Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 269 239
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • София
хахах, точно д-р Попова от Токуда е докторката при която попаднах, четох добри отзиви за нея Simple Smile

благодаря ти много за информацията  Hug

# 301
Попова е супер внимателен и много компетентен лекар - можеш да си спокойна!  Peace

# 302
Ходила съм при Попова преди две години по повод на една разкървавена бенка. Съвета и беше да не ги пипам, щом няма индикации за проблем.

# 303
Зависи от бенката.Самият лекар казва,когато я види,дали тя е за махане,дали може да се маха или не може.Аз имах на отвратителни места и си я отрязах със самобръсначката и се държеше на един косъм,а беше такава стърчаща.нея ми я изрязаха,понеже не може с лазер,биха ми упойка на самото място(по-гадна беше и от самата процедура),след това я изрязаха,това преди година и половина,но още имам лек белег,но слава Богу нямам проблем.Отделно да знаете,че това стана после като с татуировките-мислиш си-тая е грозна,тая защо да не я махна,например тези с лазерите са съвсем мъничките и тези които не стърчат,те стават за лазер и така започнах да гледам коя да,коя не...а пък и не е скъпо например само процедурата е към 50 лева най-много за махане на една с лазер и с прегледа даже.Да знаете обаче,аз съм малко разочарована от доц. Ганчева,която работи на ''Позитано''20 ..Е,нямах проблем с бенката,но тя малко лошо се държеше,направо не провери дали ме е хванало упойката и докато вземаше нещо аз се пипнах и усетих,че не ме е и добре че...за да се сети тя да изчака.Отделно имах чувството,че само я интересува да си вземе парите,не те слуша какво говориш,не ти отговаря даже.Аз от притеснение при едната процедура почнах мн да говоря като ме пита нещо,тя направо се обръща,абе грубо беше.Не само аз съм усетила това,дано в момента не се държи така.Отделно имах някакъв израстък отзад на дупето и ми го махна без упойка,а си беше доста дебел и кафяв като бенка..каза то само за секунди и верно бяха няколко секунди на всяко щракване на ножичката,но направо умирах.Надявам се да съм била полезна с моя роман,извинете Grinning Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 304
Аз преди малко повече от 3 години махах от лицето си 2 бенки и една на деколтето. Бяха се възпалили ужасно. Просто един ден станах сутринта и те ме боляха, имаха коричка като раничка, белеха се и от тях течеше една бистра течност...абе беше ужасно гадно. Веднага отидох при д-р Тончев (Варна), когото така или иначе бях проучвала понеже имам доста бенки по лицето. Ест. той каза, че трябва да се махнат и е по-добре със скалпел да се изрежат понеже са възпалени и да е сигурен, че е махнал всичко. С упойката беше странно понеже правя слаби алергии към всички, за които са ме изследвали засега и трябваше да си почакам 3 дни, за да пия малко лекарства. Бенките бяха на бузата ми и на брадичката ми и той ми закри очите да не гледам, но наистина биенето на упойката е по-болезненото. После ходих 1 седмица с марлички на работа, но казах, на шефовете, че трябва да се махат веднага и те ме разбраха.

Ето ме и с тях:

Сега имам съвсем леки белези, но по-добре белези отколкото възпалени бенки.

# 305
Задължително премахването на бенки да става със скалпел, за да се изследват хистологично. Особено на плоските и разстланите, т.е. продълговати, които са рискови! Аз съм си махала и мога да препоръчам много добър дерматолог, който даже е онкодерматолог - д-р Красимир Киров.

Подкрепям мнението, мен ме оперира д-р Пепа Георгиева, преглежда в 11 ДКЦ, София. Консултира се и с д-р Киров. Моят случай беше точно от тези разстланите - 4 Х 5 см, беше започнала да се изражда, но слава богу се оказа доброкачествено образувание. 
Момичета, тези неща не са шега работа, за да се притеснявате за белези или да търсите шарлатани, един преглед може да ви спести много бъдещи тревоги.

# 306
Здравейте, на мен също ми предстои да ми отстранят хирургично една на лицето, но много ме притеснява какъв белег може да ми остане. Моля ви да споделите по-подробно какви белези са ви останали, колко дълго време си личаха и могат ли да се замаскират с грим /фон дьо тен и пудра/! На мен докторът ми каза, че белега ще е като от одрскване, вярно ли е това?

