Боледуване на децата ни - тема 89

• 12 749
  • 635
  •   3
Отговори
Време е за лято, игри, по-малко и по-кратки боледувания Simple Smile
Добре дошли в новата тема, дано бавно стигнем до 50 страница.

Линк към старата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1757579

# 1
Барбалена, според мен 100% е с аденовирус. Рсв свети заради старото боледуване или някой около детето го е лепнал прясно. Но четох, че поне 2 месеца между боледуванията има, т.е. може сега да е носител.

И според мен е аденовирус заради повръщането. Дали може месец и нагоре след положителния тест да продължава да свети това RSV? Flushed Мога да направя и на каката, ама вкъщи работим за прегледи и тестове, хора... Трябва да поровя 4 години назад колко теста съм купила и колко пари съм дала сумарно Flushed

# 2
Барбалена, виж какво намерих в гугъл, явно е от старото боледуване. Не си давай парите за още тестове.

# 3
За рязането на нокти при нас не е чак такава драма, но като мрънка понякога и казвам, че всяко пръстче е принцеса и ще й правим прическа, говорим нещо там. Сега се превърнах във фея и всяко нещо с игра и говорене от името на феята става много лесно. 😀

# 4
Моето е ма 5 и половина и нямаме проблеми с рязането на ноктите. Само за краката се ослушва ама му казвам, че ще намажем с крем после ако го е заболяло и така минава номера 😀
За разлика от зъболекаря. 6 месеца момичета минаха откакто е с отворен зъб, 6!!! Вчера се пробвахме да го заведем на преглед, за една секунда отвори и избяга от кабинета. Зъболекарката вика, в никакъв случай пълна упойка за един зъб. Говорите му и след няколко месеца пак. Еми то не съм спряла да му говоря. Последно Ноември го бяхме пробвали на зъболекар и той каза да изчакаме няколко месеца. И така…
Всяка вечер почиствам с конец, с интердентална четка, по половин час висим в банята направо 😤😤

# 5
И според мен няма нужда пак да правите ,то и тея от аптеката много вяра да нямаш.Поне моя опит с тея за Ковид беше такъв ,мъжа ми полужителен аз ,2 теста отрицателни пък температура ,кашлица по бавно се оправих от него.Ама който и вирус да е ние се лекуваме на принципа симтоматипно лечение и там разните Аверон ,Инфлуцид, Изорекс детето е пило 1 или 2 .И вече ако е кашлица каквото изпишат,сироп или инхалации. За зъболекаря ,може и да сте пробвали вече ,защо не купите играчки зъболекарски, пластелин ,едни усти на разни животни има и да Ви почва в къщи на всички да оправя зъбите,може да помогне.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 21:58 от Мария Г

# 6
Ехаа, до 10 седмици. Но е съмнително и при трите деца да е така.

Иначе с един бърз сърч из акаунтите ми в Амазон, Емаг и пощата ми за поръчки от аптеки Гален и Детелина, съм дала близо 470 лв за 125 теста за ковид, комбинирани 5 в 1 и 9 в 1, за скарлатина. Най-вероятно пропускам някоя друга поръчка Smiley

Тони, пробвайте с различни зъболекари. И при племенницата беше така, не си отваряше устата, но намериха зъболекарка, при която направиха едно зъбче....

# 7
Мария, понякога има значение какъв е вирисът, даже голямо значение. За грип се препоръчва тамифлу и помага, за РСВ се препоръчват инхалации, защото бързо слиза в дробчетата.

Моят син не дава да пипаме ноктите, режем ги 3 дни подред...днес 1-2, утре още 3 нокътя, много бавно.

# 8
А да той грипа е ясен Тамифлу ама дано вече да е отминал че от началото на март го чакам да свършва🤣.Сега нещо друго вилнее всички около нас са натръшкани ,прозрачни сополи ,кашлица ,моето 2 пъти вече го слушат няма в гърдите нищо ,от гърлото,и болки в гърлото.Първо си мислех за алергия ,ама като видях опашката при докторката ,всички с еднакви сополи и кашлица се отказах от алергиите.Дано при Вас е нещо леко ,ама щом вече няма температура ,дано отминава.

# 9

Прилагам и нашия.
Само суха кашлица и хрема. Странна работа. Утре сме на доктор...
Аман 🥲

За ноктите да кажа. Само докато гледа нещо иначе се лиготи. Ама той е малък, на 3г.

Допълвам се за тестването, има значение при грип, ясно. При РСВ също, за да се знае поне от рано да се почне тежката артилерия в инхалациите.

# 10
Ооор Аз режа ноктите на юалкият с детскс нокторезачка откакто излезнахме от родилното. Дереше ми вътрешностите, когато бях бременна и в крайна се роди е с маникюр. Grinning Донесоха ми го целият надран до кръв. Снимка имам даже. Grinning Никакъв проблем нямам с разянето на нокти на ръце и крака.

Аз нашият тест но го снимах.

# 11
На Вас инхалации ,кога Ви дават? На мен сега ми казаха това е суха кашлица няма инфалации с Пулмикорт ,само сироп и ако не мине до неделя да купя друг сироп ,ама нещо немога да го разчета на рецептата Бронхо нещо си или ако изобщо е бронх началото.Иначе няма в гърдите няма нужда от инхалации ,и ако не мине другата седмица пак на преглед иначе кръвта си била за чист вирус.

# 12
Опп, дай и сама да си ги реже. Малката на тъкмо навършени 7 си ги реже сама от няколко месеца, изглежда все едно ще се пореже, но всъщност се справя доста добре. Голямата по-късно започна, може би на 9. Краката още ги режа аз и на двете, защото е по-трудно.

# 13
  • shumen
So close,благодаря за новата тема.Аз тия дни нямам време иначе щях да пусна.
Барбалена,радвам се,че е по добре детето.Няма смисъл от нов тест и според мен.Щом е имало и повръщане си е чист аденовирус.
За пиене на хапчета и сиропи съм казвала тук и моя много трудно ги пие.То е блъскане,ритане,плюене,пищене.В болницата съм молила сестрите да му ги дават,че аз сили нямам да се боря с него.
Оор,моя е голям и също не дава да му се режат ноктите,особено на краката.
Тони,ти в Шумен води ли го при тази зъболекарка,която ти казах.Моя само на нея се довери и даде да му прави зъбките.

# 14
И моето голямото реве като й режа ноктите. Нямам обяснение защо. Веднъж се ядосах и я оставих да ходи като граблив орел да й “се смеят децата” - от тогава търпи с малко повече мърморене. Знам, че е лош модел за управление на детски инати и тъпотии този тип сравнения и прочие, но то на човек му писва в един момент за най-елементарни неща да води войни…
Но имам по-голям проблем аз, щом сме на вълна да се оплакваме 🙁 не умее добре да си бърше дупето сама все още (почти на 6) и постоянно се зачервява. В чудо се виждам. Обяснявам, бутам във всяка чантичка и раничка мокри кърпички за дупе, и пак явно не й е и много зор…

Общи условия

Активация на акаунт