Коледни и новогодишни идеи и декорации - 2021 г.

• 121 219
  • 1 567
  •   1
Отговори
# 180
Кутийките за коледен календар от къде са купени? Много ми харесаха и ще ми спестят време, аз бях решила сама да си измисля нещо, но ако мога да ги намеря и закупя ще е по-лесно.

# 181
  • Beyond the stars
Кутийките за коледен календар от къде са купени? Много ми харесаха и ще ми спестят време, аз бях решила сама да си измисля нещо, но ако мога да ги намеря и закупя ще е по-лесно.

От едно магазинче в Люлин, което внасят някакви занимавки от UK, от De. Много добри коледни попадения имах от там миналата година. Кутийките бяха 3лв.
Миналата година в КиК имаше номерата от 1 до 24 за календар като стикери, та обикновени кутийки и ще се стане.

# 182
И кутийките за коледен календар, в които все още нямам идея какво ще пъхам освен малки колички и мини пакетчета Харибо.
Шоколадови монети Smiley

# 183
Цитат
От едно магазинче в Люлин, което внасят някакви занимавки от UK, от De.
Може линк на местонахождението, или на сайта, на адреса на магазинчето?

# 184
  • Beyond the stars
Цитат
От едно магазинче в Люлин, което внасят някакви занимавки от UK, от De.
Може линк на местонахождението, или на сайта, на адреса на магазинчето?

Кооперативния пазар по линията магазинчета до сладкарница Неделя. След зоомагазина се пада вдясно.
Има още един в един нов жълт блок в Люлин 2 на Добринова скала, но винаги е затворен като стигнем.
Страничката не мога да им намеря.

Eфибуш на три е младежът и шоколадът не  му е твърде в менюто. то и харибо-то не е по принцип, ама ще го мисля.

# 185
Вълшебство, Лего дупло фигурки биха влезли в тези кутийки, давам идея, защото и аз правя списък с 24 дреболийки за 4 годишен Relaxed

# 186
Джъмбо на България - днес подреждаха Коледната декорация, но съдейки по темпото, след седмица ще я наредят най, най рано. Аз си търсех някакви нови всекидневни чинии и затова минах от там. Не ме впечатли нищо.
Хвърлих око и на елхичките и то с голяма надежда, но не ми харесаха.
Благодаря на момичетатата за отговорите тук и на ЛС за декоративните камини. Дойде ми някаква муза и въпреки колебанията за материал, мисля че ще я направя от кашони.
Мъжа ми е много скептичен и определено няма да мога да разчитам на него Simple Smile Според него си имаме истинска камина ( да, ама е в лобито на комплекса) и е излишно да правя. Никак не му се нравят празниците, още пък толкова рано.

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 08:52 от JustMila

# 187
  • München, Deutschland
Мила, ако ще правиш от хартия, качвам ти снимки на моята стара, тя беше хартиена, от 3 или 4 Икеа кашона, доста бюджетна. Снимките са от 2015, тогава нямаше такива телефони, пък и ги скрийншотнах лошо, но предполагам виждаш идеята.

На мен точно такава форма ми харесва и ми пасваше на местенцето, което й замислих (сегашната ми също е такава като форма), но основно я показвам с цел да видиш технологията. За съжаление тогава не се сетих да снимам процеса преди това, защото не мислех, че някой ще се поинтересува, в последствие доста хора ме питаха как съм я направила... Лепенките са duct tape, не знам как се нарича на друг език. Лепила и подобни според мен нямаше да свършат работа, защото ако някой я бутне (а аз исках и да редя снимки и т.н. отгоре), нямаше да издържи на Scherspannung / sheer stress / напрежение на срязване го превежда гугъл м/у отделните кашони...

Скрит текст:

Като съм се хванала да качвам, поне да пусна и сегашната.
Нея я направихме от ПДЧ (при нас поне бяло е най-евтино), отвън е облицована с едни дебели стиропори, имитиращи тухли, отдолу има перваз, а отгоре е систински дъски, изшлайфани и минати с масло за дърво. Горните первази също са стиропор, но минати от мен с бяла акрилна боя, която да скрие дупките на стиропора и да наподобява гипс. По стените, понеже има понаждания на стиропорената облицовка и не съвпадаха навсякъде добре, съм минавала единично с боички или съм пребоядисвала малко облицовката, за да не виждат снадките (също с акрилна боя).

Такива се продават последните години и готови в Лидл, но аз исках да ми пасне точно за това местенце. Ако не е залепена за стена, може отзад или отстрани да се направят вратички и да се ползва за шкаф, но при нас нямахме такава нужда.

