Епилепсия - ТЕМА 27

• 70 065
  • 690
  •   2
Отговори
# 420
За Св. Наум:
Единия ден се прави ЕЕГ (евентуално и скенер, ако се налага), на другия вземат кръв за изследвания (7:30 - 8ч).
Около 11ч (след като вече има резултат поне от еег) има визитация (в една от стаите на невролозите), където невролозите констатират от какво лечение има нужда детето с оглед на резултатите от изследванията.
Иначе си вземете храна - само на детето се полага. Поне има столова и хладилник.
Тоалетни/баня са общи, в стаята има мивка.
Към 14ч минава лекар, който пита "всичко наред ли е?". В останалото време със сина ми излизахме навън и се разхождахме, че не го свърташе на едно място.

# 421
Първият ден се полага вечеря, но обикновено е нещо сухо и не особено приятно. Бистрото срещу отделението е станало отвратително, храната е пълен буламач! Не си давайте парите. Като излезете по уличката с паветата и пресечете булеварда на светофара, (при националната следствена служба), има Т-маркет, лавки за палачинки, принцеси и хот дог, за дюнери и бургери, скара, както и готвено. Има и пазарче за плодове и зеленчуци.
За да гледате телевизия се плаща на касата при регистратура по три лева на ден. За дистанционното се плаща 10 лв. при старшата, които връщат при изписването. Първият ден ви приемат, лекуващият ви преглежда, задава въпроси и вие на него, ако нещо ви интересува.  На втория кръв и ЕЕГ (при някои го назначават и първия ден), на третия ви съобщават резултата и като цяло чакате да свърши клиничната пътека. Има баня, но я заключват, просто искате ключа от сестрата или санитарката. Чаршафи от тях, всичко останало (сапун, кърпи, чаша, вилица и т.н.) от вас.

# 422
Имам излишен Петинимид сироп. Подарявам го, ако някой има нужда.

# 423
Аз имам таблетки Петинимид, които също подарявам.
Имам и Неуротоп и финлепсин.

# 424
Здравейте, мили момичета! На бебето ми, което е на 6 месеца и половина, му поставиха диагноза епилепсия. Живеем в чужбина, като мислим като си дойдем до България да ни види и някой специалист там. Имам няколко въпроси, макар че мислите ми в момента да абсолютно объркани, отчаяна съм, стресирана, живея в страх.... Как се справяте с тази "присъда" , понеже за мен това не е диагноза. .. Все още обаче не знам каква тоно епилепсия е. Можете ли да ми кажете Роландовата епилепсия с какви пристъпи се характеризира? Назначиха ни Карбамазепин за момента. Има ли сред вас майки, чийто деца са израстнали/излекували от епилепсия? Бихте ли препоръчали Св. Иван Рилски?Извинете за хаотичния пост, просто съм много уплашена...😭. Пожелавам хубав ден и много здраве за вас и дечицата ви! ❤️

# 425
Аз имам таблетки Петинимид, които също подарявам.
Имам и Неуротоп и финлепсин.
Пиша ви

# 426
От къде купувате чая от черен кимион?

# 427
Здравейте, мили момичета! На бебето ми, което е на 6 месеца и половина, му поставиха диагноза епилепсия. Живеем в чужбина, като мислим като си дойдем до България да ни види и някой специалист там. Имам няколко въпроси, макар че мислите ми в момента да абсолютно объркани, отчаяна съм, стресирана, живея в страх.... Как се справяте с тази "присъда" , понеже за мен това не е диагноза. .. Все още обаче не знам каква тоно епилепсия е. Можете ли да ми кажете Роландовата епилепсия с какви пристъпи се характеризира? Назначиха ни Карбамазепин за момента. Има ли сред вас майки, чийто деца са израстнали/излекували от епилепсия? Бихте ли препоръчали Св. Иван Рилски?Извинете за хаотичния пост, просто съм много уплашена...😭. Пожелавам хубав ден и много здраве за вас и дечицата ви! ❤️
Първо и най- важно опитайте да сте максимално спокойна. Трудно е, страшно е  именно, защото на този етап няма да получите категорични отговори. Важното е да чуете, какво ви обясняват лекарите. Най- доброто към момента е епишепсията да се повлияе от един медикамент, така че гледайте да сте стриктни в даването му. Не знам, къде сте, но в БГ клиниките са детска педиатрия при Летвиненко, Св. Наум при Божинова, Иван Рилски при Димова. Плачете когато ви се плаче,  но не позволявайте отчаянието и самосъжаленивто да вземат връх.

# 428
От къде купувате чая от черен кимион?

Черен кимион има в арабските и турските магазини. А с каква цел го давате?

