Смешки от форума 37

• 70 643
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • Down south
Цитат
Още преди да забременея (20**г) си измислих едно име за момче, което никъде го няма. Ама никъде.
След една-две години моя приятелка е бременна и ме пита за имена. Онова измисленото, момчешкото упорито го крия и не го казвам. Ражда ѝ се момиченце, след две години ражда момченце и го кръщава по същия начин, който аз упорито крия, не само от нея, а от целия свят. Пак казвам такова име НЯМА! Е, сега кажете ми какво е това?
П.С. Все още не съм се отказала от идеята да имам син и да го кръстя така. Изобщо няма да ме интересува кой какво ще мисли или ще каже!
Добявям и  приемливо Sunglasses обяснение, как приятелката е стигнала до същото заветно име, което го няма
Цитат
Не е разбрала от мен, от никъде не е разбрала. Просто и тя си го измислила.
Каза, че докато е медитирала.

Забавно и приятно Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 22:22 от Daylily

# 211
Надявам се, името не е Цецкомир.😁

# 212
  • Далечният изток
Еее, и какво е това извънземно име? Издаде ли го в крайна сметка?

Толкова го няма, че приятелката ѝ си е кръстила така детето, и кой знае колко още знайни и незнайни майки... Simple Smile

# 213
  • Наоколо
Цитат
Е, сега кажете ми какво е това?

Телепатия сигурно... 🤔😄

# 214
Аз не разбирам пък каква е тази мания да се кръщават децата с някакви нетипични, че дори несъществуващи имена.
Едно време като питаме някое дете на кого е кръстено, то вземе че се изпъчи и гордо, гордо съобщава - на баба, на дядо...
Пък сега... На медитацията на мама, на телепатията на уйна... Joy

# 215
Хубаво си го забелязала. Рязко се скъсва с коренът.

# 216
Спокойно, ще дойде и това време, когато ще питат детето на кого е кръстено и то ще отговори:
- Райна, на баба ми Рейчъл.

# 217
Знам, че няма да бъда разбрана, но смятам, че когато приятели/роднини/дори и половинки са много близки, те започват да разсъждават по подобен начин. Напълно естествено е еднакви идеи да хрумнат на двама близки души.  Аз без да разказвам много за себе си и какво за кое мисля, често чувам "мислите" си именно от най-близките си. Така, че разбирам приятелката ѝ.
Колкото до странно и интересно име - това вече е пълна тъпня за моя вкус. Но малко хора се замислят, как ще се чувстват децата им едно 12 години в училището. Че и след това, в зависимост от обкръжението 🙄

# 218
Мда ,като Хилъри на баба си Христина и Жени -Никол на баба си Жени и другата Николина.Тру стори.
Спокойно, ще дойде и това време, когато ще питат детето на кого е кръстено и то ще отговори:
- Райна, на баба ми Рейчъл.

# 219
  • София
Но малко хора се замислят, как ще се чувстват децата им едно 12 години в училището. Че и след това, в зависимост от обкръжението 🙄
Слава богу днешните деца са доста отворени и не робуват на стереотипи. От малки са свикнали с какви ли не имена и надали ще им прави впечатление. Ние възрастните сме тези, които охкат и ахкат на изчанчени за нашите представи имена.

# 220
  • Наблизо
Но малко хора се замислят, как ще се чувстват децата им едно 12 години в училището. Че и след това, в зависимост от обкръжението 🙄
Слава богу днешните деца са доста отворени и не робуват на стереотипи. От малки са свикнали с какви ли не имена и надали ще им прави впечатление. Ние възрастните сме тези, които охкат и ахкат на изчанчени за нашите представи имена.
Не е точно така...Може би като деца не им пука особено,но после малко или много какво име имаш показва от каква прослойка си.Дори в България се забелязва вече..

# 221
Не е точно така...Може би като деца не им пука особено,но после малко или много какво име имаш показва от каква прослойка си.Дори в България се забелязва вече..
Тъкмо идвам с една смешка по същата тема - имената!
Цитат
Аз познавам Доцка и си й викат Доцка. Лекар. Ужас, някак не й отива на интелекта.

# 222
Според кои имена си от нисшите прослойки? Да си сверя часовника просто.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 23:56 от sigma

# 223
Латиноамериканските Stuck Out Tongue Winking Eye

# 224
  • Наблизо
В Западна Европа да си наречеш детето Кевин,Стивън,Тресия,Оуен и т.н. подобни ,си е като да сложиш печат на детето си ''низша прослойка'',когато не живеят в ЮК и Ирландия.

Общи условия

Активация на акаунт