Боледуване на децата ни - тема 92

• 20 903
  • 920
  •   1
Отговори
  • shumen
Старата тема

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 22:33 от Moderator1

# 1
Детето продължава да вдига температура от четвъртък насам. Днес вече на 4 часа въпреки темоературопонижаващото. 37,8 - 38,5. В понеделник пак ще пускам ПКК+ЦРП. Ще се гръмна. Не иска да пие Панадол, защото му се гади от него и има пориви на повръщане. Сложих свещичка с парацетамол, мрънка, но не можем да караме само на Нурофен.

Вчера му правих тест. Беше отрицателен. Днес му правих тест - светна за Ковид, после чертата изчезна и после се показа тази за грип А. Тоест невалиден. Направих 3ти тест - светна за RSV и аденовирус. Той няма кашлица.
От вчера изследванията ЦРП - 2,6. Моноцитите бяха леко завишини, всичко друго в норма. Урината - в норма. В понеделник чакам да излезне гърлен и носен секрет...Надявам се да е някоя бактерия...Честно Ви казвам.
Таз температура 3ти ден не се трае. Пие Бисептол. Утре сутрин прави 2 пълни курса. Надявам се на чудо.

# 2
Стандартно за вирус си е 3 дни температура, не си шашкай. Виж вместо панаол за ефералган. Зависи от килограмите на детето, но аз и на двете давам по 1 таблетка, това са 330 мг, те са 21 и 28 кг.

# 3
Според мен си е гнойна торбичка, но проблева е само във венеца мисля, зъба е здрав. Звънях на един зъболекар, вдигна сестрата и ми каза с клечка за уши с йод да го натисна да се спука. То имаше в долната част раничка между двата зъба и от там изтече и сега е спокойно. Мажа чат пат с кислородна вода и в сряда сме на зъболекар да го види все пак.
Аз като минала по този път преди няколко месеца - зъбът може да изглежда здрав (лекуван?), но не е. Дъщеря ми имаше кариес - изчистиха и затвориха, никаква драма. Венеца се поду, оказа се, че не е добре работен (на друго място я заведох), отвориха го, с игличка пробиха гнойния сак и мазахме самия венец с йод тинктура. Зъбът го прелекуваха наново и се оправи всичко.

Моето малкото почти оправи сопола. Но понеже беше над 10 дни на виброцил и трябваше да го спрем, по телефона ни изписаха да продължим още 3 дни с коларголови капки. Адски ги мразя. Ама капя, какво да правя. Детето ще срине къщата, мисля понеделник да й пусна контролни изследвания и вторник да я пращам в яслата, защото не издържаме. Всички. И големи, и малки. Пусто време и то скапано, цял ден сме у дома и вече положението е мяу!

# 4
Здравейте, детето беше с запушен нос,после тръгнаха едни жълти сополи,но от тях се разкашля, през деня не,но като легне и след час направо се сдира от кашлица, чува се храчка.
Носен секрет излезе Streptococcus pneumoniae  умерено.
По антибиограма трябва да реагира на Моксифлоксан и взехме такива капки за нос изписа ЛЛ и Синупрет и Цинабсин, но вече  3 ти ден няма подобрение с кашлицата.
Температура не е вдигал от самото начало до сега.
Но се чудя щом за 3 дни няма ефект от тези капки, сигурно няма и да има..

Колко бързо действат АБ КАПКИТЕ когато реално помагат,кога се вижда промяна?

# 5
  • shumen
Емилия,нормално е до 3 дни Т при вирус.
The doors,коларгоровите капки и аз ги мразя.
Teriska,моя е би със същата бактерия и докато не се изчисти носа не спря.За АБ капките мисля,че щом 3 дни не помагат значи не действат.
Моя снощи на всичкото отгоре и от крака  пак се оплака,че го боли ставата.Не знам вече къде да го водя и какво да го правя с този крак.

# 6
АБ капките много помагат,те си чистят бактерията в нослето,но може известно време да има остатъчна кашлица. Защо не пуснете инхалатор? Аз за кашлица винаги съм разчиталата на него. Относно болките в крачето,при децата ми,особено при сина ми го имаше периодично през годините и си беше от растежа.

# 7
Сигурно знаете и го правите, ама все пак напомням, че АБ капките се слагат на чисто носле, т.е. след физиологичен разтвор и хубаво издухване. При мен като не подействаха на четвърти ден АБ капки, ми ги смениха с други.

