Боледуване на децата ни - тема 89

• 14 824
  • 737
  •   6
Отговори
# 15
Ох като знам драмата с ноктите не ми се мисли за зъболекар.Миналата година и вадиха зъб,че новия растеше а стария не беше паднал.В кабинета се държа добре,но после каза че кракът и няма да стъпи при зъболекар нито устата ще отвори.

# 16
Тони, и при нас е същото с два отворени зъба и още три кариеса. На всичко отгоре исках роден скоби да направим за кривите постоянни зъби, до като стане време да шини и не дава и това е. Изпада в истерия само като предложа да отидем на зъболекар.

За ноктите - не ме линчувайте, пуснах видео какво има под ноктите и вече и двете дават без пазарът. Малката от петък следобед няма температура, но се загуби гласа. Съвсем леко сопол още, но два три пъти се изкашля и няма глас. Просто не знам какво да я правя утре сутринта. Постоянно съм болничен, включително миналата седмица, как да взема болничен утре, защото няма глас. И отпуска не мога да взема в момента, помолиха ни още преди месеци   точно да тази седмица.... супер изтощена съм от всичко.

# 17
Тя види ли нокторезачка или ножичка и почва да реве.С по големи нокти я държах е не и не.Даже се беше спънала,че нокътя се счупи драмата още по голяма беше.

# 18
  • shumen
The doors,мажи я с крем против подсичане и говори и все ще се научи да се бърше хубаво.
Нехе,много е трудно с болестите и две деца.Моя е сам и разболее ли се съхна и вяхна как ще кажа,че съм болнични.
Ооор,дано е забравила и като се наложи да ходите на зъболекар да няма проблеми.
Аз да не казвам голяма дума,но моя сопол изчезна и то от противоалергичното.Явно алергия е било.Кръста и той ме поотпусна,но два дни пия Диклопрам.Утре след работа ще отида до педи да и оставя епикризата от Трявна и ще видя да мина преглед и да ми изпише нещо за кръста,че с тоя Диклопрам да не си вредя нещо на стомаха.

# 19
Мога да ви дам съвет за даването на сиропи от позната която работи като сестра в педиатрично отделение. Винаги в спринцовка!! Детето трябва да е легнало по гръб, а даващият застава над него/нея така че с едната ръка да държи главата на детето, с другата спринцовката, чрез лактите ръцете на детето и с останалата част на тялото- неговото/нейното тяло. При даването главата се държи нагоре и сиропа се дава на малки части(около милилитър) като винаги се слага между бузите и зъбите за да се избегне задавяне. Чакате догато не чуете/видите преглъщане и след това повтаряте.
Виждала съм как го прави на нейното дете и изглежда доста лесно въпреки неговите опити да се съпротивлява. Надявам се с моя да нямам такива проблеми, но е полезно да се знае. Ако знаете други "техники" ще се радвам да споделите Simple Smile

# 20
Момичета,имам нужда от помощ.Тази вечер се развали инхалаторът,който използваме последните две години Agu Weezy.Моля за препоръка за хубав инхалатор за вкъщи,който издържа на много интензивна работа така да се каже...

# 21
Омрон е нашия.

# 22
Нашият инхалатор е baby panda на unimark, беше под 100 лв., добра работа ни върши, понеже малкото прави ларингити и често кашля, ползваме го много често, аз също го ползвах с маската за възрастен.

# 23
Нашият е зано. Доволна съм.

# 24
И нашият е зано, и аз съм доволна Simple Smile трета година го ползваме вече.

# 25
Кой точно модел на Зано имате,четох,че са по-безшумни от тези на омрон?

# 26
Кой точно модел на Зано имате,четох,че са по-безшумни от тези на омрон?

# 27
Ние сме с класическия на омрон вече повече от 12г. Като големият син го ползваше доста интензивно до 6-7г възраст, включително имаше продължителни периоди на инхалации с пулмикорт всяка сутрин и вечер. После поседя прибран и е ползван по 1-2 пъти в годината, но от ноември се ползва почти постоянно, тъкмо го прибера и се налага пак да го вадя. Малкият от октомври тръгна на ясла и от тогава и двамата, че и ние се спукваме от боледуване и все някой има нужда от инхалации. А те двамата се редуват, единият оздравее, другият се разболее.

# 28
  • shumen
Ние сме с пандата на Омрон като също е използван за 12 години доста и съм доволна.Скоро му смених зарядното,че кабела се беше прекъснал и не работеше.
Дида,аз и така както си писала съм давала сиропи и АБ,но моя,ако не го изплюе ги повръща след като ги преглътне.
Моята хрема спря,но сега пък кръста ме боли яко.Днес доки е 2 смяна и след работа ще отида да ми изпише нещо поне,че с тоя Диклопрам май само стомаха си разбутвам.

# 29
И нашия зано е като този на Тони.
Ако той е безшумен, значи си представям другите какво бръмчене са.

Допълвам се, че не може 2 поста един след друг.
Минахме преглед. Инхалации, билков сироп, изопринозин, антихистамин. За теста само като казах че е светнал аденовирус сама допълни и рсв. Явно е често. Каза че са обичайни за сезона. Та и ние сме в крак с модата. 👌

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 11:38 от FrozenBubble

Общи условия

Активация на акаунт