Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 71 649
  • 808
  •   1
Отговори
# 60
Няма какво да го мисля, Twilly d'Hermès Eau Ginger така ми е влязъл под кожата, че няма отърване.
Мисля да подновя Градската кралица, защото точно през тоя сезон много добре ми стои. Coco Mademoiselle Intense също ми пасва през есента.

# 61
  • София
И аз да се запиша в новата темичка. Денси, благодаря! Flowers Tulip

Започвам есента с JPG Scandal a Paris, Armani Si Fiori и Montale Chocolate Greedy. Hug

# 62
SOTD: Alien EDP
И си слушам ето това:
https://www.youtube.com/watch?v=TlGXDy5xFlw

# 63
  • София
Densi - Благодаря за новата красиво поднесена тема Flowers Cherry Blossom

Нямам план с кои точно парфюми бих отворил прекрасния есенен сезон, но може би бих погледнал към някои по-нови в колекцията и други, които заслужават повече внимание от отдаденото до момента.

Скрит текст:
Montale  Oud Tobacco

Mancera Gold Incense

Swiss Arabian Ishq

Lattafa Perfumes Qaa'ed

Lattafa Perfumes Opulent Oud

Charriol Infinite Celtic Ultimate

Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum

Salvatore Ferragamo Uomo Salvatore Ferragamo

Etienne Aigner Aigner N°1 Oud

Vince Camuto Smoked Oud - за любопитните, този има лека препратка към стила на Форд Сахара Ноар.

Vince Camuto Vince Camuto Oud - този пък има лека допирателна със стила на Ford Oud Wood

Mancera Black Prestigium - страхотен в хладно време

Faviolseferiscents INSOMNIA RITUAL

L'Erbolario Ambraliquida - есен в бутилка! Така и не разбрах, защо никога не се оцени този парфюм, но може би е за добро.

И може би абсолютния крал в моята колекция за есента:

Atelier Cologne Blanche Immortelle

Fiona1 - парфюмите на Arabian's Secret са арабски/Дубай/ и напълно оригинални като концепция. Тествал съм много от тях/може би почти всичките/ и не са копие на нищо, да не кажа, чее доста от тях са и напълно уникални и необичайни. За някой може да са ужасни, за други като мен - прекрасни, въпрос на лични усещания.
За пример мога да дам мъжкия: Arabian's Secret Désert Infini - изумителен ориент! Много мистика, характер, развитие, просто фантазия и няма точен известен ориентир. Може би донякъде Табако Ванил, но пак е относително, защото в Désert Infini има доста сурово какао и тамян... За търсачите на мощни и различни нишови есенно-зимни парфюми - това е моята гореща препоръка! Désert Infini ще впечатли всеки мъж с вкус към наситени, тъмните, топли, мистични Ориент аромати. Тази снимка го описва много точно:

Скрит текст:

Колкото до съмненията около марката - турска ли е, не е ли - споменавал съм го, един път засякох собственика, докато подреждаше щанда с нови парфюми и разменихме 3 думи на английски - акцента му беше точно на арабски английски. То не че много съм говорил или бих различил турски-английски, но и визията на мъжа/доста симпатичен и любезен/ говореше, че е от арабския свят. Той тогава ми предложи да пръсна Summer Vetiver, който в първи час два се оказа невероятно свеж и слъчев, като запечатан усмихнат спомен от лятото,  и много уютен, мек и изкусителен в развитието си, като зави в неочаква посока на Hermessence Vetiver Tonka Hermès.

Музиката около мен в момента: Aroma (IND) - Elysian (Original Mix)

# 64
Те (Arabian's Secret) уж 19 от 20 парфюма ги дават унисекс, но ето и Deetron смята някои от тях за мъжки. Grinning За Desert Infinity съм стигнала до същия извод, помня и какаото, хубав аромат наистина.

# 65
  • by the sea
Днес разносвам Noir Exquis, голямо предизвикателство се оказва този парфюм за мен, но не искам да се сбогувам с него все още.  
Давам му още няколко шанса, въртя го, суча го, смесвам го с други. В сухо, в дъждовно време.. истината е, че този профил на топъл ванилово-амбров парфюм е нетипичен за мен, но нещо в него ми допада и ми казва, че ще го заобичам с времето.

Скрит текст:
Днес гледам едно видео на Roja Dove https://www.youtube.com/watch?v=CbpMOOZ-c-E
 в него той споменава този уебсайт  пълен с интересни статии, информация за нови брандове...
https://www.fragrancefoundation.org.uk/
слагам го ако някой обича да чете такъв материал имат и годишни награди които тъкмо са минали, не са качени победителите, но има клип от миналогодишните https://www.youtube.com/watch?v=hLDsyfJTt7Y

# 66
Много са си хубави Arabian secrets. Това не е имитиционна парфюмерия, нито пък са български. Аз съм им фен - имам два и като аромати са много различни от повечето дизайнерски.

# 67
Регистрирани са в България? Може би произвеждат другаде, но от сайта им аз съм с впечатление, че са български.
А и като цяло хич не ми вдъхва доверие, че нямат брандинг, изобщо нне пишат кои са, що са....

# 68
Харесала съм си Nuit coloree от Arabian’s Secret и още два ме колебаят просто ми се струва странно, че няма описание на произход и ги няма във Fragrantica. И се зачудих на момента, но не купих само и единствено поради тази причина. Производителят е редно да опише. Иначе на телефона за контакт в София са ми казвали, че са арабски, които се произвеждат във Франция. Някой, който има - може ли да снима кутията и отдолу парфюма? Може и на лично.

# 69
  • София
Ето

Не съм се замисляла никога къде са произведени… дори и да е в БГ не ми пука. Аромата ми е любим, бутилките за мен са едни от най-стилните арабски, трайността е перфектна. Личи си че е качествен аромат 😉.

# 70
Аз също си харесвам много Уляна.

# 71
  • София
Fiona1 - не се притеснявайте излишно, дайте въздух и простор на желанието да имате набелязания парфюм на Arabian's Secret. Подобно на Мишчица, аз също не бях се замислял какви са. Тук сега, за първи път виждам това колебание. Казвам го честно и с ръка на сърце - бих бил супер щастлив и горд, да знам, че имаме такава марка с такова качество и разнообразие в парфюмите си, но уви. Не е така.

Техния парфюм Nuit Orientale
Скрит текст:

е толкова арабски и типично ориенталски, че не мога да повярвам, че освен арабски парфюмер, някой друг - особено пък българин, би могъл да го направи.
Но вие си решавате - имате два варианта - да бъдете измъчвана от съмнения или просто да си го купите и му се наслаждавате. Ако първото надделява - то тогава се откажете - пазара е пълен с прекрасни други алтернативи.

Някой питал ли се е Пиер Монтал какъв е - арабин ли е, французин ли е, истински човек ли е ??!?!?
Когато попаднах на датската марка за часовници OBAKU, нито за миг не съм се съмнявал датска ли е, и ще видя ли някъде създатели с имена като Henrik или Christian.

Надявам се, присъствието на марката в сайт като Parfumo, донякъде ще помогне да разсеем тъмните облаци - https://www.parfumo.net/Perfumes/arabians-secret

# 72
Благодаря много! Ще се купува!

# 73
Като видите дъното на парфюма какво правите с бутилката? 🙂

# 74

Общи условия

Активация на акаунт