С какво ви дразнят мъжете /тема № 9/

• 42 437
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Дренка, като представител на мърлите мога да кажа, че ние не бягаме от отговорности. Вършим ги, без да очакваме някой да поема цялото домакинство. С признанието си само даваме пример, че човек не може да прави само това, което му е приятно, а каквото е на дневен ред.
Оплакващите се тук точно това искат, всеки да хване по нещо.

Предимството на мърлите е, че имат търпението да поседят в кочина, докато дразнителят осъзнае, че трябва работа, а не идват вълшебни джудженца, които слагат нещата по местата им и че жената също е човек, който предпочита да има повече свободно време, а не примира от удоволствие да простира и минава с прахосмукачка. Това всъщност е мнението на мъжа ми. Според него това е начинът да пораснат някои хора.

# 271
Чистата къща не знам на какво е признак, няма общо с купчините мръсни чинии, хайде холан.
Човек преди да има претенции към друг, добре е да погледне себе си.

# 272
Maiathebee права си. Иначе принц, нали така е израза Simple Smile

# 273
Примерът с чиниите беше от жена, която доколкото разбирам няма претенции към партньора си.

# 274
Да, да, и се търси някой да я хареса такава. Партньорството, дами (и господа) е в това, и да се съобразяваш с другия/те.
По същата логика вие едва ли бихте харесали мъж, който цапа, докато има чисто.
Wink

# 275
Ми у нас няма купчина с мръсни чинии. Като се изцапат си ги мием веднага почти /с годините научихме, че засъхнали чинии се мият адски трудно Joy / ама ги мия аз основно, понякога мъжа ми, ама никой на никого не казва "абе има мръсни чинии, върви ги измий".. ами който иска, ги мие, а ако никой не иска, ще си седят мръсни, евентуално, докато някой заиска да ги измие. Принципа е, че не можеш да караш друг човек да върши обща работа когато ТИ искаш. Ако ТИ не искаш да я свършиш, оставяш другия да поиска ама без да му вменяш това задължение. Не знам дали правилно се изразявам. Т е. Един мъж, който не мие чинии, не може да има претенции кога се мият тези чинии, ако те се мият само от жената - жената решава кога да ги измие, защото така иска, а не защото е нейн дълг и някой й го налага да ги мие. Не знам ама направо ми избиват "чиниите" ако някой се опита да ме накара да свърша нещо на сила щото видиш ли било моя "женска" работа и да ми има претенции за честота и качество. Способна съм на инат никога ама никога да не го докосна, ако ще и света да свърши.

# 276
Да, да, и се търси някой да я хареса такава. Партньорството, дами (и господа) е в това, и да се съобразяваш с другия/те.
По същата логика вие едва ли бихте харесали мъж, който цапа, докато има чисто.
Wink
Тя казва, че е като мъжете, посочени като дразнители в темата, т.е. че нея такъв мъж не би я дразнил.
Ако се съберат двама, на които не им пречи купчината чинии, като нищо ще се харесат.
Примерно аз не обичам да си оправям леглото, мъжът ми също. Друг/а би се дразнил от това, ние не. Същото и с чиниите.

# 277
maiathebee , все едно прочетох за себе си. Напълно съм съгласна с теб, хубаво е да е чисто, но не бих станала роб на дома за сметка на семейство, учене, работа. Интересно ми е възможно ли е с 2,3 деца, студентски живот и работа къщата да е винаги перфектна. Не, затова си наемат гледачки, бавачки, чистачки. А не съм гладила от толкова много време… стереотипът “ти си жена , ще въртиш цялата къща , домакинство и деца” , ама моля ти се.. остави ме и мен малко да съм слабия пол. Няма мъжка и женска работа, съществува само прехвърляне на отговорности, упреци и сравнение с маминкааа. 😂

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 14:44 от Елеонора Йорданова 684972

# 278
За съжаление няма мъже с толкоз много добродетели, в едно с мърлящината.

# 279
Мърлявщина за един е творчески безпорядък за друг Simple Smile Това, че някой не обича да готви и пере и отлага, докато му се освободи време, не пречи да притежава всички други добродетели на света.
Въпросът е само да се е събрал с човек като него, иначе става част от темата.

# 280
  • София
Абе и аз не обичам домакинската работа, ама гледам така да правя, че да не си създавам излишна, и да не ми се трупа. С мърляви хора съм живяла, и е гадничко. Не ги слагам на едно с тези, които не обичат да чистят, защото ключът е в действието, бездействието и организирането им.

# 281
Докато свършат чистите чинии, не се ли вмирисват мръсните?

# 282
  • Sofia
Докато свършат чистите чинии, не се ли вмирисват мръсните?

Между другото, съвсем сериозно, никога не съм усещала каквато и да е миризма от престояла неизмита посуда. За този феномен разбрах от форума.
Иначе, у дома ние разполагаме с точно 2 бр. чинии; те са или чисти, или мръсни, та съвсем логично – няма как да са и двете по едно и също време. Mr. Green

# 283
Защото изразът “ докато свършат ВСИЧКИчисти чинии” ми води мисълта до повече от 2 бр такива.

# 284
Мен ММ ме дразни когато ако му кажа "Остави чиниите в мивката, аз ще ги оправя" да го приеме буквално Unamused

Нали знаеш, че чистата къща е признак на един пропилян живот.
Е да, ама има разлика между това да не си правиш труда за една паяжина в ъгъла или да си хвърлиш чехлите до дивана, и това подът на спалнята ти да е покрит с носени дрехи и мивката да е пълна с чиниите от онзи ден.

Общи условия

Активация на акаунт