Глиобластом

• 44 076
  • 813
  •   1
Отговори
# 705
  • в пералнята
Правихте ли генетични изследвания, те какво показват? Какъв е подтипът, има ли мутации.
Втора степен по принцип не толкова агресивен, на снимката изглежда като да са изчистили всичко и може би затова пазят терапиите, ако се появи отново.

# 706
Чудо е,че функционирате да...
В България ли се лекувате? Имало ли е отток следоперативно във времето нататък? Живеете без дексаметазон? Какво чувствате физически, след ЯМР? Имате ли дискомфорт?
Генетичните са важни да...за прогноза.Какво се случи, като признаци?
Пожелавам дълъг и пълноценен живот! Дано има изход за Вас!🙏🏻

# 707
Правихте ли генетични изследвания, те какво показват? Какъв е подтипът, има ли мутации.
Втора степен по принцип не толкова агресивен, на снимката изглежда като да са изчистили всичко и може би затова пазят терапиите, ако се появи отново.
Правих, но не разбирам а и лекарите не обясняват много, вероятно като не се знае почти нищо за тези тумори, то те са с вързани ръце. Ето днк.
В България да, но не се лекувам само се следя и чакам да стане непоправимото. При всеки контролен при влизане в уреда умираш.   Пия само Комвулекс по две на ден сутрин и вечер евентуално против припадък. Чувствам се перфектно към днешна дата и час. Даже и след операцията бях учудващо свеж на петия ден ме изписаха. Като признак един ден просто припаднах и това е, преди това никакви други симптоми, а съм човек, които си гледа здравето. И редовно провеждам профилактични прегледи, но кой да се сети да си направи контролно ямр ей така без нищо! След операцията нищо, само малко ме болеше главата около две седмици и това е.

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 11:24 от xxxxx13

# 708
  • в пералнята
Правих, но не разбирам а и лекарите не обясняват много, вероятно като не се знае почти нищо за тези тумори, то те са с вързани ръце. Ето днк.
В България да, но не се лекувам само се следя и чакам да стане непоправимото. При всеки контролен при влизане в уреда умираш.   Пия само Комвулекс по две на ден сутрин и вечер евентуално против припадък. Чувствам се перфектно към днешна дата и час. Даже и след операцията бях учудващо свеж на петия ден ме изписаха. Като признак един ден просто припаднах и това е, преди това никакви други симптоми, а съм човек, които си гледа здравето. И редовно провеждам профилактични прегледи, но кой да се сети да си направи контролно ямр ей така без нищо! След операцията нищо, само малко ме болеше главата около две седмици и това е.
Направете си една консултация с Проф. Герганов, той преглежда в Пирогов веднъж в месеца на частно, но прегледът не беше много скъп по спомени. Той е сред топ неврохирурзите в Европа. Носете си всичко - изследвания, скенери, ямр  и рецепти, и питайте.
Вашият случай е по-различен, виждам, че има idh1 мутация, което по мои спомени е добре.
На колко години сте?

# 709
Най- важното, което имате е ВРЕМЕ! Очакването е убийствено, но...дори не знам защо Ви говорят изобщо за глиобластом. Не сте със смъртната присъда и за момента- прогонете тази мисъл. Направете разбира се всичко необходимо да се следите и консултирате с добри специалисти, но...не живейте с това, не е във Ваш интерес. Това, че се чувствате добре е чудесно! Нека- това е важното! Живейте мъдро и пълноценно, а ние сме тук с цялата си подкрепа и разбиране!

