Азиатска козметика и грим - 22

• 80 937
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Експериментирах с един японски сайт. Добре звучат нещата, над 65 долара безплатна доставка, хваща я по цени преди намаление, та на практика купих неща за 53 долара, 10% отстъпка нов клиент, тук ДДС ще ми излезе 10% с тази отстъпка, dhl  доставя. Похарчени пари ги акумулира в точки отстъпка за следваща покупка, както е и по други корейски сайтове,  но спрях в един момент да смятам, че се оглттегчих с тези йени. Цените докато разглеждаш ги дава в каквато валута искаш, но в кошницата и при плащането само в йени. Пейпал ме одраха около 3 лв с превалутирането.
Ще пиша като приключи.

# 301
На Missha в момента ползвам околоочния Geum Sul и до момента имам само положителни впечатления от него, минимализира фините линии и подхранва добре (моята кожа около очите е тънка и лесно се изсушава).
Ползвам и нощната ампула (5х версията) и открих колко добре се съчетава с олиото на Huxley, Light and more. Резултатите на сутринта са чудесни, дори без тонер, в стая пресушена от климатик.

Имам въпрос към тези, ползвали повечето продукти от Geum Sul серията: кои от тях си заслужават? Не смятам да се нахвърлям на всичко от раз - замислям се за крема, нощната маска и First care essence booster.

Любопитни са ми и продуктите на Abib, някой ползвал ли е?

И докато не забравя, още едно въпросче: измивното олио на Huxley хубаво ли е, оставя ли мазен филм след измиване?

# 302
Мерси, Каталано!
Зари, кажи за ретинола на Cos de Baha и да не забравиш да го сравниш и с ретинала на Медик 8 после!
Имам въпрос към тези, ползвали повечето продукти от Geum Sul серията: кои от тях си заслужават? Не смятам да се нахвърлям на всичко от раз - замислям се за крема, нощната маска и First care essence booster.

Въпросът е много субективен и зависи от вашите лични предпочитания, състояние на кожата и наличности от други продукти, които да съчетавате с тези, които ще купите.

Лично аз най-обичам essence booster-a, очния крем и rejuvenating essence-ята. Но моята кожа изключително рядко е суха и с тези 3 продукта  + сънскрийн мога спокойно да си направя дневна рутина, а като им добавя тонер и ампула/нощна маска - вечерна рутина.  Кремове по навик от мазната си младост недолюбвам, винаги предпочитам по-леките текстури/емулсии, освен ако не е брутално студено и не се налага да вземам спешни мерки.

Та всичко е относително, погледнете им ревютата, цените и наличностите си и не се водете по чуждо мнение, защото всяка от нас има различни нужди и очаквания.

PS А от тази серия имах и едни ампули, сега ще ги изровя, тях също си ги харесвах, но бяха за еластичност, ако не се лъжа. Oт ето тази кака се вдъхнових Wink
Да, ето: Geum Sul Vitalizing Blending Ampoule

PS Donginbi имат подобни ампули, но цената им е безобразна:

https://www.amazon.com/DONGINBI-Power-Repair-Serum-Ampoule/dp/B0 … =bomllcdm-20?th=1

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 23:23 от Agent Provocateur

# 303
  • софия
На Missha в момента ползвам околоочния Geum Sul и до момента имам само положителни впечатления от него, минимализира фините линии и подхранва добре (моята кожа около очите е тънка и лесно се изсушава).
Ползвам и нощната ампула (5х версията) и открих колко добре се съчетава с олиото на Huxley, Light and more. Резултатите на сутринта са чудесни, дори без тонер, в стая пресушена от климатик.

Любопитни са ми и продуктите на Abib, някой ползвал ли е?

И докато не забравя, още едно въпросче: измивното олио на Huxley хубаво ли е, оставя ли мазен филм след измиване?
Малко ми е трудно да препоръчам един продукт, защото аз обичам  и гледам да събирам серии. Според мен най-удачна комбинация  е тонер (в момента ползвам от  chogongjin), booster aмпулата, която е по-лека, прозрачна и е много хубава като праймер. Мой най-любим продукт, обаче е, lotion. Той е с  лека, кремообразна консистенция, попива чудесно и неутрализира всякаква лепкавост от предходни продукти. С една защита отгоре, е напълно достатъчно за нормална към суха кожа(моята). Понякога между тях слагам някакъв серум, но серията и така е достатъчно богата. Кремът е плътен, за много студено време или по-скоро вечер.
Маската е много, ама много тежка наистина.

# 304
Erza Scarlet,  на Abib съм ползвала само Quick Sunstick Protection Bar. Не оставя бели следи, плъзга се изключително лесно и най-важното, предпазва много добре. В уишлиста са ми и други техни продукти - Heartleaf Sun Essence Calming Drop и Rice Probiotics Overnight Mask Barrier Jelly

# 305
https://jolse.com/category/hidden/1263/

Само аз ли получавам скритите продажби в jolse Scream

# 306
  • софия
Здравейте хубавици, вече ме е срам само аз да пиша!
Confused
Някоя счетоводителка ще вземе да изчисли, че 80%от темата съм аз 😜
Ето сега какво ще питам: предложете, моля, слънцезащита със серамиди. И то такава,която бих могла да намеря ей сега, без да чакам.
Преди време ползвах един Coxir, но нещо изчезна.
Пък и нещо друго, ако предложите за зимна защита(пак побутвам въпроса си) 😕

# 307
Джолсето приятно ме изненада - поръчката, пусната на 4-ти пристигна вчера, прекрасно опакована, че и с чорапки като армаган Simple Smile

Светулчо, не пишеш само ти, а и на нас винаги ни е приятно да те четем, дори когато пишеш само ти Hug

Слънцезащита със серамиди... хмммм....
FOR SENSITIVE SKIN
Dr.G Green Mild Up Sun SPF50+/PA++++ 50ml
$19.76 at amazon.com
If you have sensitive skin, this pick from Dr.G is right up your alley. It's hypoallergenic, fragrance-free, and contains ceramides that soothe your skin.
^^^Според Мари Клер този е със серамиди и не лош, но си го провери.

