Коя е "вашата" песен?

• 2 389
  • 28
  •   1
Отговори
Пускате си това добре познато парче и още след първите секунди ви става по-хубаво. Всички си имаме такива песни – познаваме всяка нота и всяка дума, обичаме ги, дават ни увереност и ни напомнят, че всичко ще бъде наред!

Някои от нас още помнят и тръпката от това да уцелиш "твоята" песен по радиото. В онези времена елементът на щастлива случайност превръщаше любимата музика в носител на още повече серотонин.

С любов и грижа за себе си можем да творим чудеса!

Има песни, на фона на които са разцъфтявали най-красивите ни любови... Песни от най-горещите ни лета и далечни места... Песни, които са ни вадили "от тъмното" след дълги периоди на лошо и на отчаяние. Песни, които ни грабват и ни карат да оставим прахосмукачката и да затанцуваме сами насред хола, когато сме се хванали да чистим Relaxed Които ни надъхват да тренираме, когато мотивацията е мираж... Които ни карат да пеем в колата и на светофарите да обираме учудени погледи.

Науката е измерила и описала с точност какъв тип звуци правят хората щастливи. Един любим плейлист понякога е най-достъпната форма на грижа за себе си, защото силата на музиката да влияе на настроението е безспорна. Доказано е дори, че музиката може да притъпи физическа болка.

Тази тема обаче не е за науката, а за "нашите" песни! Абсолютно уникални за всеки човек, заредени като слънчева батерия от красивите емоции на миналото.

Musical Note Споделете някоя "ваша песен" и разкажете с какво я свързвате!

Вземете като бонус нашия малък дигитален пътеводител на щастието – пълен с лесни начини да живеете по-уверено и с повече радост:

Последвайте ни в социалните мрежи за още полезно съдържание:
BG-Mamma във Фейсбук
BG-Mamma в Instagram

Последна редакция: ср, 01 апр 2026, 14:11 от Адри

# 1
Моята песен може би е Alegro ventigo. По принцип не слушам много музика, основно в колата радио, и като бях бременна и ходех на прегледи, много често я пускаха по радиото, затова я свързвам с много положителни емоции. След раждането имах много трудности и перипетии с детето в здравословен план, трудно бебе беше и като поведение, гледах я сама без никаква помощ в грижите и прекарването на време с нея, даже и от бащата, зазляха ни доста отношенията и от умора, апатия и депресираност изобщо никакви песни не съм пуснала. След 1-2 години се оказа, че съм забравила как се казва песента и кой я пее, когато реших да я потърся. Бях запомнила, че е латино/на испански или нещо подобно, и търсих всякакви латинохитове от 2019. Неуспешно. Преди известно време случайно ми излезе в youtube Дан Балан и намерих въпросната песен. Все още ме връща към едно много хубаво време, изпълнено с надежди и очаквания.

# 2
Много хубав и в същото време труден въпрос Simple Smile труден, защото трябва да избера само една, а имам гадния навик да въртя едно и също парче до втръсване, после смяна и същата експлоатация с друго… тази седмица музикалната треска е корн с freak on a leash

# 3
Amy Winehouse -  Valerie

# 4
Много труден въпрос, като имаш много "твои песни". Като се почне от рок, метъл, кънтри, поп...знам ли, на периоди.

Но ме избива на пеене и танци и винаги ме зарежда -

# 5
Ми то всяка моя “същност” си има отделна песен.
На тази и е Sad But True на Metallica.
Ние сме много 😂

# 6
  • Пловдив
Нямам, в различен период слушам до откат различна песен и после ми поомръзва. В момента ми е тази:
https://youtu.be/qP-7GNoDJ5c?is=UipZSPWhmcgTrNFB

Насред периода с нея се случи много гадно събитие в семейството (внезапна смърт на млад човек) и бях престанала да я въртя, но пак започнах. ММ каза, че я асоциирал неволно със събитието, но при мен я няма тая асоциация, спонтанно се отделиха двете, просто нямах желание известно време.

Последна редакция: чт, 19 мар 2026, 17:46 от Магдена

# 7
  • Русе
Любимата песен на мен и на мъжа ми като семейство е "Besame Mucho". Свързваме я с едно наше пътуване в началото на брака ни в Рим. Звучеше посред нощ в един автобус, когато си тръгвахме от Рим. От тогава насам вече 15 години, когато я чуем винаги се връщат прекрасните спомени и си казваме, че това е нашата песен.

# 8
  • Враца
Gipsy Kings - No Volvere ( Amor Mio)

# 9
1. „Вечерен вятър" - Фамилия Тоника;

2. „Приятели" – Фамилия Тоника;

3. „Жена" – Валди Тотев.

# 10
  • Банско
Ed Sheeran - Thinking Out Loud Любима на мен и съпругът ми.

# 11
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много зависи от настроението Simple Smile

когато Малкият принц гледа залези Wink аз слушам Луис Армстронг и Елла Фитцджералд

за много залези накуп

когато ми е весело, с причина или без, има много, но напоследък е тази Simple Smile

Simple Smile

# 12
  • Козлодуй

# 13
# 14

Общи условия

Активация на акаунт