Боледуване на децата ни - тема 92

• 21 069
  • 920
  •   1
Отговори
# 45
  • shumen
Аз предпочитам да са хартиени,че да не чакам с часове за преглед със здраво дете при педи за една бележка.

# 46
На 30 ти Септември бяхме на преглед понеже беше болен.Дадени електронна бележка от 30.09 до 3.10
Прегледа го и ни каза, че бил вирус.
Като естествено иска 10 лв за бележката.
Не можело повече от тези дни .
На 13 ти Октомври отново се разболя.
От ново искаше да ни даде до края на седмицата бележка.Но аз и казах, че времето което ни дава като дни не са достатъчни за да се възстанови.
И казах, че ми е скъпо 10 лв за бележката а да даваш х 10 лв за време което не е достатъчно да се оправи детето ти трябва да си направо богат.
И тогава се съгласи да бъде във вкъщи от 13.10 до 21.10
Лечението му беше от 13 ти Октомври до 19 ти Октомври.
Но сополите продължават и кашлицата също.

# 47
  • София
Как 10 лв...? Аз на 4лв се възмущавам Grinning

# 48
Как 10 лв...? Аз на 4лв се възмущавам Grinning
[/quot
Е толкова какво да кажа.
Моя мъж е много възмутен.
За всяка бележка х 10 лв

# 49
  • София
Всъщност няма такса за децата, но пък 10лв за бележка си е 2 пъти над стандартна такса за възрастен Grinning

# 50
  • shumen
Нашата педи вземаше по 3 лева за бележка,а сега е вдигнала май на 4 лева.Много са 10 лева за бележка.
Моя издухва само сутрин жълти сополи.Гърлото казва,че по малко го боли.

# 51
Частната ни педиатърка при преглед дава мед.бележка без
да я плащаме. Ако някой отиде при нея само за това преди беше 5 лв за издаване. Сега незнам колко е. За нас винаги е безплатна.

Моето дете днес освен с гнойна ангина (потвърдена и от градският педиатър) се събуди с вирусен конюнктивит. Водих го на очен, преди педиатъра днес и му изписаха капки за очи.
Излезе гърленият секрет - чист е. Носният още не е...та ме навежда на една мисъл, че освен всичко друго ще е и със бактерия в носа. Ще пиша по-късно....И ще се застрелям.

# 52
Всъщност няма такса за децата, но пък 10лв за бележка си е 2 пъти над стандартна такса за възрастен Grinning
Звъннах във здравната каса и от там ми обясниха,че не трябва да плащаме за тези бележки за детска градина.
И във НАП звъннах и утре сутринта ще подам жалба за въпросната общо практикуваща лична лекарка,че взема по 10 лв за бележка.
До колкото ми обясниха от НАП повече от 2.50 лв няма как да ни иска за въпросната извинителна бележка.
Съответно ще я чака стабилна глоба.
Проверете си и вие.

# 53
  • София
Не ми се остава без лекар на тоя етап, благодаря Grinning

# 54
Частната ни педиатърка при преглед дава мед.бележка без
да я плащаме. Ако някой отиде при нея само за това преди беше 5 лв за издаване. Сега незнам колко е. За нас винаги е безплатна.

Моето дете днес освен с гнойна ангина (потвърдена и от градският педиатър) се събуди с вирусен конюнктивит. Водих го на очен, преди педиатъра днес и му изписаха капки за очи.
Излезе гърленият секрет - чист е. Носният още не е...та ме навежда на една мисъл, че освен всичко друго ще е и със бактерия в носа. Ще пиша по-късно....И ще се застрелям.

Емилия, може ли да напишеш като излезе носния секрет. Много ми е интересно, защото лятото при мен беше следното:
Умерена болка в гърлото от седмица. Една сутрин се събуждам с конюнктивит. На следващият ден гърлото започна повече да ме боли и да ме втриса. Почнах директно с 39 гр, вдигах до 40гр. Видях си налепите още същият ден. Изписаха ми аугм€нтин, който пих на 8часа и не ми подейства. Пуснах си изследвания кръв и носогърлен. Црп 90, а носогърления - Moraxela catarhalis. Което е абсолютно невъзможно тази бактерия да направи гнойна ангина. Така че е била смесена инфекция. После ми смениха АБ и от първото хапче почнах да се оправям, но честно ви казвам брах душа 5 дни.

# 55
  • shumen
Танче,за градина не знам взема ли нашата,но за ученик е 4 лева.Аз не бих ровила,че не ми се остава без лекар.
Емилия,има сега някакъв такъв вирус.

# 56
Аз искам да попитам следното.
Има ли тук майка на която тя или детето и е записано във 21 ДКЦ Овча купел при общо практикуващата Д-р Йорданка Димитрова.
Тя има кабинет и във с.Бистрица .
За град София става въпрос.
За лекар няма как да остане детето защото има възможност ако обявиш причини може да смениш лекаря.

# 57
За тийнката издават електронни,за яслата издават ли?

# 58
  • София
Танче,за градина не знам взема ли нашата,но за ученик е 4 лева.Аз не бих ровила,че не ми се остава без лекар.
Емилия,има сега някакъв такъв вирус.
Мен само за хартиена ми взимат 4лв. За електронната на ученичката нищо не ми взима...
Танчето_30 Ако има с кого ще го смениш... Ние едвам се махнахме от 25ДКЦ.

# 59
  • shumen
Явно при всеки лекар е различно.
Лисе,нашата за ученик знам,че издава електронно,но за ясла и градина не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт