Боледуване на децата ни - тема 89

• 18 542
  • 786
  •   1
Отговори
# 75
Започвайте спрямо антибиограмата, защото понякога бактерията в страшно коварна. Успех! И капете 3 пъти на ден.

# 76
Мина и главата и световъртежа, и носа е по-добре, няма жълто вече, хъркането също намаля. Днес взех голямата от училище, и тя с температура....размениха вируса, от много време не се беше случвало.

# 77
  • shumen
Теришка,започвай с АБ капките,че бактериите са коварни.
Емилия,и моя след РСВ,кашляше  доста дълго.Майка ми още вади храчки от бронхита.
Ваня,да се оправят скоро и да изкарате спокойно празниците.
Моя повече не е ходил по голяма нужда от сутринта рядко,нито корема го е болял.Майка ми му е дала един Лопедиум за всеки случай.Мен пък също ме изкара няколко пъти и стомаха ме боля,но аз си мисля,че е от Кетонала при мен.Но пък без него болката е непоносима.

# 78
Да не сте яли нещо?

Мен моя нещо ме притесни. Сега заспа и преди това отвори очи и каза че го боли главата. До сега не го е боляло никога. Или поне е казвал от както говори. Днес не е спал цял ден, което и друг път се е случвало, макар и рядко. Дали е от това... Много ме притесни наистина.

# 79
  • shumen
Frozen,и всички ядохме едно и също,а само при мен и него имаше разтройство и болки в стомаха.Но при мен започна някъде 2 часа след Кетонала и затова го отдадох на него.Сега съм без разтройство,но пък с болки в стомаха и пак след толкова време някъде след него.
Моя като ще повръща го боли глава.Дано не е от това главоболието при твоя.

# 80
Големият ми син като малък се оплакваше от главоболие когато има температура или преди да се разболее. Не мисля че е от това, че детето не е спало, ако е по-голямо от 2г. Моят син още преди да стане на 3г. Отказа следобедния сън. Даже в момента се боря да заспи, защото е спал в яслата, а утре ще става в 6ч.

# 81
Ами той е със сополи и кашлица, които лекуваме. Вирус някакъв, но няма температура.
Стана ми странно, тъй като до сега никога не е казвал че го боли. Иначе да, на 3г е точно.

# 82
Мин година за 1 път ми изписаха Дексофен саше ,изпих го и легнах да спя след 40 мин се събидих от страшна болка в корема.Тоя Кетонал да не би да е същия.На мен чак задух и като стягане в гърдите ми се получи и бягах в спешното че мислех че е инфаркт,там ми казаха алергия от Дексофен.Ама почна с болка в стомаха.Така че при Вас най вероятно е от това лекарство случвало се доктора и сестрата ми казаха ,като реакция ,и без алергия да имаш.Ама то когато е болка в кръста няма начин преживява се малко време в тоалетната.

# 83
Според мен си е до човек. Мъжът ми има много нервен стомах, и отделно само нещо мъничко да не му е баш в храната и става страшно. И той пие дексофен и няма проблеми. Аз обратно, имам супер здрав стомах по принцип и пробиотици никога не пия като ми изписват с антибиотик. Ей до онзиден бях на Таваник, които е силен и дразнещ - нищо ми няма да чукна на дърво.

# 84
  • shumen
Мария,и Кетонала е от тази група мисля.Дексофен съм пила таблетки и знам,че дразни стомаха.Днес го пих и след него и пробиотик,но сега пак ме заболя стомаха.

# 85
Ами той е със сополи и кашлица, които лекуваме. Вирус някакъв, но няма температура.
Стана ми странно, тъй като до сега никога не е казвал че го боли. Иначе да, на 3г е точно.
Значи вероятно го боли от вируса, възможно е и друг път да го е боляло, но да не е можел да обясни. Има вируси с главоболие, може да дадете Нурофен, ако пак се оплаква. Големият точно около тази възраст започна да казва че го боли “мозъка” при вирус, до 2-3 дни трябва да отшуми, но ако се притеснявате, може да отидете да го прегледат.

# 86
Аз пия Диклофенак Дуо обикновено когато ме "стегне" кръста. Дуо формата е специално, за да не дразни стомаха. Изписван ми е, та винаги имам под ръка, защото понякога не само, че не мога да се мръдна, а и дъх не мога да поема.

# 87
  • shumen
Бръм,и него съм го пила,но не ми помага.Тя доки изписа прахчета,че по малко дразнят стомаха.
Аз в момента съм с такива гадни болки и ме боли и дъх като поемам и крака ми изтръпва.

# 88
А да до човек е със сигурност ,аз просто не сам пила до този момент и представа си нямах,даже доктора ме гледа като гръмнат че нурофен не сам пила ,може би като дете ама нямам спомен ,само панадол си спомням щото ми беше много вкусен.Иначе мъжа ми си ги пие без проблем и той за кръста и Диклак пие  нищо му няма ,ама аз нещо почнах и от антибиотици след операцията да правя алергии и съм много трудна с тея лекарства.

# 89
Въпроса ми е до майките, чиито деца са изкарали РСВ вирус. Как започна всичко? Лека полека с кашлица или ударно? Имаме няколко деца кашлящи в групата, тестове не са правени. Моето дете се позакашля ту сухо ту влажно няколко пъти вчера, през нощта и тази сутрин. И имаха ли температура?

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 10:07 от toni1189

Общи условия

Активация на акаунт