Айфон или Самсунг?

• 5 826
  • 41
  •   1
Отговори
Трябва ми хубав телефон, в момента съм с Айфон 14 хубав е, доволна съм, но тази батерия… не издържа деня. Трябва ми за често ровене в социални мрежи, много разговори и качествени снимки. Моля за мнения и опит, какъвто имате. Самсунг отдавна не съм използвала, чувам добри отзиви. Гледам по-новите модели, единствено не бих искала да е от сгъваемите.

# 1
  • София
Аз се отказах от Samsung заради две неща - батериите им и софтуера им.
Откакто съм с iPhone, се преродих. В момента съм с iPhone 16 Pro Max и го препоръчвам - снимки, издръжливост, няма забиване, няма замисляне, всичко върви гладко.
Казвам го като човек, който беше със Samsung буквално от втората им серия Galaxy.

# 2
Ползвала съм няколко Самсунга, но и аз ги спрях главно заради батерията. Не им издържаше много. Знам ли, може нещо да се е променило. Ползвах го последно преди 7 години.

# 3
  • София
С Айфон от зората им съм, не мисля да сменявам.
Офисните Самсунги ме докарват до позив да ги разбия в стената.

Смени си батерията и си реши проблема до техническа и физическа цялост на телефона.

# 4
По-добро от iPhone няма да намериш 🤌🏻

# 5
Ползвам Самсунг А71 от 2020 г., нямам никакъв проблем, работи перфектно, включително батерията.
Дъщеря ми преди беше с Айфон 11, смени го заради бързо падаща батерия. От 2 г. е с Айфон 14 про и с него е ок.

Имах желание да пробвам с Айфон, не успях. Аз ли съм кьорава, не знам, но много се напрягах с него. Нелогичен ми е и като функции и снимките въобще не ми харесват. Но това е лично усещане, мъжът ми пък не може да се оправи със Самсунг.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 19:14 от Relax now

# 6
Много хора в един момент заменят Айфон с друга марка. Така че дали е най-доброто, всеки си преценява за себе си. На мен лично Айфоните не са ми удобни.

# 7
Изключително доволна съм от моят, но не знам от някой от последните ъпдейти ли, какво стана. Батерията държи до средата на деня. Имам и часовник и слушалки свързани с него постоянно, за соц. мрежи и някои други приложения, които вероятно го товарят повече, но това е част от работата ми и затова ми е необходима по-издръжлива. Камерата напоследък и тя не ми се струва толкова добре (може и аз нещо да не я настройвам). Наясно съм, че сама го товаря, ама да ходя със зарядно постоянно не е нормално. Иначе ми е много удобен, но както казах отдавна не съм изпозлвала други марки и се чудя към какво да се насоча.

# 8
  • София
По принцип серия 14 са с много добри батерии, но гаранция няма. Ако е взет още при излизането през 2022 г., това са три години, в които издръжливостта на батерията неминуемо пада. От Apple казват, разбира се, като маркетингов трик до някаква степен, че iPhone се сменя на 2 години.
Но е факт, че със спадането на Battery Health си идва и спадане в производителността.
Моят съвет е смело да се хвърляш на 16-а серия.

# 9
  • София
Тук всеки ще си похвали това, което той ползва, та инфомацията ще е субективна.
При мен служебен и личен са Айфони и не бих ги сменила с друго.
Снимките със Самсунг са твърде "украсени" за моя вкус.

По ревютата, които чета, очаква се Айфон от серията 17 да е с най-добрата батерия на пазара. Дали ще е така или е маркетингов трик по някакви предварителни замервания не знам.

# 10
Аз съм със Самсунг, С серията. Първо две години бях с Ултра, сега съм със стандартния, защото Ултрата много ми тежи и е голям. Ултра 24 дадох на мъжа ми. Батерията за година и половина не е мръднала, както и телефона като цяло е като нов. Той го зарежда на два дена. Аз съм с С25, батерията е по-слаба, но редовно вечер е на около 40%, понякога и 70, ако не съм го ползвала много. Приятелка си ползва С24 вече година и половина, също никакъв проблем нито с телефона, нито с батерията. Дъщеря ни е с С20 ФЕ, не се е оплакала от батерията, като се има предвид, че е тийн и лятната ваканция виси по цял ден понякога в тик ток. Предполагам че го зарежда през деня понякога, но при нея никой телефон не би издържал 😁
Имам и часовник вързан, не съм забелязала драстична разлика при батерията.

# 11
По принцип серия 14 са с много добри батерии, но гаранция няма. Ако е взет още при излизането през 2022 г., това са три години, в които издръжливостта на батерията неминуемо пада. От Apple казват, разбира се, като маркетингов трик до някаква степен, че iPhone се сменя на 2 години.
Но е факт, че със спадането на Battery Health си идва и спадане в производителността.

Освен батерията и новите ъпдейти почват да товарят повече старите модели.

# 12
Дискусията Iphone или Samsung е една от най-ожесточената този век
Аз съм със Самкунг от както излязоха смарт фоните, само ъпдейтвам с по-нов   на около 3 години.
Ако съм имала достъп до Iphone на приятелка го гледам гледам и ми се вижда излишно усложнен и прехвален
Много пари за телефон не давам!
Батерията на който и да е смарт фон след години на непрекъснато ползване започва да издава багажа.
Единствено имам проблем с паметта, защото съм дигитален плюшкин, който държи 10 000 снимки, 5000 скрийн шота, 20 игри,  100 апликации

# 13
  • София
Скрит текст:

Освен батерията и новите ъпдейти почват да товарят повече старите модели.

И това, да. Макар че Apple взеха да отричат, че го правят тоя номер...

# 14
На моят IPhone (един единствен съм ползвала преди години) точно ъпдейт му прецака батерията. Пък те да отричат както си искат.

Общи условия

Активация на акаунт