Съпругът ми обвинява мене

• 10 420
  • 152
  •   1
Отговори
# 30
Цял живот така ли ще е? Май да. Ще те срине психически, ти ще се грижиш за децата и няма да се грижиш за себе си. Той ще почне да си хойка или ще е търтей, а ти - домакиня, майка, снаха, баща и всичко. Сега роптаеш, може и да обмислиш промяна, развод, светло бъдеще с друг мъж или като си намериш работа, "когато децата пораснат". Постепенно ще се предадеш, защото не ти остава време за тебе си и ще се занемариш, самочувствието ти ще е ниско. И така цял живот ще си до него, а като пораснат децата ще си кажеш "ми то къде сега и за кога". Ще си една от многото тъжни жени и донякъде ще те успокоява мисълта, че все пак децата станаха хора и че има и други като теб.
Съветвам те да си намериш хоби. Рисувай, ходи на някакви танци или йога, ший гоблени, прави сувенири. Да са здрави децата и да ходят на градина/училище, все по 2 часа през няколко дни ще намираш. Не избягвай флиртове. Има мъже, които се грижат за "чуждите" деца като за свои. Ако имаш късмет и вложиш малко старание, можеш да имаш прекрасен живот!
Късно е само, когато няма пулс! Имаш време, имаш младост, дано да имаш здраве и късмет, и разум!

# 31
  • Далечният изток
Ох каква идилия.... Той ѝ крещи, тя над нещата и рисува... Или танцува... Това как си го представяте, не знам. Хобитата са свързани с пари. Вниманието към себе си е свързано с пари.  В момента авторката е финансово зависима от мъжа. Към това трябва да се стремиш на първо време. Децата на ясли, градина, а ти започваш работа. Каквато и да е работа, магазин, производство... Хем ще се откъснеш от битовизмите и ще си сред различни от семейството хора.

# 32
А дали не се престаравате прекалено много в отглеждането на децата? Имам предвид ти с грижи, той с изисквания към тебе за тези грижи? Не знам дали е такъв случая тук, но знам за такива родители, за които става голяма драма, че детето се е изцапало, ожулило коляното или пък е кихнало. Отделно всичко се дезинфекцира, само био продукти, и т.н.
Резултатите са освен претоварени родители, изнервени до крайност (в случая ти), и изнежени деца гледани в саксия. Опитай се да го даваш по спокойно, като има големи изисквания към тебе ще го караш той да прави нещата както трябва според него. Ако вече не можеш да си отвориш устата пред него, работата я пиши бегала. С такъв мъж и свекърва ще трябва да им козируваш, иначе нямаш други опции. В този случай ще трябва да си намериш точно други опции с времето, за момента нищо друго няма какво да направиш.

# 33
Не бих казала, че се престарават, просто има такива хора, които обичат да назидават, да мрънкат, да размахват пръст срещу другия, за да му напомнят колко те са по..., пък той/тя е кръгла нула. Така се издигат в собствените си очи и ако имат подкрепата на некоя проста родителка, визирам свеки/тъща нещата стават много "красиви" в семейната картинка.
Опитай се да си намериш работа, за хобита нямаш средства и време. Поне малко да си по независима и да срещаш хора. Иначе, че се задушиш.

# 34
Живеете заедно с баба, дядо и леля на децата, но няма кой да ги занимава, за да си измиеш зъбите? При присъстващ баща + още 3 възрастни вкъщи, ти няма на кой да оставиш децата за малко дори за собствен тоалет? Я, пак? Я малко по-твърдо. Няма не искам, ето ти децата, мъжо, оправяй се. Като не може, да включи майка си, баща си. Те като не искат, да вика неволята.
Хората и без висше образование  и дори без средно си намират работа.

# 35
Турци ли сте? Заради никнейма питам, така ми звучи...
Ако да, те са патриархални, има ясно разделение на мъжки и женски работи... поне сред моите познати от турския етнос.

