Карта за чуждестранна библиотека

• 56
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте Hug имам запитване към четящите хора от САЩ, Канада и Великобритания - знаете ли дали местната ви библиотека предлага карти за не-резиденти и изобщо хора извън страната срещу заплащане? Чета и слушам предимно литература на английски, но в нашите библиотеки трудно се намират подобни книги и ми се иска да имам достъп до чуждестранна библиотека от която да мога да взимам е-книги и аудиокниги през Libby/Overdrive.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 12:07 от Moderator3

# 1
  • До хладилника, който обичам
Има много американски библиотеки, които предлагат платено членство и може да се чете през Либи.
Ето тук един чудесен списък с много библиотеки, предлагащи платен достъп, някои срещу символични суми. Виждам, че последно е редактиран преди година, та може да не е съвсем актуален. Въпросът е да се подбере добра библиотека с много избор. Най-добрата като съотношение цена-количество книги според мен е Broward library - преди имах карта в нея, и бяха много добре заредени със заглавия. Срещу само $38 на година, според мен си струва.

В Англия библиотеките са безплатни и не съм чула да има платено членство, въпреки че не го изключвам, та предполагам начин е някой приятел да си изкара карта и да я ти я даде.

Общи условия

Активация на акаунт