Глиобластом

• 44 108
  • 813
  •   1
Отговори
# 75
Може да се дават успокоително, но трябва да ви кажат какви точно, да изпише лекар. По добре да му изпишат нещо. Тази отпадналост се появява след лъчето, не по време на нея. По време на лечетерапията беше много активен, пътуваше и т.н.  Но месец след нея вече не. А подуването...баща ми до последно беше в болница и му даваха всичко за това подуване, за тромби. Не знам точно какво, но му даваха! Тези тромби се виждат по специални начини. Четох някъде. На рентген и скенер не се виждат. Точно от такова задържане на течности баща ми направи и пневмония.

# 76
Tirex, той вече яде салата, зеленучкови ястия, пуешко месо отвреме - навреме. Пие сок от цвекло, нищо, че му се гади от вида Simple Smile Въпросът е, че вкара пак въглехидрати с тези сухари и солети. Не иска да ме слуша вече за яденето, а към майка ми е определено агресивно-заядлив.... Ракът му бил от нея. А не беше такъв човек.
Декласметазонът му го спряха. Последно е приемал преди седмица по схема на изключване вече. Ще звънна в някоя от частните болници и ще се опитам да му запазя час за платен преглед. Във вторник ще викаме лаборатория за контролни кръвни изследвания да видим как са тромбоцитите, че то не една беля - клати му се зъб Sad Виках моя близка зъболекарка да го прегледа и тя ми каза, че с тези тромбоцити ще търси специалист "онко" зъболекар да му го извади. Имало голям риск от некрози. Ако всичко е наред, следващата седмица ще правим и това.

# 77
natalinik като чета при нас беше същото. Накрая му падна един зъб. Беше заядлив с майка ми също, аз обмислях успокоителни, защото се притеснявах, но слава богу нямаше нужда. Обеясниха ни, че като изрязват тумора, това е част от самия мозък и изрязват фактически и него...няма как да са същите😔

# 78
Tirex, той вече яде салата, зеленучкови ястия, пуешко месо отвреме - навреме. Пие сок от цвекло, нищо, че му се гади от вида Simple Smile Въпросът е, че вкара пак въглехидрати с тези сухари и солети. Не иска да ме слуша вече за яденето, а към майка ми е определено агресивно-заядлив.... Ракът му бил от нея. А не беше такъв човек.
Декласметазонът му го спряха. Последно е приемал преди седмица по схема на изключване вече. Ще звънна в някоя от частните болници и ще се опитам да му запазя час за платен преглед. Във вторник ще викаме лаборатория за контролни кръвни изследвания да видим как са тромбоцитите, че то не една беля - клати му се зъб Sad Виках моя близка зъболекарка да го прегледа и тя ми каза, че с тези тромбоцити ще търси специалист "онко" зъболекар да му го извади. Имало голям риск от некрози. Ако всичко е наред, следващата седмица ще правим и това.
Не се плаши от въглехидратите, които поема, няма да са решаващи. Щом поема и друго- добре. В дира четох, че с герисан и други добавки вдигат кръвните показатели. Явно...положението ви е много подобно,като при ageorgieva7😟. Самият организъм се предава и отказват различни системи. Опитайте да намерите начин да обърнат внимание, освен на тумора и на останалите проблеми. Дексаметазонът е с ужасни странични ефекти, но държи под контрол оттока в мозъка. Явно, след спирането нещо там се случва. И при нас е спрян от няколко дни и наблюдавам проблеми- замаян поглед, затруднения с изказването и т.н.
Кръстя се да остане на такъв етап, но не знам, дали ще е така. На доста хора го връщат, като прием...
Не зная, кое е правилното решение😟
Правихте ли контролен ЯМР? В Сити искаха техен, за да започнат изобщо, но това беше, преди лъчето,което ние правихме там. При вас, не знам как би било.
Но- не се фиксирай в диетата. Де да можеше да реши нещата...не го изнервяйте допълнително и с това. Опитай с добавки да закрепите кръвните, за да можете изобщо да правите нещо. Сигурно си прочела, че без терапия...дават месеци. Не че и тя помага,но...надяваш се да държиш животното без нарастване.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 20:01 от Tirex

# 79
  • в пералнята
От Депакина е заядлив и агресивен, често се среща.
Майка ми е хиперактивна - не може да извършва едно действие за повече от 2 минути, нито да седи, нито да ходи,нито да лежи, в постоянна динамика е. Това ме побърква.
Тя приема 2 вида успокоителни - след като започна да има признаци на параноя и да става много агресивна и мнителна, я заведения на психиатър. Сега го отчитам като грешка, че не съм я завела по-рано.
От тогава е малко по-добре психически.
А що се отнася до лъчетерапията, ако можех да върна времето назад и да избирам, нямаше да я направя.

