Боледуване на децата ни - тема 89

• 18 539
  • 786
  •   1
Отговори
# 60
Дани, за болката в кръста искрено ти съчувствам. Ужасно чувство на слабост в тялото и ходене прегърбена, само бастун липсва. Оправяй се бързо.

Утре мислех да пускам дребчо на градина, защото вече няма кой да го гледа и ей сега майка ми ми каза, че се е изкашлял веднъж. Направо лошо ми стана. Вчера грам нищо, цял ден бяхме заедно. Май довечера ще му пусна една инхалация.

Относно ваксините при нас, в провинцията ги отричат. Всъщност отричат всички извън имунизационният календар.

# 61
Емилия, и моето кашля понякога, според мен е храчка от РСВ още, едва ли е нещо ново, и аз на моменти имам дразнене и ми се иска да се закашлям, а мина цял месец...Стискам палци да не е нещо ново или лошо.
За ваксините - есента ще се ваксинираме всички срещу грип, решила съм го. Само да намерим ваксините, че и това май е трудно.

# 62
Инжекционната форма се намира, но назалната е сложнотия.
Аз също съм решила да я сложим тази есен.

# 63
И малката минаха поне три седмици от РСВ,но продължава през ден два да се изкашля веднъж два пъти дневно.Сега дори докато спи се закашля,което ми прозвуча сякаш е от задавяне нещо ....постоянно се ослушвам и аз.Иначе няма нови симптоми или нещо такова. Дано изкараме здрави празниците...

# 64
За мен РСВ прави поражения дълбоко и бавно се чистим от секрети/храчки, както искаме да го наречем. И моето мъниче кашляше 1 път през нощта и най-често, когато тича. Иначе е здрав, без сопол (за щастие). Искам така и да си останем за празниците.

# 65
Инжекцията така или иначе е по-доброто. Назалната за грип има пробиви много. Сега как ще я намерите, те ги пускат от септември май ваксините.

# 66
Рейна, аз не търся сега, просто сега реших, че искам есента да сме ваксинирани. Четох, че всяка година има лека корекция във формулата заради актуалните щамове, затова няма как целогодишно да се намира.
Как сте вие днес?

# 67
My child is still coughing. Is this normal?
Even though the RSV infection itself is over, the symptoms such as coughing and wheezing can persist for several weeks. This is normal. If it takes a very long time and you are concerned, consult your doctor

https://resc-eu.org/parents-patients/rsv/faqs-about-rsv-bronchiolitis/

# 68
Здравейте, моето дете миналата седмица се оплака от гърло, имаше температура 37.8 два дни,но останаха едни сополи вече 6 ден.
Предвидливо пуснах изследвания в лабораторията миналата седмица, които излязоха днес.
Две бактерии в носа , Staphylococcus aerus и Hemophilus Influenza.
Сега се чудя,капки ли да капем...
Детето няма температура, храни се и освен хрема която не е обилна други неразположения няма....
Но не очаквах да сме с бактерии и то две Astonished

# 69
А тези бактерии оскъдно количество ли са или масово? Щом няма в гърлото само с капки би трябвало да мине.Щом  е имало и температура предполаг ще Ви дадат капки или Бактробан ние мазахме за Стафилококи ,тази другата бактерия не я знам не сме я лекували до сега.

# 70
Териска, ако не са обилни, аз не бих слагала нищо.

# 71
Да пише масово за Hemophilus influenza, за Стафилокока,пише че може да са колония и само носителство.
Не са обилни, но има дъх лош, като на гной като диша от това,че явно като спи се затлачват някъде в гърлото отзад,сополите.
Иначе и аз съм на кантар дали да слагам капки :/

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 19:03 от Teriska

# 72
Значи тези ,който са само носителство няма май смисъл от капки за тях ,но тези ,който са масово бих говорила с лекаря на детето ,впредвид че празници идват и да знаете преди това как да действате ,пък не по празниците да се почне нещо и да търсите лекар.На нас ни бяха изписали Ринопандейна май беше с идеята уж да възтанови лигавицата на носа ,щото била раздразнена от капките за нос и се активирали там разните му бактерии ,но Тогава Декември и Януари , си беше в къщи и нз дали това е помогнало или просто нямаше от къде да ги лови.Такаде нз ако ходеше на градина ,дали щеше да е възтановена тая лигавица от мазилото.И може би пробиотик да давате за добри бактерии,уж има и такива капки пробиотични ,но аз никога не съм ги ползвала и нямам наблюдения.

# 73
Teriska, детето ми 3 пъти в било схомофилус инфлуенца и секретът от носа не спираше без аб капки. По нашата антибиограма излизаше, че цилоксан става и това капах. И при него беше масово.

# 74
Teriska, детето ми 3 пъти в било схомофилус инфлуенца и секретът от носа не спираше без аб капки. По нашата антибиограма излизаше, че цилоксан става и това капах. И при него беше масово.
При нас излиза Моксифлоксацин и Левофлоксацин.
Туко що се оплака от ухо,явно ги започваме.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 19:04 от Teriska

Общи условия

Активация на акаунт