# 8
  • Sofia
Здравейте,
Малката (3г и 6м) кашля от около 3 седмици. В рамките на това боледуване кашлицата е отхрачваща (тръгна от течащ и после запушен нос), не е имала лаеща кашлица, засега не е правила ларигитен спазъм и като цяло кашля рядко. Спи спокойно, само ден или два кашляше по два-три пъти и през нощта. Няма и все още не е вдигала температура.
Педиатърката ни не ни е искала да пускаме някакви изследвания или тестове.

Последния път (в сряда) ни предписа Ефира. Обаче чета, че Ефира е за астма и алергии!? Изобщо не е ставало въпрос за това по време на прегледа... Има ли някаква логика да бъде изписвано? Започвам да се съмнявам в адекватното лечение и се чудя дали да не я заведа и на преглед на частно.

# 9
Аз само влизам да кажа, че много бързо изписахме старата тема, което не е на добре 😁
Аз си кашлям.
Изписва се Ефира при кашлица. Мисля че когато има алергичен компонент. Аз лично не видях полза от нея за една година прием и вече не я давам. Само че синът ни е с диагноза астма. Всъщност просто прави бронхити и пневмонии. Реално астма не мога да кажа дали има, тъй като никога не е изследван нито за алергии, нито са правили замерване на дишането. Дипансиаризиран е, за да може да бъде проследяван от пулмолог при нужда.

# 10
Според мен си е гнойна торбичка, но проблева е само във венеца мисля, зъба е здрав. Звънях на един зъболекар, вдигна сестрата и ми каза с клечка за уши с йод да го натисна да се спука. То имаше в долната част раничка между двата зъба и от там изтече и сега е спокойно. Мажа чат пат с кислородна вода и в сряда сме на зъболекар да го види все пак.
Аз като минала по този път преди няколко месеца - зъбът може да изглежда здрав (лекуван?), но не е. Дъщеря ми имаше кариес - изчистиха и затвориха, никаква драма. Венеца се поду, оказа се, че не е добре работен (на друго място я заведох), отвориха го, с игличка пробиха гнойния сак и мазахме самия венец с йод тинктура. Зъбът го прелекуваха наново и се оправи всичко.

Моето малкото почти оправи сопола. Но понеже беше над 10 дни на виброцил и трябваше да го спрем, по телефона ни изписаха да продължим още 3 дни с коларголови капки. Адски ги мразя. Ама капя, какво да правя. Детето ще срине къщата, мисля понеделник да й пусна контролни изследвания и вторник да я пращам в яслата, защото не издържаме. Всички. И големи, и малки. Пусто време и то скапано, цял ден сме у дома и вече положението е мяу!
Да, то е логично, но мисля че ситуацията е друга. Зъба не е лекуван, нищо, ама нищо не си вижда по него, детето няма ни един кариес. Тя носи силиконов трейнър за изправяне на зъбите и в началото точно там все имаше раничка от триенето. Това беше преди 4 месеца, но според мен е възможно да има нещо общо. Ще видим. В сряда сме на зъболекар.

# 11
Относно АБ капките, случвало се е към края на лечението чак да има видим ефект - 8,9 ден. Случвало се е и да не помогнат изобщо.

# 12
Моята два дни след спирането на  Моксифлоксацин започнаха пак жълтите секрети и почнахме цилоксан и 2 дни след спирането му пак се започна днес със сополите и вече не знам какво да слагам. Утре трябва да пускаме изследвания за непоносимости, желязо, витамин Д, Б12 и други и не знам дали мога да ги пусна при положение че носа пак текна с жълти сополи. Във вторник сме на унг и трябваше тогава и да е на градина но явно няма да ходи още седмица и ще стане един месец ☹️

# 13
  • shumen
Megan,при моя болките в крака са от стара травма и от растежа.Водила съм го къде ли не,казват да не го натоварва и пазене,но той е момче и не знам как да го спра да не бяга и играе.
Брим,изписва се Ефира при кашлица.Може и алергия да е при твоята тази кашлица.
Мимчо,измъчи се твоето дете с тия кашлици и хреми.Тая 3 сливица прави тия проблеми.

# 14
Мимчо, пускай изследванията, не пречат сополите. Иначе да, и ние като бяхме с третата сливица играхме същия филм.

Общи условия

Активация на акаунт