# 710
В България да, но не се лекувам само се следя и чакам да стане непоправимото. При всеки контролен при влизане в уреда умираш.   Пия само Конвулекс по две на ден сутрин и вечер евентуално против припадък. Чувствам се перфектно към днешна дата и час. Даже и след операцията бях учудващо свеж на петия ден ме изписаха. Като признак един ден просто припаднах и това е, преди това никакви други симптоми, а съм човек, които си гледа здравето. И редовно провеждам профилактични прегледи, но кой да се сети да си направи контролно ямр ей така без нищо! След операцията нищо, само малко ме болеше главата около две седмици и това е.
Направете си една консултация с Проф. Герганов, той преглежда в Пирогов веднъж в месеца на частно, но прегледът не беше много скъп по спомени. Той е сред топ неврохирурзите в Европа. Носете си всичко - изследвания, скенери, ямр  и рецепти, и питайте.
Вашият случай е по-различен, виждам, че има idh1 мутация, което по мои спомени е добре.
На колко години сте?
43 години. Да, говорих и с професор Венелин Герганов. Велик човек и специалист, 100 лв е консултацията. Каза ми, че ракът в 21 век вече бил нещо като хронична болест, която лекарите трябва да увеличават преживяемостта на пациента, за излекуване нищо не каза освен, че сега се разработвали някакви нови терапии и дано ги доживеем. Каза, че ще се върне някой ден със сигурност, общо взето няма отърване, но както казва Тирекс най-важното, което имам към момента е някакво време, което да го използвам пълноценно. Пък какво ще стане не знам. Поне се знае от какво ще умра и мога да обърна внимание на останалото си здраве и да удължа времето, което това ще настъпи, мога да опитам поне. Но животът с тези мисли е много труден, никога не знаеш какъв ще е денят ти.

# 711
  • Пловдив
Може и да не се върне въобще в следващите 10 години .Но трябва да направите консултация с онколог и по възможност да направите курс с Прокарбазин+CCNU+Винкристин -както е написано като препоръка в генетичното изследване . Този вид тумори  са и с най-нисък процент трансформация в GBM от всички нискостепеннти глиални тумори,т.ч.  има голям шанс да не развиете Глиобластом никога. Дано не се върне никога повече.

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 14:05 от whitefang

# 712
  • в пералнята
В България да, но не се лекувам само се следя и чакам да стане непоправимото. При всеки контролен при влизане в уреда умираш.   Пия само Конвулекс по две на ден сутрин и вечер евентуално против припадък. Чувствам се перфектно към днешна дата и час. Даже и след операцията бях учудващо свеж на петия ден ме изписаха. Като признак един ден просто припаднах и това е, преди това никакви други симптоми, а съм човек, които си гледа здравето. И редовно провеждам профилактични прегледи, но кой да се сети да си направи контролно ямр ей така без нищо! След операцията нищо, само малко ме болеше главата около две седмици и това е.
Направете си една консултация с Проф. Герганов, той преглежда в Пирогов веднъж в месеца на частно, но прегледът не беше много скъп по спомени. Той е сред топ неврохирурзите в Европа. Носете си всичко - изследвания, скенери, ямр  и рецепти, и питайте.
На колко години сте?
43 години. Да, говорих и с професор Венелин Герганов. Велик човек и специалист, 100 лв е консултацията. Каза ми, че ракът в 21 век вече бил нещо като хронична болест, която лекарите трябва да увеличават преживяемостта на пациента, за излекуване нищо не каза освен, че сега се разработвали някакви нови терапии и дано ги доживеем. Каза, че ще се върне някой ден със сигурност, общо взето няма отърване, но както казва Тирекс най-важното, което имам към момента е някакво време, което да го използвам пълноценно. Пък какво ще стане не знам. Поне се знае от какво ще умра и мога да обърна внимание на останалото си здраве и да удължа времето, което това ще настъпи, мога да опитам поне. Но животът с тези мисли е много труден, никога не знаеш какъв ще е денят ти.
Колкото и тъпо да звучи,  не се знае кой от какво ще умре. Може да е нещо съвсем различно...
Но човек определено има много по-ясно виждане за това колко кратък е животът всъщност.
Надявам се, да посещавате терапевт, защото според мен е доста трудно да се предъвче тази мисъл самостоятелно.