# 307
Здравейте момичета, искам да ви споделя моя опит при отстраняването на бенки. След дълго четене на медицински статии и ровене по форумите най-накрая се реших да пристъпя към действие. Първоначално се бях ориентирала да отида в частна дерматологична клиника в голям град, но в последствие си взех направление от личния лекари и посетих дерматолог в местния ДКЦ. Предварително да уточня, че бенките, които исках да си махна бяха от тези, на които сме свикнали да казваме брадавици - едната беше на лицето, голяма колкото грахово зърно, а другата на гърба. След кратък преглед лекарката каза, че не са рискови и че тази на гърба може да ми я махне веднага с електрически нож. Съгласих се. Процедурата е напълно безболезнена - след като ми постави упойка, предполагам, че беше лидокаин ми я изряза с ел. ножа, който всъщност представлява тънка игла. В продължение на седмица на мястото си слагах лепенка с мазило, а на десетия ден, от който ми я махнаха вече нямам никакъв белег. А по отношение на тази на лицето ме изпрати пак с направление /подчертавам, защото процедурата се поема от Здравната каса/ при хирург в същия ДКЦ, който ми я оперира със скалпел, пак напълно безболезнено и само един шев. Изпратиха я за хистологично изследване, скоро ще разбера и резултата. На мястото на премахнатата бенка ми поставиха малка превръзка, след два дни отидох да ми я сменят, а на седмия ден ми махнаха и конеца. Резултата за сега е малка, тънка чертичка с коричка, която ще падне скоро и ще я мажа с крем против белези. Действително резултатът е невероятен, ако изобщо остане белег наистина ще е като от одраскване. Много се радвам, че се реших на това. Не се притеснявайте, отивайте на преглед и действайте! Бъдете красиви! Успех!

# 308
Аз махнах 5-6 бенки с лазер. Няколко приятелки бяха ходили години наред при този доктор и накрая се реших. След това чувах какви ли не мрачни прогнози от други лекари, но така и не се сбъднаха. Човекът просто ги махна за 2-3 минути без никакви последствия. Е, имаше няколко дена период на изсъхване и падане, но това беше всичко.

# 309
Здравейте,
четох доста и разбрах,че за премахването на релефни бенки е необходимо хирургическа намеса,а нерелефните се премахват с лазер.Така ли е или не??????? Аз имам доста НЕрелефни бенки, и въпросът ми е,дали наистина мога да си ги премахна с лазер?Ходих на лекар и ми каза,че няма смисъл да правя каквито и да е процедури,но честно казано искам доста от тях да премахна,ако е възможно разбира се.Моля някой да ми даде съвет,имайки предвид,че сте доста запознати,а и доста от вас сте преминали по този път.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

# 310
Nisty eдинствено и само добър дерматолог е в състояние да каже, коя бенка по какъв метод трябва да се премахва.
Ако искаш да премахнеш дадени бенки по козметични причини - на неподходящо място или нещо подобно, най-добре отиди при добър специалист и обясни какъв е проблема. Има такива които са на неприятни места, закачат се често и се разраняват.
На мен ми отстраниха точно една такава, която иначе не беше за махане според лекарката, но като и обясних какви проблеми имам с нея я махнахме - пусна си и хистология и всичко, както си му е реда.

# 311
Благодаря за бързият отговор Simple Smile.Едно е сигурно-трябва да се отиде на на преглед първо,но можете ли да ми препоръчате някой специалист и къде се намира?

Благодаря предварително!

# 312
Nisty аз съм писала малко по-напред, но темата стана дългичка затова ще пиша пак.
Значи аз ходих на преглед при д-р Люси Попова от Токуда - изключително съм доволна. Много внимателна, добре ти обяснява какво има като решение на проблема ти и ти дава шанс и ти да вземеш участие в решението ( е стига да не става дума за нещо наистина сериозно де).
Платения прием ставаше доста по-бързичко, но принципно можеш да си вземеш направление и да отидеш и по ЗК. Тя има и частен кабинет някъде в Бели брези, но не съм ходила там.

# 313
Още веднъж благодаря за информацията!Ще посетя въпросната дама при първа възможност и като има някакво развитие,ще споделям във форума.

# 314
zdraveite vklu4vam se i az tyk ot sobstven opit bashta mi ot mahane na benka pochina mahat mu q i se lovi rak ot tova spored men nqma smisal da se mahat

Общи условия

Активация на акаунт