Боледуване на децата ни - тема 92

• 21 063
  • 920
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря ви момичета на всички, ще слагаме и днес АБ капки,ще включвам и инхалатора и ако няма промяна ще сменям утре капките въпреки,че се учудвам.Нали уж за това е тази Антибиограма,за да даваш точните капки....пък те да не помогнат Close

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 12:37 от Teriska

# 16
Тони, а след отстраняването ѝ имаше ли промяна откъм сополите, силно се надявам да има и всичко да приключи или да е една идея по добре че ще се гръмна вече?

Мимчо, пускай изследванията, не пречат сополите. Иначе да, и ние като бяхме с третата сливица играхме същия филм.

# 17
Тони, а след отстраняването ѝ имаше ли промяна откъм сополите, силно се надявам да има и всичко да приключи или да е една идея по добре че ще се гръмна вече?

Мимчо, пускай изследванията, не пречат сополите. Иначе да, и ние като бяхме с третата сливица играхме същия филм.

Има промяна. Да, пак се разболява с хрема, но поне минават сополите с капки. А понякога даже и без. Преди нямаше оправия…..

# 18

Има промяна. Да, пак се разболява с хрема, но поне минават сополите с капки. А понякога даже и без. Преди нямаше оправия…..

Подкрепям това. Точно така се случи и при моето дете.

# 19
Мен точно тия вечни бактерии ме изнервят че нямат край и се депресирам, а още повече че ѝ разказвам играта на носната лигавица с тия АБ капки.

# 20
  • shumen
Аз затова спрях да му пускам носни секрети и да бъркам в носа.

# 21
The doors, и аз знам, че коларголовите капки не са приятни. Те цапащи ли са, тъмни? Може да пробваш Флуиал, също е със сребърна вода, също така често да пръскаш спрей zyme, аз съм доволна от него.

Териска, при нас Моксифлоксан е помагал, ти май искаш бързо да действат. Кой ден е днес? Кашлицата не намаля ли? Аз бих изкарала поне 7 дни курс с тях и ако не стане, бих почнала други спрямо антибиограмата.

Brin de, Ефира не се ли изписва и при астма? При кашлица 3 свдмици аз бих потърсила по-добър лекар за консултация.

# 22
  • Sofia
Brin de, Ефира не се ли изписва и при астма? При кашлица 3 свдмици аз бих потърсила по-добър лекар за консултация.
Именно, и аз това чета - изписва се за астма и алергии.

Преди две години кашляше един месец! (без температура и отклонение в кръвната картина, без нощно кашляне, нищо обезпокоително на слушалка). Но кашлицата звучеше доста по-зле.
Направиха й снимка заради продължителната кашлица и цъфна с двустранна бронхопневмония.

И сега съм на тръни.
Да, най-вероятно ще я чуе и друг лекар.

# 23
Здравейте. Ние заведохме детето на спешен педиатричен кабинет в болницата, че съкрати вдигането на температура на 2,5 часа. Започна да я поддържа без да се влияе от температуропонижаващите. Спря да яде. Официално: гнойна ангина и антибиотик Ксимебак изписаха. Надявам се да се повлияе.

Пс. Като бяхме там за преглед приемаха 3 деца с пневмония. Чух коментари, че масово в момента вируса, който върлува става на пнемния и с тези деца отделението е пълно.

# 24
Може ли малко инфо за тези електронни мед. бележки за градина,голяма от снощи е със запушен нос,сумти и т.н.носа е пълен ....нищо не излиза, днес дремна ама вътре в пълно ,виждам,че се мъчи....от тази г.ни задължават да са електронни въпроса ми е има ли срок максимален за който се издават примерно макс 7дни после трябва друга ако се влоши...?
*5седмици ни е рекорда на градина тази г.(Като края на септ.имаше пак запушен нос на трети ден пуснах секрет беше чист и вс мина за три дни...обаче сега видимо й по-тежко)

# 25
  • shumen
So close,не съм the doors,но да тия коларгоровите капки са черни и цапат.
Емилия,и аз за гнойна ангина си мислех при твоя.
Brin,заведи я на друг лекар,за да си спокойна.
Ваня,как сте?
Мими,не мисля,че има ограничение в дните за бележка.

# 26
Дозите на Коризалия действат ли?

# 27
Дозите на Коризалия действат ли?

При моето дете никога не са действали.

Mimi9999 електронните мед.бележки се подават или от личен лекар или от педиатър, който работи с електронната система. Но не могат да те задължат от учебното заведение да е само в електронен вариант, може и на хартиен носител. Поне при нас (в дълбоката провинция) е така.
Отделно в електронните дневници се отбелязва каква е бележката електронна/хартиена(частен/платен преглед ).

Коларгол капки никога не съм слагала на детето.

# 28
  • shumen
Лисе,при моя Коризалия и Цинабсин действат само,ако съм го хванала в самото начало.
Емилия,аз съм слагала от тях 2-3 пъти като по-малък.Не ги харесвам,защото цапат и изсушават много лигавицата.

# 29
Да как ще ни задължат мн странно,но писаха от 1.10 само електронни .... Бургас

Уважаеми родители, от 01.10.2025г. няма да бъдат приемани медицински бележки на хартиен носител. Всички отсъствия трябва да се извиняват електронно.
Остават само заявленията по семейни причини, които все още могат да се подават на хартия.

И аз какво ли не давам от днес...снощи само физ.рр и виброцил ..ама днес къде що имам давам да пресекат ако мога

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 17:56 от Mimi9999

Общи условия

Активация на акаунт