Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 72 140
  • 808
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Mimozata, Purple Rain е характерният за Prada чист, изпран, кристален ирис - има много сходства с Infusion d'Iris Prada, който обаче е идея по-унисекс, по-дървесен, по-сапунен и има повече цитруси. Purple Rain виждам като една по-кокетна, по-козметична и дамска версия на класическата Ирисова Инфузия, повече виолетка усещам в него, и повече пудреност. Чудесен за ежедневно носене и офис среда. Simple Smile Трайността при мен е много добра, поне 7-8 часа, но аз и с Ирисовата Инфузия нямам проблем (въпреки че за някои хора е нетрайна) - пръскам по-щедро от нея в по-топло време и си я усещам много интензивно часове наред. Най-нетрайна и тиха от трите Пради, които имам, е Бадемовата Инфузия (Infusion d'Amande), но пък е толкова мила и ненатраплива, че си я нося с удоволствие, особено в ситуации, в които не е уместно да съм със силен парфюм или съм уморена, но все пак ми се носи нещо приятно и комфортно. Simple Smile
П.П. Някои парфюми от тази линия на Prada видях в Делириум Парадайс в София наскоро, ако за някого представляват интерес, но не помня с точност кои бяха, нямах време да се загледам и да тествам. Не знам в Делириум Сердика дали ги има, не съм ходила от много време там.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 19:36 от Klodilia

# 571

Обожавам го! Есенно съвършенство в бутилка!

И това за фон:

# 572

Парфюм за деня ще бъде Purple Rain Prada Purple Heart, съответно няма как да мине без поне няколко слушания на едноименната песен, и без друго заваля:

Ох, удари ме право в сърцето! Най-любимата ми песен! Колкото до парфюма, ако някога имам възможност, бих го пробвала от любопитство, макар да виждам в пирамидата съставки като бергамот и ветивер, които по принцип отбягвам.

# 573
Klodilia, Ally, въбще съм ги пропуснала тези Пради, ще спра да чета в тази тема!
Шоколади, смокини, ириси - ще трябва да ги търся за проба, също и на Чу тази серия не съм пробвала! Flowers Hibiscus

Jollie, страхотна среща се е получила в куриерския офис, Joyразкажи повече за новата си придобивка. Flowers Maple Leaf

Anamcara и на мен ми хареса много, макар само веднъж да съм го пробвала с едно пръсване, но съм запомнила сладко - плодовото му сърце и меките бели цветя. Nature Cloud

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 20:49 от silver pearl

# 574
Прада е парфюмната къща, с която никак не съм запозната, но отдавна назрява идеятата ми да ги разуча.
Разносвам тези дни 1826 Histoires de Parfums. Този бранд е толкова интересен, колкото странен, много противоречив, освен траен за мен.

# 575
  • София
Bell_87, и аз обожавам Purple Rain на Принс. Simple Smile Много хубаво съвпадение е, че и парфюмът ми хареса също. Не бих казала, че се открояват ветивер и бергамот в тази композиция, не са те водещото. Ако си в Бг, проба лесно може да се уреди. Wink
Jollie, много красива есенна снимка с Ambar del Sur. Flowers Fallen Leaf Flowers Maple Leaf Обожавам есенни листа и шишарки, днес се позавъртях малко по-дълго навън и хубаво се порових в шумата. Grinning
Silver Pearl, ами то не е трудно да се пропуснат, не мисля, че е с много широка дистрибуция тази линия на Прада, а в Бг са съвсем отскоро. Simple Smile

# 576
Аз пробвах всички парфюми от ексклузивната линия на Прада в Делириум при зареждането им, взех и проби, но нищо не ме грабна меко казано. Не харесвам абсолютно нищо от бранда вк. модата им и самата Миуча.

# 577
silver pearl, срещата беше от спонтанна, по-спонтанна!

Аз получавах Roses Berberanza Lancome (купих го отново след като установих, че ми липсва) и Nea Jul et Mad. Тя се влюби и в двата... Simple Smile

Тя имаше Amber del Sur, Rima, Amber Musc Ajmal (който се оказа изненадващо хубав за мен) и още нещо, което не помня.

Момичето от спиди беше най-щастливо, защото се напръска с всичко и получи няколко проби-подарък.

Самата жена беше много готина дама, дори си разменихме телефоните в последствие.

Харесвам го това хоби или както много тук го наричат - лудост, защото носи изненадващо добри познанства, някои от които прерастват в приятелства.

А Amber del Sur e почти всичко, което харесвам в едно - тонка, пачули, лабданум, смирна и гъста като смола амбра. Няма по-добро време за него от това в момента.