PS Скоро съскала ли съм колко мразя корейски уебсайтове пълни с информационни картинки И ТЕКСТ КАТО ЧАСТ от картинките, който няма как да си го преведа!?!?

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 22:11 от Agent Provocateur

# 308
  • София

PS Скоро съскала ли съм колко мразя корейски уебсайтове пълни с информационни картинки И ТЕКСТ КАТО ЧАСТ от картинките, който няма как да си го преведа!?!?

Приложението на Google translate за Андроид има опция да превежда с камерата на телефона - насочва се към текста и на екрана на телефона се вижда картинката с преведен или поне частично преведен текст. Ползвала съм го в доста държави със странни езици, би трябвало да работи и с корейски. Не е идеалния превод, но върши някаква работа Simple Smile

# 309
Bubchen! Mersi за типа, аз обикновено така си чета менютата - OCR (Optical character recognition) функцията сработва, но виж като съм на десктоп не се бях сещала! Мерси още веднъж!

Да ви разсмея тематично - днес установих, че май понякога бъркам Isntree и  Innisfree като брандове:) Срам!

# 310
Светулка, със серамиди е защитата real barrier extreme, 3 или 5 вида серемиди нещо такова,  харесвам я много.
Погледнах в дъглас но я нямат.

# 311
  • софия
Светулка, със серамиди е защитата real barrier extreme, 3 или 5 вида серемиди нещо такова,  харесвам я много.
Погледнах в дъглас но я нямат.
Ами няма я, и в cocos и в make up:disappointed:
Заклевам се, че  вече ще си правя списък предварително-за зима,
за  лято...И ще купувам само по него!!!
Край на хаотичното купуване! Имам 3 други защити, но ... не такава, каквато искам!
Осмелявам се да похваля на публиката(Агент, ти не чети:blush:) страхотния праймер на  the history-essential makeup base, розовия вариант за мен е чуден. Най-доброто, което съм ползвала-хидратира, изглажда и неутрализира   обилните ми кафеникавости! Съвсем различно стои ФДТ върху него.

# 312
За много години, мили другарки-козметохолички! Дано да имаме много пари за харчене и да сме здрави.
Чета ви, да знаете. И понеже мина вече месец, откакто ползвам едни хубави неща, дето ги забърсах за без пари от един Mega Deal, пристигам да докладвам. То аз си знаех от разни блогърки, че тази марка Thank you farmer е хубава, но добре, че беше мега намалението, че иначе абсурд да ми се бяха откъснали от сърцето толкова пари за проба 😃
Thank you farmer miracle age repair
Скрит текст:
Хубав е много този тонер, на вид е като течно тоалетно мляко и хич не прилича на типичния бистър корейски тонер. Не съм се подмладила с 10 години за един месец, но ми харесва много как хубаво попива и не знам дали си внушавам, но следващите продукти се поемат много по-добре от кожата.
Thank you farmer true water light emulsion
Скрит текст:
И това се оказа много добро, една богата емулсия за зимата, без да омазнява обаче.
Иначе хем се радвам на супер луксозно тежките им стъклени опаковки (брандът залага на еко, био, растителни, ала-бала), но ми става зле като се замисля за въглеродния отпечатък на тези две шишета по маршрута Корея-Германия-България. 😁
И да, на редовна цена сигурно няма да ги купя, много са хубави, ама ще ги дебна пак на промоция.
Едно друго ново получих, не само според Jolse, но и според блогърките този серум бил мега хит миналата година в Корея. Жертвах се с две думи, като го пробвам за по-дълго, ще пиша: Torriden Dive-In serum
Скрит текст:
От тези двете марки приемам отзиви и за други техни продукти, ако някоя от вас е ползвала.
P.S. Скрих снимките, че много големи са се свалили.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 20:27 от Анонимен

# 313
Изпаднах в чуденка за комбинирането на ретинола с киселини.
Имам на  d'alba пептидния почистващ гел и се чудя, как да го включа, дали в дните, в които не ползвам ретинол или да пробвам с ретинола.
Притеснявам се да не ми изсушава много кожата.
Нещо и все не намирам смелост да почна ретинала, медик 8 го дават в комбинация с тонер, който също е с киселини.
Хем ми се иска  хем не ми стиска е моето

# 314
  • Germany
И аз все се каня да питам нещичко за ретинола. На чиста кожа ли се слага или може тонер преди това? Взех си този на The Inkey list , но нали съм свикнала с корейската рутина, винаги мацвам тонер след почистване и измиване. На ретинола обаче пише, да се поставя на чисто лице, а след това можело и други неща.

Общи условия

Активация на акаунт