Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 521
  • 753
  •   1
Отговори
# 15
На моя мъж му е зле - отпадналост, главоболие, ниска Т за сега. Ясна работата.. Отиде да си вземе тамифлу, ще вземе и за мен да пия превантивно. Не исках ама, едва ли ще ме подмине.

# 16
Тонш, не хвърляй Биозина, изпий го ти, да не ходи зян.
Дани,клатим го пусти зъб, пръскам ангал на венеца, защото има лидокаин и така,дано стане.
Евче, не се заяждам, ама като имаш горчив опит с грипа, каква поука си извади... И аз имах 1 път горчив опит и после ваксини... Целта на ваксините и да пред азят от усложнепия и дано си свършат работата, но дори и на не, поне знам, че каквото зависи от мен е направено.

Веднага казвам какъв опит имам. От септември нямаме повече от седмица до десет дни да е здрава. Даже купих ваксина, която отлежава в хладилника, защото не можахме да я сложим.

# 17
Споко ще подейства, поне 24 часа да минат, да се насложи. Аз нямах търпение и след всяко даване ходех да меря и се ядосвах и притеснявах, че не пада. Бях подлудила всички.

Значи не действа тоя течен аналгин на нашите деца и това е, 8 капки аналгин, 10 мл панадол и 7.5 нурофен накрая, щото вдигна 39.4 пак.
Застраховали, не застраховали, чакаме антибиотика да подейства.

# 18
  • shumen
Бръм,то ако е грип АБ няма да подейства.Панадол не действа и при моя.За много висока Т давам Хексалгин аз.
Тони,ужас.Направо като чета ми побеляват косите.

# 19
Иначе понякога температура не се повлиява илк се повлиява много бавно - антибиотикът тук не играр вълшебна роля. Моят син имаше 4 дни силна температура и на следващия се обрина, беше розеола. Мои приятелски деца -също. И при Ковид бавно сваляше и държеше 40 градуса. Не съм давала антибиотик.

# 20
За много висока температура Панадол е слаба работа, Нурофен/МИГ сиропче те са ибупрофен и двете. Аз лично винаги давам МИГ и до сега да чукна на дърво не съм имала случай да не свали.

# 21
  • Varna
За висока температура, към 39 градуса давам Хексалгин. Ефекта е по бавен, но пък по траен.

# 22
В две аптеки нямаха Тамифлу хапчета.. замениха ни го с БГ варианта - същите мг и активна съставка(и оказа се доста по-евтино). Същата листовка даже. Та го почнахме с мъжа ми, аз превантивно по 1 хап на ден, той лечение х 2.

Пожелавам на всички да оздравяват бързо!

# 23
  • shumen
So close,при Ковид и моя поддържаше висока Т и не я смъкваше с нищо.
Аз намерих едни таблетки Есбиритокс N и дадох на детето.Дано не се разболее,че тоя грип е ужасен.

# 24
Кой е БГ варианта на Тамифлу?
Иначе за Хексалгина, давам 12 капки, децата са 19-20 кг. Никога не е смъквал бързо, както всички казват, поне около 1 час след това. Ама като нямаш избор по-добре Хексалгин, отколкото Панадол. Панадол вече почти нямам вкъщи.
Донесоха ми от Испания един сироп с ибупрофен, там дозировката е доста по-различна от нашия Нурофен. Дозира се според килограмите и е изписано в интервал, примерно за 20 кг.   3,5-5 мл., тоест може да се варира с дозата. Така че и да се предозира малко Нурофена, не мисля че е проблем.

# 25
Казах че течния аналгин не действа. Антибиотикът си действа при грип, както на мен лично ми действа и при Ковид.
За 20 кг дозата е 7.5 нурофен. Капките бяха 8 течен аналгин.

# 26
Кой е БГ варианта на Тамифлу?
Иначе за Хексалгина, давам 12 капки, децата са 19-20 кг. Никога не е смъквал бързо, както всички казват, поне около 1 час след това. Ама като нямаш избор по-добре Хексалгин, отколкото Панадол. Панадол вече почти нямам вкъщи.
Донесоха ми от Испания един сироп с ибупрофен, там дозировката е доста по-различна от нашия Нурофен. Дозира се според килограмите и е изписано в интервал, примерно за 20 кг.   3,5-5 мл., тоест може да се варира с дозата. Така че и да се предозира малко Нурофена, не мисля че е проблем.

БГ варианта на Тамифлу е : “ ЕБИЛФУМИН капсули 75 мг”

# 27
За мен температура от 39 и малко не е причина да се дадат толкова много лекарства, не схвахан за какъв интервал. Може би аз тъм претръпнала покрай температурите на децата. С ковид малката държа 40.3 почти цял ден, това беше доста притеснително.
Евче, аз буквално бързах с ваксината, само да я видя малката без сополи и я сложих и тя сутринта след това се разболя. При нея виждам огромна разлика след бронховаксома, много по-малко боледува и минава и без антибиотик, което преди не се случваше.
Тони, дано поне ти не се разболееш.
Аз се сополивя и кашлям, но се вадявам да мина и без антибиотик, защото предния месец пих.

# 28
На моето дете, която е 16 килограма, му изчислиха 8мл Нурофен / 16 капки Аналгин / 10мл Панадол и ми казаха да не намалявам дозата, за да е адекватна. Не знам как я измислиха, признавам си, казаха, че те си я смятат по килограмите на детето. За 20кг дете ми се струва недостатъчно 7.5мл, бих го обсъдила с лекар. (говорим за суспензия 100/5)
Иначе, аз от миналата тема да се повторя, моето дете беше с позитивен тест за грип Б 12 часа след като вдигна температура. Започна Тамифлу, на третия ден свали температурата. Преди това 39 почти неповлияваща се от нищо, сваляше до 38.5-6 и пак вдигаше. На четвърти ден, в който си мислех, че трудното е минало, направи усложнение миозит - възпаление на мускулите (в нейния случай подбедрици), с болки, едва вървеше. Терапията й е три пъти на ден Нурофен. През цялото време CRP не мръдна от 1. Егати чудото.

# 29
Такива болки в краката имаше и преди 2 години, когато с голямата лежахме в болница с грип, сестрите разказваха.
Нурофен давам от този за юноши, по-малко е количеството и ми е по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт