тайна. Пак повтаряш едно и също. Уеб сайтовете са коренни различни на Uk dostavka и GGBG/Leron. Всеки може да отвори https://www.ggbg.bg/bg/ и https://www.ukdostavka.com/ да види, че нямат нищо общо. В допълнение UK адресите им за доставка са коренно различни. Ти как си представяш да поддържат различни бази? Провери си зрението, защото може би не виждаш добре.
На Uk dostavka  курса не беше задържан, доколкото си спомням. Ти откъде имаш тази информация или хвърли боб?

Точка "Обезщетение" не виждам и в архива. Точка 2.1.10 в момента гласи, че обезщетението за изгубена или повредена пратка доставена до GGBG е до 200лв., тоест сложили са вече таван. Това е новото спрямо цитираното от теб преди промените.

# 29
Ggbg, Leron и Donesimi имат един и същ адрес във Великобритания и Германия. Преди месец-два имах доставена пратка с проследяващ номер и снимка за доказателство до адреса на Ggbg в Лондон която не беше отразена в профила ми в Ggbg. След запитване към тях отговорът беше, че нямат доставена такава пратка и сниманият кош с пратки не е техен. Така установих, че има и други подобни фирми на този адрес, български а може би и чужди. Моята пратка, въпреки доказателствата за доставка не се намери никаде, варианти за кой, как, защо...всякакви,  вече съм я прежалил. Просто коментарите по горе ме върнаха към близки спомени и счетох, че мнението ми може да е полезно за форума.

Общи условия

Активация на акаунт