Електронни четци - 29

• 17 736
  • 480
  •   2
Отговори
# 30
Нямам никакъв проблем с PocketBook Touch Lux 5. Ползвам го вече почти 5 години. Имам качени към 3000 книги на него.

Не съм ги прочела всичките Simple Smile

# 31
И аз съм PocketBook Touch Lux 4, вече пета или шеста година. Идеален ми е, всичко му е елементарно за употреба. С българско меню, има и бутони. Единствено малко му се е изтрил надписа PocketBook, а и аз малко съм го надраскала около бутоните, но това си е моя грешка - не го жаля много много.

# 32
Меню на руски спокойно може да замени българското. Библиотека си е библиотека, книги - книги, автор - автор... Разбира се.

# 33
Меню на български език може да се включи на всички модели четци на Покетбук и на Onyx Boox (за последните не съм много сигурен, може и да е само на някои модели). За Оникс трябва да предупредя, че имат по-сложно меню с много настройки, които се включват от няколко места по екрана - примерно - от горната дясна част на екрана, като се "дърпа" с пръст надолу, също и от централната част на екрана най-долу, също и от двете "плаващи" иконки по екрана (кръгче и нещо като скоби). А меню на руски имат всички модели Киндъл.
На практика няма какво толкова да се бърника в настройките . Избираш си шрифт, нагласяш големината на буквите, евентуално големината на белите полета около текста и големината на междуредията в текста и... това е. Това се прави само веднъж, освен ако не обичаш да експериментираш с шрифтове и т.н. После само си четеш книжки и се наслаждаваш.
Огромна част от настройките на Оникс се отнасят до настройване на стилуса - вид и дебелина на линията, имитация на молив, писалка и т.н., както и настройки на страницата в режим "тефтер" - notebook, ако си водиш записки, дневник или пък ако рисуваш .
Лепненето на рамката означава остаряла пластмаса. Вкъщи се търкалят и стари четци - два броя Pocketbook Touch Lux (първия модел), които са на повече от 15 години. От тях четат жена ми и тъщата - сто пъти съм предлагал да им дам по-нови четци, но те си обичат старите. Нищо им няма, работят идеално, батерията държи заряд и въобще не лепне пластмасата.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 10:25 от Stilgar

# 34
Здравейте може ли мнения за тези четци https://www.ozone.bg/product/amazon-kindle-paperwhite-2024-green/  или https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-pocketbook-pb700-era-7-black/    За пръв път ще купувам четец и се надявам да ми помогнете с избора 😊

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 10:23 от Krasimira Chavdarova

# 35
  • София
Този нов Kindle Paperwhite кой модел ще да е, никъде не виждам да пише?
Това е последният Kindle Paperwhite 6, 12 поколение , 7". Имам го от малко повече от месец. Чудесен е, но разликата с предишния модел е недоловима от моето явно нечувствително  око. Не ги забелязвам тези 0.2" по-голям дисплей, може би е малко по-тънък. Рекламират го като най-бързият досега, но и предишният не ми е  бил бавен.

# 36
Това е последният Kindle Paperwhite 6, 12 поколение , 7". Имам го от малко повече от месец. Чудесен е, но разликата с предишния модел е недоловима от моето явно нечувствително  око. Не ги забелязвам тези 0.2" по-голям дисплей, може би е малко по-тънък. Рекламират го като най-бързият досега, но и предишният не ми е  бил бавен.

ДюДю, кой е бил предишният ви? Много се чудя и аз на този другар и има ли нещо значително, с което да превъзхожда предшествениците си?

# 37
Здравейте може ли мнения за тези четци https://www.ozone.bg/product/amazon-kindle-paperwhite-2024-green/  или https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-pocketbook-pb700-era-7-black/    За пръв път ще купувам четец и се надявам да ми помогнете с избора 😊
Аз съм привърженик на киндъл, имаме 3 киндъла. Този от линка е много добър.  Покетбук не съм ползвала. Но тук съм чела, че някои са се оплаквали от покетбуци.
Разгледай и коментарите на Stilgar, той има различни.
Виж линка на Амидала, същият киндъл е, като от твоя линк, но по-изгодна цена.