# 36
На мен това повече на ромско ми звучи. И турците, и ромите са патриархално настроени, но истинският турчин работи и вади пари, докато ромът, колкото и да се турчее, обикновено само си почесва пакета.

# 37
Имаш криви представи за родителска любов.
Нямаш пари.
Извинявай, но какво трябва да ти кажем тук? Повечето не търпим такива мъже и просто ги разкарваме от живота си.

Майчинството взе да ми вреди и той го вижда, но, например, не ги води на разходка, за да мога да почивам. Ей това най-много ме дразни. Исках само да споделя болката си...
Разбрах от личен опит, че в този форум няма да откриеш съпричастност. Едни и същи хора само чакат някой да публикува тема за помощ и съвет и започват да те хокат и да те нападат Тииии, къде блееш, къде ти е акълът и т. н. Само не става много ясно какъв е техният семеен живот, явно ги е срам да споделят. Иначе да хулят другите и да ги порицават - е, в това са ненадминати. Не си единствена в такава ситуация - за мъжа е по-удобно да обвинява жената за всичко и същевременно той да не прави нищо и да раздава наставления от дивана, докато се е разчекнал да гледа Фермата и да си пие биричката. Обяснението е, че просто живеем в Булгаристан, където жената винаги ще е втора в йерархията. Радвам се, че не родих момиче, за да няма такова отношение към нея в бъдеще. Вероятно има и разбрани мъже (за да не кажете пак, че правя обобщаващи изводи). Вероятно всички всезнаещи форумки са попаднали на златни мъже, хахаха.

# 38
Въпросът е докато мъжете ви се държат с вас, като с втора ръка хора, вие какво правите по въпроса?
И какво точно очаквате от хората тук? Съчувствие? Погалване по главицата? Как ви помага това и как ви решава проблема?
Докато не разберете, че решението е във вашите ръце и всичко зависи от вас, ще си я карате така. И ясно, че не става от днес за утре. То е процес, само трябва да го започнете.

# 39
  • София
Все по-редки са тези отношения и обикновено присъщи за малките населени места. Това е причината другите да не споделят за такива модели, защото или жената не е попадала на такова, или си е тръгнала, или е променила нещата.

# 40
  • Пловдив
Аз не мога да си представя даже какво означава "той не иска да си гледа децата". Оставям му ги и излизам. Точка.

# 41
  • Далечният изток
Ти да.
Авторката си я представям в нейното положение да го направи. Като се върне, може и шамари да яде...

# 42
  • Пловдив
Именно. Мен ако ме ошамарят - кротко и мирно ще си събера багажа.

# 43
Цитат
Не си единствена в такава ситуация - за мъжа е по-удобно да обвинява жената за всичко и същевременно той да не прави нищо и да раздава наставления от дивана, докато се е разчекнал да гледа Фермата и да си пие биричката. Обяснението е, че просто живеем в Булгаристан, където жената винаги ще е втора в йерархията.

Получаваш отношението, което ти самата вярваш, че заслужаваш. Ще се учудите многострадателните Геновеви колко жени са щастливи със семейният си живот, избора си на съпруг и харесват свекървите. Трябва да се усмелиш обаче. Докато си седиш в кочинката, че те е страх от неизвестното, все някой друг ще ти е виновен. Обаче делото на  давещите се е дело на самите давещи се...

# 44
Как така не иска да се занимава с тях, пък ги обича много?
Например води ги на лекар, на градина и т.н., но не иска да играе и да се занимава с тях.
Който иска деца, трябва и да ги гледа. Само с искане не става. Децата не са играчки, с които да си играем, само, когато и както ни е удобно.

На колко са децата?
Стегни се и намери веднага работа, когато тръгнат на ясла/градина. Като станеш финансово независима ще имаш повече опции. Дотогава избягвай конфликти и го оставяй с тях максимално много време. Намирай си работа, трябва да купиш нещо спешно, да сготвиш и т.н. Като попадне няколко пъти в ситуация, в която децата са паднали/ударили се, може и да схване.

Общи условия

Активация на акаунт