Боледуване на децата ни - тема 85

• 15 346
  • 753
  •   1
Отговори
Пускам нова тема с пожелание всички болни скоро да са добре.

Линк към старата тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1724499

# 1
  • Пловдив
Благодаря за новата тема.
Като прясно прекарали грип цялото семейство, ще кажа, че дадохме Тамифлу на втория ден и подейства (след положителен тест за грип). Малката ѝ остана една кашлица и я инхалирам с физиологичен разтвор.
За мен и мъжа ми: карахме на нурофен, някакъв сироп за кашлица на билкова основа и имуностимулнти. Но още си покашляме..

# 2
  • shumen
Благодаря за новата тема.
Бръм,за много висока Т давам Хексалгин.
So close,кашлицата се влачи със седмици.
Тони и другите болни как са децата.

# 3
Купих деалгин сега. Всички са на антибиотик. Тест не сме правили. Всички са с Т.
Веднъж съм давала течен аналгин на дъщерята и не мръдна температирата. На малкия не съм.
Ние се влачим от бая време, всички кашлят от поне месец, затихва и пак почва.
Между другото, лекарката в спешното каза, че ако не налага, мога да превиша дневните дози на температуропонижаващите, специално нурофена. Защото аз казах че няма 8 часа а аз вече съм дала 2 дози. Каза да давам ако се налага, мисля че може и на друг да е полезно.

# 4
Ако е вирус, как ще ви помогне антибиотикът? Не си ли натоварвате организма така? Дано имате вече подобрение иначе, не ви е било леко толкова време с кашлица Sad

# 5
Brum, про моя беше точно така 3 дни с т. Отначало на 4 часа я вдигаше..на 4я ден нищо аз реших че е приключило и на 5я ден с начале т ..бягахме на спешния ,положителен тест  и тамифлу ...
Днес пак със уговорките ...ще си пръскаме ли ,няма ли носа ...като беше по малък го хващах в суплекс и го пръсках ,но сега като е вече по голям ми се иска да можем  да се разберем с думи ..

# 6
При малкия има насложено със сигурност, защото с кортикостероидите само потушаваме кашлицата, после пал почва наново. За два месеца му е трето бошедуване, на предните не пи антибиотик щото казаха, че щом няма Т всичко е топ. Иначе Вентолина си върви, ама на кой му пука, заедно с Пулмикорта. Честно казано не ми харесва залитането към това лечение. Не пуснаха секрет, щом не вдига Т, значи не е за аб. Еми ето, вдигна. А и си е зле, две нощи бълнува, два пъти го втресе тази нощ, на фона на дадената доза Нурофен.
Само аз пих аб на предното боледуване, ами дали беше вирус не знам, но антибиотика се справи, сега още нищо няма при мен, дано устискам, че няма кой да ги обгижва 😀

# 7
Незнам какво да кажа за тоя грип... Много се страхувам от него. Никога не сме го карали. Сега, ние с детото като сме ваксинирани ми е спокойно, но се страхувам за баща му и останалата част от семейството.

Да се оправят всички болни дечица. 💗 Относно Тамифлуто... Питайте доктора за таблетки. Моето дете веднъж се наложи да го пие... Стигнахме до това само да го лизне и веднага повърна.. на следващия ден педиатърката изписа АБ и се оправи. Но с тая трета сливица лепваше всичко, де що се появи. АБ и инхалациите ни бяха първи приятели.
Сега не е така. Та ако са по големи децата пробвайте да ви дозират таблетки. По щядящият вариант от тая гадост на сироп.

# 8
Тонш, не хвърляй Биозина, изпий го ти, да не ходи зян.
Дани,клатим го пусти зъб, пръскам ангал на венеца, защото има лидокаин и така,дано стане.
Евче, не се заяждам, ама като имаш горчив опит с грипа, каква поука си извади... И аз имах 1 път горчив опит и после ваксини... Целта на ваксините и да пред азят от усложнепия и дано си свършат работата, но дори и на не, поне знам, че каквото зависи от мен е направено.

# 9
Ваня, сега му допивам точно дефендила….. аман.
И дребния не беше хващал грип до сега, тази година за първи път - ужасно е. Продължава с този корем да го боли….
За догодина се замислям за назална ваксина.

# 10
Бързо възтановяване на болните оле като ви чета за тоя грип ми настръхва косата.

# 11
Да ви кажа детето изкара грип началото на декември, но докато се усетим че е грип и то мина времето за Тамифлу. 4 дни с 39 и над 39, Нурофен давах на 8 часа. Мине ли 7мия час от действието и веднага почваше да вдига, оставях го с Т да видя колко ще вдигне...ама видех ли вече че си отива на 39 и пак Нурофен. Едната нощ се изрина от Т, целия атана в петна, много се ошашках, но на следващия ден нямаше и следа. Та в крайна сметка след 4 дни с тая Т му изписха антибиотик и след 3тия прием започна да се освества и до края на приема вече си беше пушка. Та опциите са тамифлу или антибиотик.

# 12
  • shumen
При грип Т е много висока и трудно повлияваща се.Моя миналата година като беше го лепнал по цял ден лежеше и трудно я смъкваше.И пневмония ми е правил от грипа.
Бръм,в спешния дали не са се презастраховали с тоя АБ?
Тони,аз противогрипна съм си слагала веднъж и пак се разболях и направих усложнение пневмония и съм скептично настроена.
Мен от вчера нещо се мъчи да ме събори.Станах сутринта,но за час и пак легнах и спах до преди малко.Т нямам,а само спя.Взех Тамифлу и го започнах.Иска ми се нещо и на детето да дам,но се чудя какво.Тамифлуто няма да го близне,че е гадно и горчиво.

# 13
  • Sofia
Аз моите ученици не ги пуснах на у-ще на 6-ти, ами ги задържах още една седмица вкъщи. Тръгнаха на 13-ти.
Резултат - дъщеря ми едва изкара седмица. В четвъртък се появи гърлобол и леко подкашляне и в петък вече беше с температура 37,5, а днес - с 38,1. В класа им повече от половината деца са болни и отсъстващи! Толкова ме е яд, че я пуснах, но вече намаше как да й извинявам отсъствията. Сега ще видим как ще се развият нещата и дали ще зарази и малката. Ясленчето определено ще го задържа вкъщи до края на януари, колкото и да ми е трудно да работя с нея около мен. Пък февруари (баш в пика на грипния сезон) ще го мисля.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 13:26 от Brin de muguet

# 14
Значи не действа тоя течен аналгин на нашите деца и това е, 8 капки аналгин, 10 мл панадол и 7.5 нурофен накрая, щото вдигна 39.4 пак, добавям и ефералган свещичка, чак тогава спадна.
Застраховали, не застраховали, чакаме антибиотика да подейства.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 15:20 от brumm

Общи условия

Активация на акаунт