Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 438
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
За съжаление и аз се записвам в темата/чета ви отдавна/. И двете деца са от вчера с температура, единият с хрема и кашлица, а другият с повръщане. Тест от аптеката е положителен за грип Б.
Прекараха целия ден лежейки/ спейки, сега отново заспаха, което е нормално предвид температурата.
Вече преболедувалите, колко време продължава температурата? За колко време мина при вашите деца?
И аз съм с този въпрос за грипа?
Пие тамифлу вече 3 ти ден мина,но само следобяд вдига до 37.2 и я сваля без лекарства но това му е 5 ти ден, има и кашлица,в понеделник ще ходим да го слушат...
Сега се чудя 5 ден температура, макар и ниска от грипа ли е или развиваме бронхит?
Такова чудо до сега не бяхме карали,ковид и всички видове скарлатина и варицела ми се виждат песен направо Confused

# 46
При моето след 3я прием на тамифлуто се подобриха нещата и т. Спря..

# 47
  • shumen
Бръм,дано подейства АБ и да се оправи скоро малкия.
Тони,май наистина е ужасен тоя грип.Лепва всеки,който срещне.
Ликеуинд,и моя прегракна пак.Ходи на баскетбол и викал уж.
Теришка,моя и с много ниска Т и без е правил бронхит.
Моето не знам какво е.Пих и парацетамол сега и легнах и съм увита с 2 одеала и ми е студено.

# 48
При моята дъщеря температурата беше три дни 39+ градуса. На четвъртия 37.5 и вече тя стана да играе. Това при положение, че почнахме два часа след симптомите Тамифлу.
Това като отговор на въпроса колко време държи температурата при грип.

# 49
Teriska, от грипа е.
Моята мадама два пъти е карала грип и двата пъти с ларингитен спазъм и температура по 10 дни. И дори започнат антибиотик на ден 2, не й спаси температурата. Разказвала съм, че от чуденка вече какво й е, че не се повлиява от антибиотик даже вторият път пуснахме каквото се сетите към 8-мия ден -rsv, монуноклеоза, всички показатели на вътрешни органи. Снимка правих, да не е пропусната пневмония.
Така, че колко държи температурата- между 3 и 5 дни, ако сте започнали навреме тамифлу и около 10 дни - за недавано по някаква причина (страх или отрицателен тест).

# 50
За грип нищо не давам, и двете деца са имали по 10 дни 40° в различни години. Едното после беше още 10 дни без сили и лежеше по земята като играеше.

# 51
Рейна ти си много смела ..аз съм голяма паника особенно има ли т.
И аз пак с кашлица ..явно детето ми го прехвърли  но него го удари в носа ,а мен както винаги на кашлица ме избива..

# 52
Тая сутрин малката се изкашля ларингитно и ще я видя сега и наппавих един чай ще пробвам днес по бабешки.

# 53
Да добавя и повръщане към симптомите, при 2ма от 3ма.

# 54
При нас температурата продължи от рано сутринта в събота до вечерта в сряда, тоест цели 5 дни, вече на следващия ден нямаше висока, но тя генерално си поддържа над 37.
Което в този ред на мисли - странно ли е?
Една майка ми рече миналата седмица "дъщеря ми беше с 36.6 и много се притесних". Аз й казах, че това е абсолютно нормална човешка температура, не било, нейната била 35 и нещо. На детето. Опулих се леко.
Мерила съм профилактично, все над 37.
Току-що реших да измеря и на мен, събудих се преди повече от 30 мин, но още лежа 37.2-3. Меря с термометър за ухо Браун.
Иначе сме добре, нали не е ходила на градина, та нямаме оплаквания в момента.

# 55
Здравейте!
Чета Ви отдавна,но днес се реших да пиша...
От четвъртък дъщеря ми и аз сме с грип А.Пием Тамифлу и двете,с температурата се справих,вече не вдига.
Започна една кашлица,която сутрин е влажна вечер е суха,чухме се с лекуващия лекар и утре ще я заведа да я прослуша.Имам съмнение,че е направила бронхит, самоуспокоявам се,но може и пневмония.Последните три години по това време все е с пневмония 😟 Иначе следваме лечението стриктно.
Има възпалена трета сливица и с това се борим...давам лимфомиозот и Дулкамара....

# 56
Ooop, успех! При моето дете при ларингитен пристъп работи предимно Пулмикорт и противоалергично. Иначе има и по-лек вариант - Хомеовокс (хомеопатия на Боарон) - при ларингит или напрегнати гласни струни, при нас не действа напълно, но може да ви свърши работа. Моето дете не пие чай, та нямам много опции.

# 57
И моето дете не е вдигало Т. Вчера цял ден поддържаше ниска, през нощта го мерих два пъти и нямаше. Сега няма също.
Но май тръгва кашлица.. гласът му е пресипнал, не иска да смучи исла. Имах две ампули Йалоклийн и ще му правя два дена инхалации. Баща му ще го закара вторник на педиатърката (Понеделник е на смяна една хамава и не искам при нея) да го чуе…
Но личния лекар каза - грипа търси студено - белия дроб…

# 58
Надявам се да проработи тоя чай.Преди го бях пробвала и помогна да видим сега как ще е не ме бърка да пробвам имам и противоалергично довечера ще дам.Пулмикорта не и понася много и затова засега ще се въздържа от него

# 59
Ooop какъв е чая?

Общи условия

Активация на акаунт