💪"Игри на волята: България" - сезон 3, тема 5 (26.09.-03.10.2021)

• 102 769
  • 2 281
  •   1
Отговори
# 1 005
А по-добре ли е да се правиш на приятел с някого, да ядеш от храната му и след това да отидеш да го изпортиш? Ако пред съотборниците си беше казала нещата, които говори в синхроните, едва ли някой щеше да й се сърди.

# 1 006
Катрала, именно.
И пак - вие откъде сте толкова сигурни, че Елизабет е изпортила нещо/някого?
От фейсбук 😏

# 1 007
Пак да питам - а защо толкова му се палите на това нагласено предаване? Явно Тупарев добре си е свършил работата.
Аз лично не съм гледала никога нито Ферми, нито ИВ, но сега една вечер нямаше друго, половинката пусна това и някак подкарахме сеира. Та го гледам с половин око докато си тракам на компа. Като цяло ме кефят състезанията, а ББ-ските сплетни и разговори изобщо не слушам.

# 1 008
И аз не разбрах, как се установи че Елизабет е предала Шампионите.

# 1 009
  • Sofia
И аз не разбрах, как се установи че Елизабет е предала Шампионите.
Не се е установило, предполага се, така смятат Александър и сие.

# 1 010
Адекватното е като видиш, че някой прави нещо нередно, да съобщиш на когото трябва. Това се определя като "донос" в средите на престъпниците и българите. Тук е прието да си мълчиш, да се възмущаваш на глас и тайно да се възхищаваш на тарикатлъка му.

Принципно е точно така, но в случая продукцията също показва нередно отношение към тях. Все едно да изпортиш престъпление на престъпник. А Елизабет ако е яла, значи е толкова виновна, колкото всички останали.

# 1 011
Какво значи да се правиш на приятел? Няма как да знаем дали им е казала, че според нея не е ОК това, което правят - може и да е, след като точно нея нарочиха за "доносник". Събран си за неопределено време с някакви хора, нужно ли е да им мелиш по цял ден с какво те дразнят? Стараеш се да поддържаш някакво нормално общуване, когато се налага. Или гледаш да се скриеш в чувала, ако нямаш желание да общуваш с тях. Идиотско е да се конфронтираш с мъже, склонни към агресия, било то и само вербална. На някой като Алекс и Братоев, със самочувствие да небесата и убеден че винаги е прав - каквото и да им кажеш, няма да мръднат на йота, най-много да ти стъжнят живота.

А пък това, че като някой се държи нередно, няма проблем и ти да се държиш нередно, лично аз не го приемам.

# 1 012
  • София
Аз не мога категорично да заплюя Елизабет по две причини. Първо, не е категорично сигурно, че тя ги е "предала". Нечии недомлъвки и намеци. не са достатъчно убедителни.
Второ, какво се предполага да направи Елизабет - ако действително е тя - ако не е съгласна със заверата? Тя особен проблем с престоя на реката нямаше, явно не е запримирала за подкрепление. А заради своеволията на други е възможно да отнесе наказание и тя. В крайна сметка не са семейство, не са и стари приятели, та да поставя останалите пред собствените си интереси.

# 1 013
Второ, какво се предполага да направи Елизабет - ако действително е тя - ако не е съгласна със заверата?

Най-малкото да не яде. Ако тя е яла, значи е участвала в нарушението.

# 1 014
  • София
А ние сме сигурни, че е яла? И въобще в каквото и да било от отношенията зад кадър?

# 1 015
  • Sofia
"Доносник", "приятели", "седели на една маса", "яли заедно"... Това са ми толкова напудрени фрази и понятия, че чак не мога да повярвам какъв смисъл им придават някои хора. А всъщност, говорим за някаква си игра – състезание с паричен завършек, в което всеки гледа да издрапа по-напред.
Елизабет яла от храната, пък после как така ще ги порти. Ми, много лесно! Невъзможно ли е да си е променила мнението в последствие и да е преценила, че все пак, е направила нещо нередно? Защо да е длъжна да ги прикрива, ако това може да е и в неин ущърб? Нищо осъдително не виждам в поведението на момичето, макар поначало да не съм сред най-големите ѝ фенове. Решила, направила. Точка.
Извинете, ама какви приятели са ѝ тия, които познава от има-няма 10 дена, при това – не по собствено желание, а според плановете на Продукцията?
Много добре прави, че не се конфронтира директно със злобни селяци, като Перчема и Братоев – тя не е влязла вътре, за да кондензира негативна енергия спрямо себе си, а (уж) за голямата награда. Гони си целта и това е. Добра стратегическа маневра от нейна страна, ако действително е вярно, че именно тя е разтурила седянката, без останалите да се усетят. Peace С финес отстреля Дългуча и Швабския космополит.

# 1 016
  • London
Нека бъдем реалисти, ако този Перчем Алекс не беше довлякъл храна племето нямаше да е пак на реката, да няма знаме, да му вземат името и тн. Кой ял или не..... при вече сложена храна на масата няма значение, има значение, че някой е плеснал наденица на масата....и те е изкушил и създал предпоставки за наказания и проблеми. Нима не беше излишно всичко това? Как да уважаваш такъв човек, онази с чорапките и тя е същата..... Още не знаем какво е станало в стопанството, създават усещане за изключително мръсна игра.

# 1 017
  • София
От внимателно изгледания live на Александър разбрах, че самата Елена не е знаела за тези пари в чорапите. Бета, гама и прочее не е "разкрила", че Елена има скрити пари, защото те твърдят, че Елена не е имала пари, "доносничката" просто е съдействала на продукцията. Защо да лъжат за това, след като не излъгаха, че са внесли храна? Поеха отговорност за храната, а останалото е работа на продукцията.

Гледах и малка част от live-а на Туджаров и Неделчо. Не ми се стори да е такъв огромен фен на Паулина, както тук се спомена, просто кордиално отношение към някого, с когото си се събрал на гости (у Туджаров в случая). Това, което ми направи впечатление, е, че тук се спомена "охраната на реката", за която говорили точно в този live. Неделчо твърди, че той охрана не е виждал никога там, а Туджаров каза, че имало един (1) човек, но той стоял доста далеч. И явно не винаги е там. Не смятам, че са срещнали особен проблем с ходенето до Китен и околностите. Ще ми се да си представя как този сценарий би изглеждал с племето на Рибарите миналата година, след като Николай каза, че те са си позволили много повече. Естествено, никога не би се случило с двете сестри в това племе.

# 1 018
Само да припомня, че това е сериал. В случай, че сте забравили и приемате нещата твърде сериозно.  😉
Актьорската игра на водещите не беше на ниво, има още какво да научат.
И накрая, нещо старо, но златно. https://www.facebook.com/minbulgaria/videos/705549686928808/

# 1 019
  • У Диспансера ...♥♥♥
Те за стопанството изчакват  момента, малко да се изправят жълтите, че много ще им дойде и това ако разкрият 🙂

Общи условия

Активация на акаунт