На последната снимка сложих и една снимка от миналата година, украсена.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 18:54 от chrissy

# 188
Криси прекрасни са. Споделяш невероятни неща. Благодаря ти.
Да и аз си мислих да си купя кашони от някъде. Още доизбистрям идеята в главата ми Simple Smile

# 189
  • München, Deutschland
Ако са кашони, хубаво е да са еднакви, поне ако ширината е над 1 кашон и иска снаждане. Освен това, така е по-лесно да се докара камината симетрична спрямо вертикалната ос, т.е. еднаква отляво и отдясно, защото взимаш 2 "сглобени" кашона и като ги сложиш един до друг, решаваш каква ще е ширината и дълбочината и можеш да отрежеш двата кашона еднакво спрямо каквото си решила. Ако са различни, самото измерване е тегаво и много време ще отнеме.

Още някои неща:

- хубаво е да се грундира с нещо, аз използвах един стар доста сгъстил се латекс тогава, който иначе щеше да се хвърли, като минах 2-3 ръце, не помня вече точно колко. Това покрива и някои дребни неравности, а и дава възможност да се залепи тапета после без да прогизне кашонът от лепилото за тапети. Също така, ако не се направи, лепилото за тапет вероятно няма да хване върху дебелото тиксо. Не съм тествала, но като си представям гладката повърхност на тиксото и консистенцията на лепилото, което е доста течно, не ми се струва добра идея.

- ако се купува тапет-тухлички, добре е да е релефен, не пречи и хартиен, те са по-евтините, но според мен са достатъчно здрави. Но е важно да е релефен, за да покрие леките разминавания м/у кашоните, които са неизбежни, дори със съвсем еднакви кашони като моите.

- укрепване отвътре! Много е важно. Това се наричало ферма (Fachwerk (DE), truss (en)). Кашоните на дъното и покрива, е добре да са с такива укрепвания, качвам.картинка от нета долу, в противен случай не могат да носят нищо по вертикалната ос - ще се смачкат. Така укрепени, си бях купила истински нацепени дърва от Практикероподобен магазин и слагах по 3-4-5 цепеници вътре (към 6кг някъде) без нищо да се смачка. Аналогично и не се притеснявах да редя неща отгоре.

Това се сещам засега. Те са прости неща, но може първия път човек да не се сети.

# 190
Добро утро и от мен. Коледа е най-любимото време от годината и за нашето семейство.
Декорацията на всички в темичката са прекрасни.
 Заредихте ме с много коледно настроение.
И по този повод качвам и моята коледна украса.

# 191
  • Бургас
Благодаря за камините и насоките. Моята ще бъде от кашони и тапет червени тухли.
Сега имам един въпрос и искам да чуя вашето мнение. Този дънер го намерих сред дървата и смятам да го направя часовник. Питането ми е да боядисам ли в бяло "циферблата" и с черно цифрите или да го оставя така натурален и само цифрите с бяло? Ще бъде украса навън под тераса.

# 192
  • Beyond the stars
Благодаря за камините и насоките. Моята ще бъде от кашони и тапет червени тухли.
Сега имам един въпрос и искам да чуя вашето мнение. Този дънер го намерих сред дървата и смятам да го направя часовник. Питането ми е да боядисам ли в бяло "циферблата" и с черно цифрите или да го оставя така натурален и само цифрите с бяло? Ще бъде украса навън под тераса.

в бяло май повече ще ми хареса. ще се открояват цифри и ще си е зимно-снежно.

# 193
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
първо му дай време да изсъхне. най-вероятно ще се нацепи, защот е срязан от сурово дърво.
kогато изсъхне и вече се вижда къде са пукнатините можеш да мислиш за варианти за употреба. Simple Smile
това прикриване на дефектите много ми харесва, но не съм го правила Simple Smile
https://pin.it/2cNOcC2

# 194
  • Бургас
първо му дай време да изсъхне. най-вероятно ще се нацепи, защот е срязан от сурово дърво.
kогато изсъхне и вече се вижда къде са пукнатините можеш да мислиш за варианти за употреба. Simple Smile
това прикриване на дефектите много ми харесва, но не съм го правила Simple Smile
https://pin.it/2cNOcC2

Оооо да чакам цяла година ...не. Най-много да се увеличат цепнатините.
Това е епоксидна смола, но той увеличава цепнатините с изгряне, което е висш клас работа

Общи условия

Активация на акаунт