Боледуване на децата ни - тема 89

• 14 805
  • 736
  •   3
Отговори
# 45
Направете снимка, ако е синузит може и да не мине само с капки.
Танчето, за да заспи в 17 и нещо вероятно е болно детето. Даваш ли нещо за имунната система? Последно имаше статия за натровени от авирон, но мисля че беше за този за възрастни, но точно сега не бих давала. Ако не даваш нищо, вземи резиста шоко мечета или омнибиотик имунД и витамини (саностол, марсианци) може и някакъв пробиотик (биогайа, синкванон). Извеждай детето редовно навън и да се храни с хубава храна (плодове, зеленчуци, млечни, месо, яйца и намали тестото и захарта)

# 46
Моя позната ми разказа историята за бебето, починало от менингит. Общо взето, много са ги забавили в лечението. Веднага са отишли в частна болница, после часове наред чакали линейка, в държавната не са обърнали внимание и накрая се е стигнало до фатален край.
Така и не са разбрали как се е заразило, нямали са други деца, не са могли и лекарите да кажат нищо.
Това случаят през март ли?
То всяка година има, в Германия са около 300 на година. Ваксината обаче не беше в календара и сега обмислям слагането...на една или и двете..
mona11 ще погледна

# 47
Извинявам се пак по темата с инхалатора,успяват ли компресорните да вземат цялото количество медикамент,защото като сме били в болница и с тамошните беше много трудно и много времеемко да се случи,а меш-а всичко до сухо си взимаше.

# 48
  • shumen
Танче,аз и да давам за имунитет нещо пак не мога да стопирам разболяване.

# 49
Момичета, децата ви, над 7 годишни, да са имали синузит? Синусите, които са над очите се развиват над 7 години до колкото четох.
Малката с това неспирашо главоболие на челцето ме навява на мисълта, че е направила синузит. Ако и утре я боли, щи я водя пак на лекар... Иначе гърлото леко я боли още и свят и се вие. Сополите са много смахнати, 100% бактериални и почнах на своя глава аб капки.
Ако е синузит, дано не е, няма да стане без антибиотик през устата. Тъкмо миналата седмица спрях да пия такъв по този повод. За първи път ми се случва и е мега ужасно 🙁
Лично аз, като се знам каква съм, щях вече да съм в ИСУЛ с детето 😕 това главоболие и виене на свят въобще не ми харесват.

Данаека, дано скоро те отпусне. Знам какво е да те боли целия крак до прасеца, с все дупето…

# 50
Рейна, от миналия месец, да.

За Синузит ММ пие синупрет форте. Никога не е пил антибиотик за такова нещо.

Дани, майка ми такива болежки оправя с някаква инжекция. Бият й 1-2 пъти и забравя.
ММ е с двойна дискова и като го захване се мъчи с едни Б комплекси, ама е инатливо магаре и не ще да ходи за инжекция.

# 51
  • shumen
The doors,много е гадна болката.Снощи след инжекцията ме отпусна,но посред нощ като и мина действието пак се започна и не съм спала от болки.Спах от 11 до към 2 и сега станах за 1 смяна,но не знам как ще изкарам както не съм спала и с тия болки.
Елла,педи каза,че не съм за инжекции все още.Но,ако продължава болката ще ходя пак  след празниците.За мъжете всички са такива и не щат да чуят за инжекции.

# 52
danaeka, не знам как издържаш и как ще работиш така. Трябва да се обезболиш. Те мъжете са странни, понякога предпочитат да търпят болка, отколкото да идат на лекар. Разбира се, мрънкат подобаващо в процеса.

Рейна, според мен ако ваксинираш, сложи и двата вида ваксина за по-голям имунитет. Разбрах, че са доста скъпички. Аз мисля да ваксинирам, но ще изчакам да мине сега паниката - всичко е изкупено откъм ваксини.

# 53
Антилоп, все остава по малко при инхалация при нас. Разклащам маската, за да може капчиците по стените да паднат на дъното, за да се разпрашават наново... Пулмоложката каза като остане съвсем малко, да цръцна малко физиологичен разтвор... Но явно и така си лекува с някакви остатъчно лекарство

Аз имам един меш инхалатор, Агу Томчи и го ползвам само за физ. разтвор. Доколкото знам, се задръстват бързо от големите молекули на лекарството. Твоят какъв модел е? Може ли линк? И кое спря да работи?

# 54
Антилоп, все остава по малко при инхалация при нас. Разклащам маската, за да може капчиците по стените да паднат на дъното, за да се разпрашават наново... Пулмоложката каза като остане съвсем малко, да цръцна малко физиологичен разтвор... Но явно и така си лекува с някакви остатъчно лекарство

Аз имам един меш инхалатор, Агу Томчи и го ползвам само за физ. разтвор. Доколкото знам, се задръстват бързо от големите молекули на лекарството. Твоят какъв модел е? Може ли линк? И кое спря да работи?

https://visvitalis.bg/product/agu-smart-mesh-inhalator-weezy

И аз не знам точно каква е повредата,но според мен се е запушил също.Ще го дадем на сервиз да видим,защото предпочитам ако може да оправим този и да имаме и него,защото е незаменим за инхалации докато детето спи.С него съм правила и с вентолин и пулмикорт

# 55
Може да си купиш само "чашката". Не че е много евтина, но на фона на цената на целия инхалатор...
https://www.zara-pharmacy.bg/product-page/%D0%BD%D0%B5%D0%B1%D1% … E%D1%80-agu-weezy

# 56
  • shumen
So close,пих обезболяващи сутринта и ме отпусна засега дотолкова доколкото да мога да работя.
И за да ми е весело сега звънях вкъщи и детето е с болки в корема и разтройство,.Казах на майка ми да го следи и ако не е добре да не го праща на училище.

# 57
Може да си купиш само "чашката". Не че е много евтина, но на фона на цената на целия инхалатор...
https://www.zara-pharmacy.bg/product-page/%D0%BD%D0%B5%D0%B1%D1% … E%D1%80-agu-weezy

Да,и аз мисля да инвестирам в него.Иначе вчера купих най-обикновен на Омрон.После четох,че е малко стар модел и не е за горни,средни и долни пътища,но мисля,че пак ще върши работа.

# 58
Да, пак ще върши работа. Имаше един модел Complete май беше, който е точно за горни, средни и долни дихателни пътища, но не ми е ясно аз как да определя за каква инхалация е точно детето...

# 59
Да, пак ще върши работа. Имаше един модел Complete май беше, който е точно за горни, средни и долни дихателни пътища, но не ми е ясно аз как да определя за каква инхалация е точно детето...

Този взех https://remedium.bg/omron-compressor-nebulizer-c803-kompresoren-inhalator-65404/p

Общи условия

Активация на акаунт