Боледуване на децата ни - тема 92

• 21 075
  • 920
  •   1
Отговори
# 915
Дани, според мен не  е за антибиотик, но има нужда от подсилване на имунитета, може и 10тина дни изопринозин примерно. Но все пак личната трябва да го види и да прецени.
Моята малката още се сополиви, личната каза, че ако продължи така ще правим снимка на синуси. Препоръча кортикостероиден спрей, но аз 1 път съм и пръскала и кашляше много от него и ме притеснява.
Голямата днес ме сюрпризира с гадене...но не е болна, някакво стомашно неразположение еот храна вероятно. И малката се оплака, че я е боляло коремче през деня. Давам и дни кашички за гастрит, подозирам че тва е проблема и помагат. Карикол гастро се казват, ако някой има нужда. Иначе си е активна, има апетит като не и с гади. По обяд се сетих че не е вирус, защото не повърна нито един път и дадох кашата и веднага мина. Тя има протективен ефест върху лгавицата. Вечерта същата работа. Дано се успокои бързо, че преди месец пак имаше такъв период поне седмица.

# 916
Аз не мога да видя изследванията, линка не ми се отваря. За протокола - не съм лекар, но успявам да разчитам повечето изследвания които пускаме или поне се ориентирам докато стигнем до лекар.
Имаше питане за ампула Аналгин - би трябвало да е същото като течният Аналгин тъй като концентрацията е същата 500мг/мл. По листовка 1мл е 20 капки. Аз между другото съм звъняла на 112 дори за помощ по телефона. Обикновено ме свързват с дежурен лекар от спешното в окръжната ни болница. Помагали са ми винаги в случаи когато хем не си заслужава разкарване до болница, хем пък ти се иска лекарски съвет. Мога да изредя поне 4 случая, когато са ми помагали само със съвет.

# 917
Аз не мога да видя изследванията, линка не ми се отваря. За протокола - не съм лекар, но успявам да разчитам повечето изследвания които пускаме или поне се ориентирам докато стигнем до лекар.
Имаше питане за ампула Аналгин - би трябвало да е същото като течният Аналгин тъй като концентрацията е същата 500мг/мл. По листовка 1мл е 20 капки. Аз между другото съм звъняла на 112 дори за помощ по телефона. Обикновено ме свързват с дежурен лекар от спешното в окръжната ни болница. Помагали са ми винаги в случаи когато хем не си заслужава разкарване до болница, хем пък ти се иска лекарски съвет. Мога да изредя поне 4 случая, когато са ми помагали само със съвет.

Ще ми е интересно да споделиш за какви ситуации говориш?

# 918
Да се оправят всички болни дечица. Дани, моето дете с такива изследвания е пило АБ, но 5 дни след симптоматично лечение без резултат.

Здравейте, момичета.  Моето дете след 3 дни с температура, един без и после още 3 с повишаваща, в спешното ну изписаха АБ Панцеф. След 1-ви прием вдигна малко и след втория вече не вдига.

Сега нещо, от което съм силно възмутена и лекоо притеснена. Моя приятелка работи в един от телекомите на мястото, на което живея. От вчера е с висока Т и положителен тест за грип А. Днес започна Тамифлу...Обаче утре ще ходи на работа, защото декември не могат и нямат право да отсъстват и ще я изгонят...Днес дадоха пенсиите. Всички пенсионери са там набутани да плащат сметки и да купуват телефони на внуците си...Направо съм в потрес от колежката и и шефката и. Те знаят, че е положителна с грип А и и казали "Голям праз. Един вирус. Цяла година има вируси. Търсищ си оправдание да не идваш ли, защото има много работа ли!?" и утре ще ходи....Знаете ли колко много заразени хора ще има!?

# 919
  • shumen
Ваня,четвъртък най-рано ще се добера до педи.И аз си мисля нещо такова да започна,но на своя глава не смея.
Емилия,той от седмица,че и повече е така.На лекар го водих,но нищо няма надолу и изписа само Геломиртол и за гърло едни таблетки.За гърлото свършиха,но от Геломиртола има още.АБ отдавна не е пил,но трябва ли ще го започна без да се замислям.

# 920
Много безотговорно, Емилия.... но за съжаление на никого не му дреме!
Преди ковид и моята шефка беше такава..
Обаче локдауна и смъртта на нейни близки я пречупиха. И вече е в другата крайност. Кихнеш ли - край. Прибираш се.
И аз съм звъняла в спешното за съвет - имах зверска паник атака - повишено кръвно, висок пулс, замайване и тн. Опитаха по телефона, но в крайна сметка дойдоха за всеки случай (след 2ч).

Нова тема: https://m.bg-mamma.com/?topic=1837060.new#new

Общи условия

Активация на акаунт