Боледуване на децата ни - тема 92

• 21 063
  • 920
  •   1
Отговори
# 30
Коларголовите капки мажат, всичко става черно, направо зле ми става като ги чуя. Но пък ето ден и половина с тях и носът е почти подсушен и хърка по-малко.

# 31
  • shumen
Мими,дано ги пресечеш и си останете само с това.
The doors,и аз затова не ги харесвам коларгоровите капки.
Моя що Трахизан изсмучи и Ефизол и гърлото си го боли.Не знам вече какво да му давам и какво да го правя.

# 32
Мойто издиша силно точно като му накапах от тия черните капки. Изпра се с предварително поливане на лекетата щедро с вениш. Иначе намазвам и по малко низита от третия ден, така усетих детското носле, че има нужда.

# 33
Дани, добре сме. Аз съм като нова днес, малката се храни все по-добре. Това на венеца сякаш и поспаднало. Искам малко да ми е скучно...ей така на никой нищо да му няма...

# 34
  • София
Здравейте, детето беше с запушен нос,после тръгнаха едни жълти сополи,но от тях се разкашля, през деня не,но като легне и след час направо се сдира от кашлица, чува се храчка.
Носен секрет излезе Streptococcus pneumoniae  умерено.
По антибиограма трябва да реагира на Моксифлоксан и взехме такива капки за нос изписа ЛЛ и Синупрет и Цинабсин, но вече  3 ти ден няма подобрение с кашлицата.
Температура не е вдигал от самото начало до сега.
Но се чудя щом за 3 дни няма ефект от тези капки, сигурно няма и да има..

Колко бързо действат АБ КАПКИТЕ когато реално помагат,кога се вижда промяна?
Горе долу на 3-4 ден има ефект ако са правилните, разбира се. Защото то по антибиограма е едно обаче като съм слагала на децата се оказва, че определено време бе действат

# 35
Ох момичета, какво да ви кажа. Преди наистина с третата сливица беше пълен кошмар, ама сега и с тези зъби за правене, кошмарът е още по-голям.
 Единият зъб (който е от миналата година) вече се поразрушиха две от стените, другият е с дупка вече стабилна ( и двата 4-ти долу) + са заразили и 5-тите и те са с кариеси вече. Не иска и да чуе за зъболекар, още и още. Страх го е от машинките и това е. А аз работя в дентална клиника и всеки ден имаме деца, това още повече ме депресира и изнервя.
И пак успях да го запазя цяла година зъбът от миналата година да не стане на корен, благодарение на всекидневната грижа - то не са конци, вода за уста, тут мус и каквото се сетите. Целта ми беше да го запазя  максимално докато даде да се прави, ама това вече ми е напълно ясно, че няма да стане 😢 Казва си “страх ме е” и това е.

# 36
Тони, с какво се грижиш за зъба?

# 37
toni1189 а ако го заведеш на зъболекар с някое негово приятелче, което не го е страх и твоето дете само да гледа отстрани? Дали ще придобие кураж? Давам го като идея. Те сега гледат едно от друго.

П.с Моето дете го мъкна с мен по зъболекари, вярно чакат отвън с баща си, но е с мен. Въпреки, че му извадихме предните два млечни зъба, не го е страх поне за сега. Аз му разказвам какво са ми правили на мен и на него му е много интересно.

Сега му се клати горен преден млечен зъб и ме уговаря да ходим да му го извадят (на 4тири години е и това ще му е 3 - ти постоянен). Обясних му, че сам ще падне и ако се наложи, тогава ще ходим.

# 38
Ваня, какво да ти  кажа… то няма какво да се направи за жалост толкова, но ограничили сме сладкото до абсолютен минимум. Но той и преди не ядеше много сладко.
Сокове, такива неща - изключително рядко. Гледам като хапва и е вкъщи, да изжабури с вода, за да не се задържа много храна. Просто стана в един момент слаб зъбът (нормално вече, цяла година е с дупка) и от Август започна да се руши. До Август държеше фронта. А от другата страна се разви от пролетта, но много по-бързо.. бая голяма дупка стана.

Вечер хубаво мием зъбите с 1450 флуор, чистим с конец, жабури с вода за уста, и преди да заспи мажа с крем тут мус. Това е, което мога да направя.

Емилия, не няма шанс. Той вече даде да му се прегледат зъбите, но до там. Много хареса моята детска зъболекарка на работа. Уж се нави, седна, в момента в който тя извади машинката и всичко приключи.

П.с обмислям седация. Стискайте ни палци ако това се случи някой ден.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 21:39 от toni1189

# 39
The doors, и аз знам, че коларголовите капки не са приятни. Те цапащи ли са, тъмни? Може да пробваш Флуиал, също е със сребърна вода, също така често да пръскаш спрей zyme, аз съм доволна от него.

Териска, при нас Моксифлоксан е помагал, ти май искаш бързо да действат. Кой ден е днес? Кашлицата не намаля ли? Аз бих изкарала поне 7 дни курс с тях и ако не стане, бих почнала други спрямо антибиограмата.

Brin de, Ефира не се ли изписва и при астма? При кашлица 3 свдмици аз бих потърсила по-добър лекар за консултация.

So close... днес е 4 ти ден....мисля че има леко подобрение,но наистина предните 3 дни беше никакво подобрение и си мислех,че не действат.
Днес определено секрета е по-малко,включих и инхалации.
През деня не кашля въобще, само през нощта.
Ще видим тази нощ как ще  е..

# 40
  • shumen
Spasyika,аз като беше по-малък слагах лигавник и тогава капех от черните капки.
Ваня,радвам се,че сте по-добре.И аз искам да ми е скучно поне един ден.То не стига,че ние се разболяхме,майка е след операция за смяна на тазобедрена става и я пазим,а заразихме и нея.
Тони,води ли го при тази детската в Шумен.Тя не знам как ги омагьосва,но моя само при нея даде да му се направят зъбките.

# 41
Момичета, включвам се за бележките да кажа - днес ни отказаха повече от 8дни. Издадоха ни от 15 до 24ти. Не можело повече, аз исках до 31ви, че с тази кашлица. Та да имате предвид, явно има някакъв лимит според болестта. Детето го писаха обичайното - вирусна инфекция, неуточнена.
Иначе почнахме инхалации и сменихме капките на Виброцил + сироп Синекод и детето спи вече от 1ч и нито веднъж не се е закашлял Hands Pray

# 42
  • София
Няма лимит. На дъщеря ми са и давали по 10 дена без проблем. Според мен зависи от лекаря. Предишният и даваше по 10 дни без проблем, а сегашният едвам 5 се навива да даде

# 43
Много интересно как задължават да са електронни бележките, като някои лекари не издават такива.. Моята още си ги пише на хартия и така ми е по-лесно, защото аз си дописвам крайната дата, когато реша, че са готови за градина.
Тони, пробвали ли сте с лазер да ги направите тези зъби? Чувала съм, че го няма типичния звук на машинката. Ако успее изобщо да седне на стола де..

# 44
  • София
Затова ги задължиха да са електронни.

Общи условия

Активация на акаунт