# 38
ДюДю явно има предвид сравнение с предишния модел Киндъл с 6.8 инчов дисплей. 0.2 инча разлика в диагоналите на екраните са 5 милиметра и наистина много трудно ще се усетят.

# 39
  • София
Това е последният Kindle Paperwhite 6, 12 поколение , 7". Имам го от малко повече от месец. Чудесен е, но разликата с предишния модел е недоловима от моето явно нечувствително  око. Не ги забелязвам тези 0.2" по-голям дисплей, може би е малко по-тънък. Рекламират го като най-бързият досега, но и предишният не ми е  бил бавен.

ДюДю, кой е бил предишният ви? Много се чудя и аз на този другар и има ли нещо значително, с което да превъзхожда предшествениците си?
Предишният ми беше Пейпъуайт 5, 11-та генерация - 2021г., с 6.8" екран.

# 40
Здравейте,преди няколко дена закупих от Озон електронен четец Kindle 12   поколение ,в описанието пише че подържа всички формати/pdf,epub и т.н,/ и работи с windows .Но при опит да се прехвърлят книги с формат pdf и epub дава грешен формат и не работи с windows 11 дава че не може да се свърже с лаптопа(дава disconnected/.През приложението на  Kindle не става.Само през имейла могат да се прехвърлят книги.Да го връщам ли или аз нещо не рвaзбирам?Имам още два киндала от 2 и 4 поколение с тях нямам проблеми.

# 41
Нямам опит с Windows 11, засега ползвам Windows 10. Но доколкото имам известен опит за работа с компютри, не би трябвало да има проблем за свързване на външно устройство (четец) към компютър с операционна система Windows 11. Относно файловете във формат pdf и epub. Четците на Киндъл никога не са могли и не могат да четат директно файлове във формат epub. Ако копирате файл във формат epub в паметта на четеца, той просто няма да го разпознае като файл, който може да чете и не може да го видите в "библиотеката" на четеца.   Задължително трябва да го конвертирате предварително на компютъра във формат, четим от четеца (най-добре във AZW3) примерно чрез програмата Калибре. И след това да го копирате чрез кабел в четеца. Вторият вариант е да изпратите файла в epub на вашия мейл в Амазон и оттам ще го върнат в четеца, конвертиран в AZW3.
За файлове в PDF - четецът би трябвало да чете файлове в PDF без проблеми, стига да не са защитени с Adobe DRM (ако не бъркам).
Заради всичко това четците на Киндъл не са ми от най-любимите, независимо че имам 4 (четири) четеца на Киндъл.

# 42
  • Свети Влас
Аз си свалям в Моби и нямам проблем. Моят не чете всички формати. Като най-удобно за сваляне ми е от Читанка чрез интернета, по този начин се свалят директно на четеца.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 11:37 от Габриела Радева

# 43
Защо пишат на новите киндъли, че четат epub, след като не могат? Това е подвеждане на потребителите.

Elica Andonova 773597, пробвай дали чете моби формат и ако го чете, нещата би трябвало да са наред.
Можеш да опиташ от читанката да свалиш, също и директно през киндъл от този линк, като го изпиши на ръка в браузъра на киндъл първия път, запамети го в браузърите.
https://pechkov.chitanka.info/mobi/index.php

Тук не дават да чете epub, пише след конвертиране. Може да погледнеш функциите.
https://readerbg.com/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE% … e-paperwhite-2024

За свързването с уиндоус, може да попитате ридър бг какво да направите.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 12:01 от Diorela

# 44
  • Свети Влас
На моя изрично си пише, че не чете епъб.- Поддържани формати   AZW, AZW3, DOCX, GIF, HTML, JPG, mobi, PDF, PNG, PRC, TXT.
Въпреки че моя не чете ПДФ и затова само в моби свалям.
Пробвайте чрез програма да формирате форматите и може да стане.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 11:59 от Габриела Радева

Общи условия

Активация на акаунт