Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 508
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
А давате ли от тези готовите прахчета Тайлол хот, Грипекс и подобни, които са за деца? Питам за децата на и над 6г.

# 31
Аз свалям температура, особено такава над 39 градуса. За мен високата температура е опасно състояние и нанася поражения. И не е като детето да дивее из стаята с 39 градуса. Лежи, очите му плуват, спи и е отпаднал. Водя се от състоянието на детето. Обсъдих го с лекарката, която днес го прегледа.
Благодаря за съвета за Нурофена, гледах специално какво пише на дозата на шишето, дозировката беше за възраст, може и да му идва малка дозата и затова да е такава борба. За капките питах, казаха ми 8.

# 32
Айде и детето с грип А. Вчера теста беше отрицателен, но днес вдигна вече почти 39 и си викам ще направя пак....и опа излезна положителен. Та сега тамифлу, дано го пие....от вчера сутрин е така значи би трябвало горе долу на време да го почваме, по малко от 48 часа е. Сега се чудя ние с баща му да пием ли. като веселбата е че аз съм и бременна...

# 33
Наистина е нещо страшно с тоя грип, всички са окапали като слушам.
The doors, Благодаря За разяснението! Дъщеря ми миналата зима без да е боледувала изведнъж започна да куца, казаха "хремава става" или нещо подобно, гледа я на ехограф, нямаше излив. 2 дни Нурофен и се оправи.
Иначе моето е 16.5-17 кг, 7.5 мл Нурофен, 10 Панадол, 12-15 капки Хекс@лгин. Това пише на листовката на първите 2, за последното така каза лекарката. Капка на кг било много.

# 34
39° няма да нанесе поражение температурата, освен ако детето няма други заболявания. Поражения нанасят нурофени и аналгини в такива количеста и интервали. Напълно нормално е да спи детето, да е отпуснато все пак е болно.

# 35
Моето дете продължава да се оплаква от корем, но живна малко след обеда и сега. Очите му са едни притворени, заспали, но то от толкова спане заряди грипа… Цял ден му варира Т между 37.1-374/5, но мисля че повече не е качвал.
Мъжа ми е като блъснат в стената ( все едно съм го била 😃).

Аз ви се оплаквам от детето, ама признавам си на мен се е метнал 😖 Направо като опитах биозина щях да 🤢. И аз трудно пия някакви сиропи, предпочитам всичко да е на хапчета. И с храната съм толкова претенциозна и злояда. На себе си да се сърдя 😬😬
По препоръка на Applegarden поръчах един пробиотик и се моля на всички Богове да го пие 🤒🤒🤒😂

# 36
За съжаление и аз се записвам в темата/чета ви отдавна/. И двете деца са от вчера с температура, единият с хрема и кашлица, а другият с повръщане. Тест от аптеката е положителен за грип Б.
Прекараха целия ден лежейки/ спейки, сега отново заспаха, което е нормално предвид температурата.
Вече преболедувалите, колко време продължава температурата? За колко време мина при вашите деца?

# 37
  • shumen
Бръм,ниска му е дозата на Нурофена.Аз на моя давам таблетки за юноши вече,но той е по голям.
Тони,все едно за мен говориш.И аз от снощи съм все едно са ме били.Днес сили нямам от леглото да стана,но пък Т нямам.
Чухалеси,още вчера трябваше да започнеш Тамифлуто.

# 38
Е да го почна ама като не знаехме грип ли е, днес вече е ясна работата. Прие първата доза Тамифлу, без да я повърне, та съм щастлива. Сега само се моля аз да не се тръшна, че не знам какво ще пия.

Бръм,ниска му е дозата на Нурофена.Аз на моя давам таблетки за юноши вече,но той е по голям.
Тони,все едно за мен говориш.И аз от снощи съм все едно са ме били.Днес сили нямам от леглото да стана,но пък Т нямам.
Чухалеси,още вчера трябваше да започнеш Тамифлуто.

# 39
Chuhaleesi, честито и лека бременност до финал 💜 Вярвам, че всичко ще е наред. Действали сте бързо. Питай лекаря си, в интернет ми излезе, че и бременни може да приемат тамифлу и е по-безвредно от евентуална температура и влошение на състоянието. Консултирай се със своя АГ.

# 40
Говорим за 39.6 при дадени лекарства. Колко да е ниска?
За едни ниска, за други висока. Оказва се по всеобщо форумно мнение, че явно не съм предозирала нурофена, май?
Детето е по-добре, въпреки форумното мнение, че антибиотик не действа. Ами...действа.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 21:23 от brumm

# 41
Бръм, радвам се!
Тази година май грипа е много агресивен. Имам чувството, че който се срещне с него и го лепва.

# 42
Моята и тя нещо се разкиха, а ония ден спрях Клацида, какво да давам вече незнам

# 43
На моето дете, която е 16 килограма, му изчислиха 8мл Нурофен / 16 капки Аналгин / 10мл Панадол и ми казаха да не намалявам дозата, за да е адекватна. Не знам как я измислиха, признавам си, казаха, че те си я смятат по килограмите на детето. За 20кг дете ми се струва недостатъчно 7.5мл, бих го обсъдила с лекар. (говорим за суспензия 100/5)
Иначе, аз от миналата тема да се повторя, моето дете беше с позитивен тест за грип Б 12 часа след като вдигна температура. Започна Тамифлу, на третия ден свали температурата. Преди това 39 почти неповлияваща се от нищо, сваляше до 38.5-6 и пак вдигаше. На четвърти ден, в който си мислех, че трудното е минало, направи усложнение миозит - възпаление на мускулите (в нейния случай подбедрици), с болки, едва вървеше. Терапията й е три пъти на ден Нурофен. През цялото време CRP не мръдна от 1. Егати чудото.

И аз това щях да кажа за дозирането на нурофена, за 20 кг дете 10 мл смело от детския 100мг/5мл.

# 44
Моя днес да бяга по тротоара пак падна ..раничка колкото нокътче ..но рева като заклан ,чу го целия квартал..драмата беше пълна от зор заспа на обяд ..обаче от тоя рев и викане носа се вкисна още повече ..гърлото също ..уж боря задна хрема със  спрей със сребро...уви никаква работа не върши ...20 лв на вятъра ...
Аз имах зачатъци да се разболя ..но за мен нямаше време ..трябваше да се грижа за 2та болни ..и така на крак ми мина моето разболяване ..

Общи условия

Активация на акаунт