# 80
Ох...като ви слушам за лъчетерапията, направо изтръпвам😟
Лекарите, казват да се мине задължително...при всички ли е нанесла поражения?
Какви са ви наблюденията за химиото, след нея? Кое, според вас ги товари повече? Миналата лъчетерапия или последващата химия?

# 81
Аз не мога да отговоря за съжаление, те и двете вървяха заедно 30 дни, така че от кое е нямам представа Tirex. И той даже беше само 30дни, а трябваше уж да е 6 месеца както бях писала преди. Не знам това уж лекува нещо, а колко вреди нанася...

# 82
  • София
Мили хора, моята майчица си отиде..Трудно е когато си безсилен.
На вас и близките ви желая здраве и вяра.Напускам темата понеже имам нужда да се събера. Ако има въпроси може да ми пишете.Успех в борбата!

# 83
О Stefa...толкова съжалявам 😥Ужасно е чувството да си безсилен😔Моите съболезнования и те прегръщам😔

# 84
Съболезнования Stefa😥!
Светъл път на майчицата ти, а на теб- много сила🙏🏻!

# 85
Не се плаши от въглехидратите, които поема, няма да са решаващи. Щом поема и друго- добре. В дира четох, че с герисан и други добавки вдигат кръвните показатели. Явно...положението ви е много подобно,като при ageorgieva7😟. Самият организъм се предава и отказват различни системи. Опитайте да намерите начин да обърнат внимание, освен на тумора и на останалите проблеми. Дексаметазонът е с ужасни странични ефекти, но държи под контрол оттока в мозъка. Явно, след спирането нещо там се случва. И при нас е спрян от няколко дни и наблюдавам проблеми- замаян поглед, затруднения с изказването и т.н.
Кръстя се да остане на такъв етап, но не знам, дали ще е така. На доста хора го връщат, като прием...
Не зная, кое е правилното решение😟
Правихте ли контролен ЯМР? В Сити искаха техен, за да започнат изобщо, но това беше, преди лъчето,което ние правихме там. При вас, не знам как би било.
Но- не се фиксирай в диетата. Де да можеше да реши нещата...не го изнервяйте допълнително и с това. Опитай с добавки да закрепите кръвните, за да можете изобщо да правите нещо. Сигурно си прочела, че без терапия...дават месеци. Не че и тя помага,но...надяваш се да държиш животното без нарастване.
Правихме контроленх ЯМР преди да поне терапията. Сега чакаме да мине месец и половина след нея, за да направим нов.

Stefa, светло да й е на душата! Съболезнования!

При нас гадостите продължават. Сдобил се е баща ми с бактерии в урината. Сега видях изследванията. В понеделник ще пуснем стерилна урина, за да видим с какво ще се борим. Започвам да изпадам в отчаяние, че едно оправим, друго се обади😔 Кажете ми на какво мнение сте за b витамините? Противоречиви мнения чета за приложението им при онкоболни. Имам син с нарушения от аутистичния спектър и при него съм видяла големи ползи от хидроксикобаламин в съчетание с други добавки. Искам да вдигна хемоглобина и тромбоцитите на баща ми, но в добавките има и б12, което някои анатемосват за приложение при тумори.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 08:00 от natalinik

# 86
  • в пералнята
Аз съм генерално против добавките в този момент. Те само товарят още повече черния дроб, който в момента издиша от антиконвулсанти, химия и кортикостероиди. Аз давам на майка ми всеки ден по 3 лъжици сусамов тахан с мед и гледам да се храни с повече богати на желязо храни.

# 87
Здравейте!
Детето ми е с Пилоцитен астроцитом. Оперираха го в Пирогов на 20.11.2021.
Другата седмица, ще правим ЯМР. И трябва да подам документи за онкокомисия.
Моля ви за някаква информация.
Телефона ми е 0888 974 902. Имам и Вайбър.
Много ще съм ви благодарна, за всякакъв съвет!
Поздрави, Диана!

# 88
Dia_Angel, съжалявам! Бъди силна и имай предвид, че това не е най- страшната диагноза. Не се налагат агресивни терапии, ще се справите! Рано е открито, имате опции да го преборите. Разбира се, когато се случи на детето ти- със сигурност е отчайващо. Най- добрите онколози в БГ са проф. Дудов и проф. Тимчева. Опитай да се консултираш с някой от тях. Бъди силна и се благодари, че това е по- малкият дявол. Желая ти успех и съм сигурна, че ще се справите!🙏🏻

# 89
Подкрепям мнението на Tirex. Те са най-добрите да. Пожелавам успех и сила. Дано всичко бъде наред при вас.

Общи условия

Активация на акаунт