С какво ви дразнят мъжете /тема № 9/

• 42 348
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • волно калдъръмче
Не става въпрос за прекрояване за нечие удобство, а за прекрояване в името на обща цел. Липсват ли пресечните точки, след определено време настава мъчение за една от страните.

# 451
  • Враца
Много е трудно със съчувствието и емпатията към друг човек, пък от мъж съвсем. Ние сме жени и очакваме нежност, ама колко от вас успяват да го получат. Аз дори от собствената си майка не успявам, пък за мъжа да не говорим. Обаче много се разведрявам тук в мамата, в някоя от смешните теми, защото мисля че иначе бих залитнала в някакви самосъжалителни мисли и така ще ми е по-зле. А и както каза Дренка, нещата започват отвътре навън. Hug

# 452
  • волно калдъръмче
А и както каза Дренка, нещата започват отвътре навън. Hug

Или по-грубата формулировка: сами сме си виновни.

И като зема начи едно дърво!

# 453
  • Berlin
Понякога е трудно със съчувствието и емпатията, защото всеки ги разбира по различен начин. Съмнявам се, че изобщо не е имало утешителни и съчувстващи думи. В крайна сметка човекът има право да говори и на други теми и о, Боже, да си чати с други хора. Какво по-точно се очаква от него да направи?

# 454
  • София
Аз дървото съм го взимала - за да не се изкушавам да се обаждам и да искам нежност и съчувствие, трия и блокирам! Тогава някак намира начин да се обади, да се извини и даже да прояви съчувствие. Аха.

# 455
  • волно калдъръмче
Понякога е трудно със съчувствието и емпатията, защото всеки ги разбира по различен начин. Съмнявам се, че изобщо не е имало утешителни и съчувстващи думи. В крайна сметка човекът има право да говори и на други теми и о, Боже, да си чати с други хора. Какво по-точно се очаква от него да направи?
Да си преметне езика и от придобивки да планира ходене при болната жена. О, ама тя била тъщата! Еми, начи нищо няма да прави тогава, тъщата си има дъщеря - тя да му мисли.

# 456
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
След като бях казала на ММ, че коридорът има нужда от латекс и това си отлежа сума време, казах, че колежката е предложила с мъжа й да дойдат една събота и да го свършим. Как хукна за консумативи и боядисахме за нула време, значи могло.
Сестра ми един уикенд, родителите ни ги нямаше, викна нейна прителка и брат и, и освежихме кухнята, малко латекс и не помня още какво. Отнесохме скандал от родителското Тело, щото щели да го правят, но  по натам...
А консумативите и труда си бяха от нас, но така е в живота, няма ненаказано добро Grinning

# 457
  • Berlin
Да си преметне езика и от придобивки да планира ходене при болната жена. О, ама тя била тъщата! Еми, начи нищо няма да прави тогава, тъщата си има дъщеря - тя да му мисли.
Може да са планирали, откъде е ясно, че не са?

# 458
  • волно калдъръмче
Може да са планирали, откъде е ясно, че не са?
Така ми се стори. Не е изключено да са планирали. Въпросът "какво се очаква от него да направи" и начинът, по който бе представена ситуацията, ме провокираха да отговоря така.

# 459
  • София
Сестра ми един уикенд, родителите ни ги нямаше, викна нейна прителка и брат и, и освежихме кухнята, малко латекс и не помня още какво. Отнесохме скандал от родителското Тело, щото щели да го правят, но  по натам...
А консумативите и труда си бяха от нас, но така е в живота, няма ненаказано добро Grinning
О, аз бих ви похвалила, че сте ме отменили. Според мен не са били прави

# 460
E, те ако са боядисали в зелено пък родителите да са искали розово, и аз бих ги нахокала. Пък и толкова обичам да боядисвам и някой да ми отнеме тази луда страст ... ще изяде шамарите.

# 461
Не става въпрос за прекрояване за нечие удобство, а за прекрояване в името на обща цел. Липсват ли пресечните точки, след определено време настава мъчение за една от страните.

Да, но като няма обща цел, единият дърпа напред, другият пречи.
На мъжа ми съм му обяснила кое и как гледам в перспектива не само за нас, но и з а децата ни, благосъстояние и пр., щото той от радост, че ме е открил, беше малко с нагласа да си гледаме кефа, всичко щяло да се нареди😂 На него обаче ядрото му е такова, че чува, разбира и не се опъва на контра, просто нагласите ни за семейство съвпадат.

# 462
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
О, аз бих ви похвалила, че сте ме отменили. Според мен не са били прави
Ами отлагаха го от месеци, взехме нещата в свои ръце.

E, те ако са боядисали в зелено пък родителите да са искали розово, и аз бих ги нахокала. Пък и толкова обичам да боядисвам и някой да ми отнеме тази луда страст ... ще изяде шамарите.
Оуу, не, на никого от родителите ми не му пукаше за цветове, баща ми нямаше време, а майка ми страда от космически мързел... И затова, че е имало шамари, за други неща де, същата тази майка ме вижда два пъти в годината, протоколно.

# 463
  • Варна
Много е трудно със съчувствието и емпатията към друг човек, пък от мъж съвсем. Ние сме жени и очакваме нежност, ама колко от вас успяват да го получат. Аз дори от собствената си майка не успявам, пък за мъжа да не говорим. Обаче много се разведрявам тук в мамата, в някоя от смешните теми, защото мисля че иначе бих залитнала в някакви самосъжалителни мисли и така ще ми е по-зле. А и както каза Дренка, нещата започват отвътре навън. Hug
Емпатията не е трудна за емоционалната интелигентност. Тя е част от нрава и се раздава безвъзмездно.
Не бих съжителствала с апатичен мъж. Материалните трънчета са маловажни. Депресирана жена не се нуждае от студенина или глупави фрази. Това ще я срине тотално.

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 16:27 от Viviana91

# 464
  • Mediterraneo
По въпроса с непоисканите/ отлаганите/ забатачените ремонти. Навремето майка ми издебна татко да забегне по планините за 2 седмици и си извика майстор да й направи банята. Предполагам, дълго отлаган ремонт. Свърши майсторът точно навреме за прибирането на татко, майка доволна, всичко точно. Ама татко като видя банята, щеше да припадне, толкова зле направена. Та се хвана, разби я наново и си я направи. Можело.

Общи условия

Активация на акаунт