# 429
Само един пристъп ли е имал? Обикновено назначават лечение след втори. Роландовата епилепсия се израства, но се пият лекарства. При лечение с Конвулекс в началото стават много сънливи децата, после се пооправят нещата. Правиха ли изследвания?
Само един. Той е много енергичен и контактен. Цяло лято прекара в игри навън и въпреки,че знам, че слънце и жега провокират пристъпи,не съм го спирала. Не е имал пристъп. Пие само Невронат и чай от черен кимион.
Правиха му ЕЕГ и казаха, че не е добро. Това се случи два дни след пристъпа,а четох че е трябвало да минат поне 10 ина дни.

Здравейте, моят син е на 6г. Това лято направи 2 пристъпа през 3-4 дни. Приеха ни в педиатрията и се оказа Роландова епилепсия. Пие конвулекс хроно. Тогава казаха, че колкото по-бързо след пристъп се направи ЕЕГ, толкова по-добре. 10 дни се чака ако има фебрилен гърч (така казаха лекарите). Сега правихме контролно ЕЕГ и вече няма тези спайкове в мозъка, следващото ЕЕГ трябва да е в спящо състояние. Ние веднага почнахме лечението и не сме задържали. Казаха, че около 2-3 години трае лечението. Също така казаха, че ако не се лекува може да генерализа и да започне да прави гърчове. (засега само лицеви тикове и неволеви движения на езика е правил). След като започна лекарството не е имал пристъпи.

# 430
Май се сещам какво е черен кимион. По турските пазари го изтискват на една машина и го пълнят в едно шише прясен. Каква му е точно функцията върху мозъка?

# 431
  • Пловдив
Малко наизуст пиша, но нямаше ли едни устройства, които се слагат под матрака и отчитат дишане, пулс и други показатели. Наистина не помня за какво точно ставаше въпрос, но си мисля, че е добър вариант, особено ако се касеа за риск от задаване, промяна в дишането, пулса и т.н.?
И аз съм ги срещал, но цената беше 3-4 000 долара и се отказах.

За сметка на това от тук може да си закупите възглавници, които предпазват от задушаване в случай, че направи пристъп нощем и забие носа във възглавницата.

# 432
Днес сутринта синът ми направи пристъп. Говорели си с баща му в леглото, отворил уста да поеме въздух и замръзнал. Изтичах веднага, очите му бяха вперени в тавана, беше свлечен на възглавницата, не помръдваше, помислих си, че си е заминал…. Гушнах го и се размърда. Теоритично знам, че не трябва да се пипа, но в паниката не знаех какво друго да правя.Сложих диазепам, дойде и линейка, имаше 38С температура, а през нощта се събуди от запушен нос, но не очаквах пристъп.
Бях толкова оптимистично настроена, че редуцираме и спираме левитарацетама. Точно преди седмица го спряха.
Не искаха да направят веднага ЕЕГ, нямали свободни часове… Върнаха левитарацетама…

# 433
donau_janine2, много съжалявам за преживяното. Когато синът ми направи първия си гърч само на 1г. и 6м., и аз си помислих, че си отива,  защото пребледня, устните му посиняха и т.н. Знам какъв ужас си изпитала.
На 2г. му овладяха напълно пристъпите, само че преди година- две, направи гърч (беше лек), след като рязко вдигна температура. После се оказа, че сме объркали дозировката на лекарството и много време му е давана доста по- малка доза. Тогава лекарите в спешното казаха, че при деца с епилепсия рязкото покачване на температурата,  може да доведе до пристъп.
Дано е било нещо моментно и не се повтаря повече, но имай едно наум, когато е болен.

# 434
donau_janine2, много съжалявам за преживяното. Когато синът ми направи първия си гърч само на 1г. и 6м., и аз си помислих, че си отива,  защото пребледня, устните му посиняха и т.н. Знам какъв ужас си изпитала.
На 2г. му овладяха напълно пристъпите, само че преди година- две, направи гърч (беше лек), след като рязко вдигна температура. После се оказа, че сме объркали дозировката на лекарството и много време му е давана доста по- малка доза. Тогава лекарите в спешното казаха, че при деца с епилепсия рязкото покачване на температурата,  може да доведе до пристъп.
Дано е било нещо моментно и не се повтаря повече, но имай едно наум, когато е болен.
Благодаря!
Той буквално е болен всеки месец-непрекъснати бронхити. След ХУС явно имунитета му е паднал или не знам какво, но е ад с тоя бронхити. Винаги започват със запушен нос и след два дни буквално не може да диша. Обаче това е първият път дето има повишена температура, а и най-вече спрените лекарства….
Треперим и за бъбреците.

Общи условия

Активация на акаунт