# 713
Може и да не се върне въобще в следващите 10 години .Но трябва да направите консултация с онколог и по възможност да направите курс с Прокарбазин+CCNU+Винкристин -както е написано като препоръка в генетичното изследване . Този вид тумори  са и с най-нисък процент трансформация в GBM от всички нискостепеннти глиални тумори,т.ч.  има голям шанс да не развиете Глиобластом никога. Дано не се върне никога повече.

Благодаря. Ходих веднъж при онколог, но явно не му беше това специалността, не останах с впечатлението за познанство в неврологичните тумори. А пък онкокомисията в болницата където се оперирах нищо не изписаха за лечение освен регулярни прегледи с ямр. Ще видяна търся някой по-опитен онколог.
Ако може да ви питам имате ли някакви познание за това състояние нужно ли е някакво ограничаване на храни (сладко, меса, и т.н). Понеже всеизвестно е, че онкоболен ли си сладкото е абсолютно табу, понеже подхранвало раковите клетки?
Прикачвам ви и отговор от професор Тимчева  относно мен.

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 17:09 от xxxxx13

# 714
xxxxx13
Препоръчвам ви книгата на Рюдигер Далке - Ракът-неправилният растеж. На издателска къща Хермес е. Препоръчаха ми я като много полезна и дава невероятни насоки за вътрешна трансформация за преборване с рака. На 112 страница има за мозъчните тумори. Цялата книга може да бъде изключително полезна за хора, които искат да се излекуват или да открият причините защо ракът може да се отключи. Аз все се каня да я чета, но не ми остава време с две бебета. А имам нужда да я прочета, защото откакто майка ми почина от глиобластом, а вуйчо ми от рак на белите дробове все си мисля за смъртта и постоянно ме е страх, че и аз ще умра от рак. Sad
Този автор по принцип е доста интересен. Чела съм от него Болестта като език на душата и наистина мога да потвърдя, че някои болести реално са отражение на поведението и вътрешните ни страхове, навици или емоции и осъзнаването на проблема е път към излекуването.
P.S Има две отделни глави за храненето. Захарта, да, категорично се изключва от менюто. И ред други неща.

# 715
  • Пловдив
От тази тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1275723.5850

Здравейте днес при идване на мед. сестрата ми даде съвет вместо банка с глюкоза да съм била купила и банка Рингер Браун. Каза че раковите клетки се хранят също . Може ли малко информация, макар че аз никога не бих взела решение без онколога ,но се замислих дали наистина бъркам . Благодаря ви предварително,че още ме търпите

На предната страница засегнах темата за онкологичните заболявания и глюкозата. Няма установена връзка между консумацията на прости въглехидрати и курса на което и да е онкологично заболяване.

Освен това - захарите са основният енергиен субстрат за мозъка. При липсата им в менюто (напр. при кето диета), в края на деня тялото конвертира мазнини и протеини в захари чрез процес наречен глюконеогенеза и ги съхранява в черен дроб, бъбреци и мускули за консумация през следващия ден. Вярно е, че малигнените тумори консумират глюкоза приоритетно, но дали ще е от изяден Марс или от “конвертирана” пържола - няма никакво значение. Тялото все някак ще си осигури необходимите запаси на гликоген.

Съвсем синтезирано - слушайте си онколога и не се връзвайте на историите за захар, тесто, месо, мляко, вълшебни лекове и илячи от чули-недочули доброжелатели. Ако онкологичните заболявания се лекуваха с корекции в храненето, никой нямаше да си троши главата в търсене на нови и нови лекарства.

Пак оттам,по повод взимане на добавки с желязо(при дефицит-ниско желязо,ЖСК,хемоглобин)
Желязото е необходимо за митозата -всички бързо делящи се клетки изискват повече желязо-най-много кръвните.И да не се взима допълнително желязо при дефицит , туморните клетки пак ще се снабдяват , за сметка на другите. Понякога е и симптом на прогресия на заболяването. Ако няма изрично упоменато да предизвиква проблем с усвояването му терапията е добре да проверите за  масивен кръвоизлив някъде.

