20 стипендии на български младежи от 8, 9 и 10 клас ще бъдат отпуснати от организацията YFU ("Youth for Understanding").

Условието към учениците, които искат да кандидатстват, е повече от интересно за тях!

Те ще трябва да се справят с малка видео задача, в която прилагат креативно уменията си за боравене с платформите TikTok, Instagram и Facebook. Проектите си ще изпращат за участие посредством тагване на @yfubulgaria.

Какво трябва да съдържа клипчето?

Участникът първо си избира държава от сайта на YFU. Във видео не по-дълго от 60 секунди трябва да разкаже на български или на английски защо иска да прекара година на обмен с YFU точно в тази страна, както и с кои трима приятели би споделил/а приключението.

Видеото може да бъде интерактивно, забавно или като предизвикателство. Участниците могат да добавят музика, стикери и ефекти, за да изразят креативността си и да създадат колкото може по-оригинален клип.

След като оцени проектите, българското звено на международната организация за ученически обмен “Младеж за разбирателство” ще отпусне на 20 от претендентите стипендии между 500 и 3500 лв.. Сумите са предназначени за младежи, които искат да прекарат следващата учебна 2022/23 година в държави като САЩ, Германия, Франция, Финландия и др.

Пълните условия за участие можете да намерите тук.

Краен срок за кандидатстване: 10 декември 2021г.

Повече подробности на:
Facebook/Instagram/TikTok: @yfubulgaria

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 12:02 от Редактор (Петя)