Не искам да нося нищо друго освен него, Honey Aoud Montale (който върху мен е основно амбър и много малко мед) и Garuda Jul Et Mad Simple Smile)

# 578
  • София
Прекрасни сте, много съм ви благодарна за всички предложения! Hug
Предварително се извинявам за безкрайно дългия пост!
Ani ще си го припомня обезателно, защото нямам особен спомен от пробването му, единствено мисля, че нещо в него ми се стори една идея по мъжкарско, отколкото предпочитам. Такова усещане имам и с Noir Exquis, от време на време си вадя мостричката, но все не ми проговаря.
Klodillia, Cierge de Lune го носих миналата година покрай коледните празници и като позастудее още малко, ще го извадя Heart Много ми допада велурът в него, тъй че с удоволствие ще тествам Leder 6 J.F. Schwarzlose Berlin, харесала съм и още нещо на марката, мисля, че беше това:  1А-33  (то, с това име, как да не го забравя) Ще потърся мостри или някакъв дискавъри сет.
Благодаря, че ми припомнихте Rima, той май е от малкото, които не познавам на марката. Като цяло не се открояват с кой знае каква трайност, макар че Тардес го усещам доста часове и за мен лично, си е доста траен и излъчващ.
develfen, ще взема да го посетя този Гурме Хаус най-сетне, и без друго са ми на 200 м от вкъщи. Ако не се лъжа, предлагаха и Les Compositions Parfumees на Лалик?
Cuir de Nuit, Felanilla, както и Lalique Le Parfum, от известно време са ми в радара, така че смело ще тествам и тях.  Силвърче, дафиновият лист си го представям единствено в манджа, нямам никаква представа как ще ми се стори в парфюмна композиция Grinning Още по-интересен ми стана сега този Лалик.
Deetron, Мусташ и Мерцедеския си ги отбелязвам, човек никога не знае откъде ще се появи някоя нова парфюмна любов. Нямам предразсъдъци към парфюми таргетирани към мъже. Харесвам доста унисекс неща, така че ще ги преслушам.
Ох,  доста материал  събрах за в близкото бъдеще,  ще си задоволя крастата и любопитството Heart
Припомнихте ми неща, които бях забравила, че искам да пробвам и ме открехнахте за много други, които иначе нямаше да ми хрумне може би да тествам.

П.П. Вчера реших да разчупя ваниловата серия с  Fils de Joie Хич не ми харесва ребрандинга. Стикерът не стои равномерен, капачката не щраква като предишните и изобщо ми оставя едно евтино усещане. Старите хартиени етикети имаха по-луксозно излъчване някак, въпреки че са светли и се цапат лесно. Шрифт, цветове, абе, всичко стоеше в синхрон. Както и да е, може и да съм професионално увредена.
Скрит текст:
Течността обаче, ми е парфюмното откритие за сезона Heart Eyes и написаното по-горе изобщо не ми разваля удоволствието от аромата. Струва ми се, че дори ми харесва повече от A la Nuit, който (поне за мен) си остава олицетворение на перфектния жасмин. Fils de Joie, което в превод буквално значи мъжка курва, се разкрива хладно и плодово, в началото бях сигурна, че усещам вишни. Медът, слава богу, не е мръснишки, даже понякога трудно го долавям. Върху текстил обаче, медената нотка стои с дни (макар че с този цвят не знам кой би се осмелил да пръсне върху дрехи)

# 579
  • София
И на мен повече ми харесваше старото оформление на етикетите на Serge Lutens, но то с повечето марки е така, на L'Artisan също предпочитам старите бутилки/етикети/кутии, бяха по-интересни и живи. Добре че все пак решиха някои от новите издания да получат красива рисунка на етикета (Mandarina Corsica например, Bucoliques de Provence и т.н.).
Eelishka, споменаването на Серж ми напомни, че всъщност Un Bois Vanille Serge Lutens е чудесна ванилия - дървесна, опушена, с пчелен восък (който много харесвам в парфюм). Имам старото издание, не мога да кажа дали има разлики с новото след пребутилирането, но я препоръчвам за тест, ако не я познаваш. Simple Smile Помня, че тук преди време Азалия сравни Datura Noir SL в старата и в новата бутилка и ако помня правилно, писа, че разликите са минимални. Надявам се да не са пострадали много и останалите композиции, имам няколко любимци.
Още не съм избрала парфюм за деня, но вероятно ще е Lui Guerlain. Ще звучи това:

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 11:44 от Klodilia

# 580
С https://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Donna-31411.html ще се разносваме днес. Сладка е повече отколкото ми е нужно в момента и ми липсва дълбочина.

