Боледуване на децата ни - тема 89

• 14 824
  • 737
  •   5
Отговори
# 30
Котето на Омрон имаме ние, нямам забележки. За шумното си е шумен, но имаме и безшумния на Агу и като ги сравня - с котето инхалацията е макс 5 мин., с Агу поне 15, адски е бавен.

# 31
И ние сме с котето на Омрон. Но искам да поръчам още един. Някой дали има отзиви от този, дали лични, дали от познати?

https://www.inhalatori.bg/bg/products/beurer-ih-18-kompresoren-inhalator/

Ние бяхме на лекар. Уши и гърло са добре, гърди - чисти. Ще видим дали и утре ще го задържа вкъщи. Дано не вдига повече температура. Ако се разсополяви или се затръшка и му текнат сополи, ще направя още един тест. Но на сух нос, няма да взимам "секрет"

# 32
Ние сме с Микролайф. Много доволна съм от него.

# 33
  • shumen
Frozen,да се оправя бързо детето и дано се разминете с АБ.Явно светват на всички почти тестовете положителни на РСВ и аденовивус.
Барбалена,ако можеш задръж го още вкъщи малкия и го пусни чак след Великден на градина.
Аз сега чакам при доки.Има доста хора,а едва седя от болки.

# 34
Момичета, какво се случва с този менингит? Майките от големите градове дочули ли сте нещо? Направо взимам да си набивам яко страх от това. Децата нямат ли ваксина за това заболяване?

# 35
Сън, става въпрос за менингит причинен от конкретна бактерия, за която е известно че може да го предизвика. Но може да не, може да се размине човек само с хрема или да е преносител.
Реално си е за страх, но самата бактерия не се разпространява лесно и е неустойчива във външна среда.
Има ваксини, но не са задължителни в БГ, а само препоръчителни. Едната съдържа няколко подтипа на бактерията и се внася в България, а другата е само с 1 тип (за който казват че е по-разпространен) и я няма в БГ, заради ниския интерес.
В западните държави ваксините са задължителни (колкото може да се каже задължителни, тъй като в някои държави няма такива, но са строго препоръчителни и хората биват агитирани да ги поставят).
Наличната ваксина тук, бързо се изчерпа и трудно се намира, покрай случаите последните седмици.
Аз успях да се сдобия с нея, точно преди да стане ясно, че има починали деца. Сложихме я преди 2 седмици. Единствената реакция беше, че мястото беше много подуто и зачервено за 2 дни.

# 36
Къде мога да прочета за тези случаи? Последно като четох беше случаят за бебе, но щамът Х го няма тъй или иначе във ваксините? Има и други случаи ли? Със същят щам и? Или серотип се казваше.

# 37
И аз разбрах че е за Х, но! с ваксина е по-добре от колкото без. Има кръстосан имунитет и дори да се срещне с бактерията, тялото ще знае как да реагира. Или поне ще се надяваме и молим.

Това ми попадна тези дни.
https://www.dnes.bg/a/5-zdrave/676023-momche-na-12-godini-e-v-ko … terialen-meningit

Освен починалото дете от преди няколко седмици имаше и 27г (мисля) мъж.
През няколко години има смъртни случаи, ако не и всяка. Ясно си спомням бременна в напреднала бременност през 2022г имаше пак случаи. От тогава реших че новини аз повече няма да гледам.
Мир на праха им.

# 38
Здравейте,мамита. След влачене на кашлица близо 4 месеца. Почти през седмица на вентолин и пулмикорт сме на етап тестове за алергия и храна. В събота му направиха тестове на ръчичката,но там няма нищо. Чакам да видя резултатите и да кажат какво ще правим. Заговориха и за Ефира и така. Много ми е нервно,притеснено и всякакви емоции. Днес докато му вземаха кръв му стана зле и повърна. Много се притесних,защото при него излиза и от устата и от нослето гледа в една точка. Сърцето ми се качи в главата за части от секундата Cry

# 39
Днес го взех от градина и нищо му нямаше даже караше Колело там със децата на двора.
Между другото имаме Великденски базар във детската градина.
Събират парички за дете което е онкоболно.
Дано във тази свята седмица много хора да помогнат и всичко да бъде наред.
Взех го към 16.50 часа.
И даже заспа във 17.24 часа.
Татко му е  чул , че се закашля.
Според вас ако му се дава Авирон Рапид кидс и Витамин С ампула по малко ли ще боледува детето.
Какво е вашето мнение.
Бързо възстановяване на болните дечица.

# 40
  • shumen
Като прочета такива неща и направо ми става лошо.
Попова усмивка,дано не се налага да му вземат кръв отново на детето.Знам какво ти е,защото аз съм същата.Веднъж при венозна инжекция ми беше прилошало чак и бях пропаднала в ръцете на една сестра.Направо акъла и изкарах тогава.
Танче,дано не се разболее детето.Давай нещо за имунната система.
Аз минах през доки.Изписа ми Дексофен прахчета и Дексаметазон.Болнични отказах.Ще изкарам някак си 3 дни на работа,но ако след Великден още ме боли да отида пак.Според нея може и от физиотерапията да съм се разбутала.

# 41
Моето дете като е здрава също и се е случвало да се изкашля докато спи ,просто и се събира слюнка ,или и аз нз какво ,ама не го отчитам за кашлица.Аверон съм давала само ако тръгне вирус или разболяване ,никога превантивно.Витамин С също не съм давала ампули ,някой беше казвал докато е малка че не бил много добре за бъбреците и не са ни давали на нас,но конкретно за нея ставаше дума за нейния бъбрек.Иначе витамини сме и давали комбинирани на Well bebe и Kids.Нз дали имат витам С  нямам спомен.Иначе Имунобор съм давала по 1 шише по 2 след боледуване ,е и сега не ни спаси да ни хване.

# 42
Meн добре ми действа дексофена като ме стегне кръста, имам дискова херния и злокобен ишиас. Не ми дразни стомаха.

# 43
Момичета, децата ви, над 7 годишни, да са имали синузит? Синусите, които са над очите се развиват над 7 години до колкото четох.
Малката с това неспирашо главоболие на челцето ме навява на мисълта, че е направила синузит. Ако и утре я боли, щи я водя пак на лекар... Иначе гърлото леко я боли още и свят и се вие. Сополите са много смахнати, 100% бактериални и почнах на своя глава аб капки.

# 44
  • shumen
The doors,обострен плексит и кръста ми е схванат каза доки и смачкани прешлени.Дексофен прахчета изписа и 2 ампули Дексаметазон.Сестрата с нея  каза,че тя миналата година след физиотерапия е била един месец по същия начин.Явно от нея каза доки съм се разбутала.Лошото е,че е цялата лява страна и сега лежа,но не стига,че ме боли целия гръб ами и крака ми се схваща.
Ваня,да не е от вятъра да я боли главата малечка или от очите нещо?
Моя легна,но се върти и носа му се запушва.Ама как да е добре като ходи на училище по една блузка и суитчер без яке,а тия дни духа и е хладно.Ще се гръмна вече,ако се разболее баш по празниците.

Общи условия

Активация на акаунт