И разни подобни твърдения за B12/фолиева киселина  - при дефицит и НЕ-коригирането е по-вероятно да се  развие рак заради дефицита - те са необходими за правилното ДНК копиране .

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 16:36 от whitefang

# 716
Боже...43...!? 😔
Не Ви е време за това, ама хич...но- човек, никога не знае, какво, кога и как!
Проф. Тимчева е определено добър избор. Другият е проф. Дудов....на нас не помогна особено, но то...нямаше и как.
Прогонете мисълта, наистина! Whitefang е абсолютно прав! Може никога, ама никога да не стане това. С толкова " пипан" мозък, няма да е лесно разбира се, но- съобразявате ситуацията и се грижете максимално за себе си. Важно е много и за близките Ви! Не се давайте! Наистина...вероятно всеки от нас си носи нещо и само от нас зависи- ще му дадем ли поле за действие. Последните години, особено във връзка и с ваксините за корона вируса се работи много. Дано скоро има шанс за всички засегнати и не преживяват нашата мъка! Дръж се момче!

# 717
  • в пералнята
При Дудов и ние ходихме, но както и при Тирекс, беше ясно, че няма много опции.
В Аджибадем имат добър онкопсихолог. Д-р Тарейн.
Бих ви посъветвала, ако не ходите, опитайте.
Човек има нужда в такива моменти от неутрален професионалист.

# 718
  • Пловдив
"РНК" -ваксините са разработени десетина години преди началото на пандемията ,както и липидните частици в оито са е капсулирано РНК-то,за да достигне до клетките ,без имунната с-ма да го унищожи. И експирементални РНК ваксини за грип има  горе-долу от толкова . Просто по време на пандемията трябваше да се изкарат тези постижения ,без да се чака.

# 719
xxxxx13
Препоръчвам ви книгата на Рюдигер Далке - Ракът-неправилният растеж. На издателска къща Хермес е. Препоръчаха ми я като много полезна и дава невероятни насоки за вътрешна трансформация за преборване с рака. На 112 страница има за мозъчните тумори. Цялата книга може да бъде изключително полезна за хора, които искат да се излекуват или да открият причините защо ракът може да се отключи. Аз все се каня да я чета, но не ми остава време с две бебета. А имам нужда да я прочета, защото откакто майка ми почина от глиобластом, а вуйчо ми от рак на белите дробове все си мисля за смъртта и постоянно ме е страх, че и аз ще умра от рак. Sad
Този автор по принцип е доста интересен. Чела съм от него Болестта като език на душата и наистина мога да потвърдя, че някои болести реално са отражение на поведението и вътрешните ни страхове, навици или емоции и осъзнаването на проблема е път към излекуването.
P.S Има две отделни глави за храненето. Захарта, да, категорично се изключва от менюто. И ред други неща.

Благодаря за информацията. Мога да ви споделя на електронна поща, а също и за който желае книгата на Тай Болинджър "ракът да оцелееш извън матрицата" който желая да си напише емаил и му я изпращам.
Вие поне сте здрава та и с две бебета, какви мисли ви тресат безмислени, аз съм с две малки деца на 9 и 2, и най-много за тях ме е яд, че ще останат без един родител евентуално в средносрочно бъдеще. Радвайте се на децата и живота - здрава сте.
А и нали все ще умрем някой ден. Вуйчо лека му пръст само ми говореше, че си мечтае да умре от инфаркт или инсулт. Да ама изтегли и той късата клечка рак на панкреаса, и той с невъзможно лечение. От 120 кг човек в ковчега бе едва 50, не мога да си представя през какви мъки е минал за да се стопи така.
Абе гадна болест какво да правиш, мисълта ми е, че вие си мислите, че ще ви гътне рак ама съдбата вероятно друго ще е решила.

Общи условия

Активация на акаунт