# 581
Помня, че тук преди време Азалия сравни Datura Noir SL в старата и в новата бутилка и ако помня правилно, писа, че разликите са минимални. Надявам се да не са пострадали много и останалите композиции, имам няколко любимци.
Потвърждавам, разликата беше едва доловима.

Искам да спомена тук един парфюм, който скоро една дама похвали. Парфюм, евтин и незабележим сред морето от имена, бутилки и ухания, а именно лимитката DKNY Original Women Fall. Прочетох тогава поста, в който го спомена и "опушени ядки, кестени" веднага ме накараха да наостря уши. За смешната цена, на която е в новия хит-сайт, въобще не го мислих. Като пристигна и го отворих, си казах "ей сега ароматът, ако не ми хареса, то поне тази бутилка е истинско оръжие!" защото тя е цяла бейзболна бухалка 😃, но той пък така ме изненада, че още се чудя, как от тая бутилка изскочи такъв заек! Оказа се едно малко съкровище. Питат ме с какво бих го сравнила и на какво прилича. Понеже единственият кестенов парфюм, който познавам и имам е Noir Exquis, трябваше първо с него да сравня. Нямат кой знае какви прилики, освен кестена, който се усеща и в двата. Ако NE е унисекс, то този DKNY е чисто дамски кестенов аромат. Той е много по-скромен, фин и... да, женствен. Но е също така топъл и вкусен. Като крем от кестени. Тази кремавост, която забелязах при първото пръскане, го накара да заприлича на моята кожа на етап от уханието на Crystal Noir Versace, даже се чудя и до сега, дали не откривам и кокосов крем?! Парфюмът е много, много уютен, не можете да прекалите с него, много женствен и леко лъстив. Усещам го секси и ме кара да се усмихвам. Един от непознатите за мен парфюми, който смело напръсках на кожа въпреки това, защото от първото леко фъс за проба, му се доверих и той не ме разочарова. Днес съм с него и съжалявам, че не го взех със себе си, за да го подновявам, и усещам по-интензивно. Но, пръснат щедро сутринта в 6 и до момента ме обгръща в аура и го усещам мек като кашмирен шал. Истинско попадение! Жалко, че е лимитирано издание. Ще остави спомен, въпреки че не се предлага широко, а ще се изчерпа изцяло с времето, затова си струва да се познава. "Есен" му отива, но той е онази есен на домашен уют с крем от тиква и печени кестени, а не хладната, и влажна есен навън. Също така, уханието е по-скъпо от това, което ще си помислите за него предвид цената му, само тази шарена, весела бутилка не му отива особено.
Благодаря на дамата, която го спомена! 🏵️
От мен една картина, която свързвам с него - утрин, в която първите лъчи на изгрева са изненадващо топли за сезона и леката, млечна сутрешна мъгла се разнася, за да пропусне мириса на есента и на златните листа, които постилат земята.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 21:57 от Анонимен

# 582
Какъв красив разказ... Flowers Hibiscus

# 583
Страхотно описание, Азалия, много добро! BlushHeart
И да, права беше като каза, че има сходство с Черния Кристал, вчера не го усетих, но днес - да. "Просветна ми" след повторния тест. За мен това е кардамонът, гарденията и другите подправки. Все още усещам и мек тамян /въпреки че го няма в пирамидата/, много уютно парфюмче, наистина се оказа попадение!
Дали пък да не си вземем резервна бутилка, че друг шанс едва ли вече ще имаме?!? JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 584
Искам да спомена тук един парфюм, който скоро една дама похвали. Парфюм, евтин и незабележим сред морето от имена, бутилки и ухания, а именно лимитката DKNY Original Women Fall.
Уау, какво описание Simple Smile
Опитах се да намеря мненията Ви тук, за да се ориентирам какви парфюми харесвате, но хич не се справих и ми излезнаха камара резултати как да отглеждам азалии Simple Smile

Страхотно описание, Азалия, много добро! BlushHeart
И да, права беше като каза, че има сходство с Черния Кристал, вчера не го усетих, но днес - да. "Просветна ми" след повторния тест. За мен това е кардамонът, гарденията и другите подправки. Все още усещам и мек тамян /въпреки че го няма в пирамидата/, много уютно парфюмче, наистина се оказа попадение!
Дали пък да не си вземем резервна бутилка, че друг шанс едва ли вече ще имаме?!? JoyStuck Out Tongue Winking Eye
Черният кристал е хубав, но не е мой аромат и не смея да се метна.....ще помисля малко

Общи условия

Активация на акаунт