Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кой метод е по-добър за отстраняване на бенки - чрез стандартна хирургия или с лазер?
Възможно ли е да се направи хистология по време на лазерна операция?
При лазерна операция може ли да се премахне и в дълбочина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кой метод е по-добър за отстраняване на бенки - чрез стандартна хирургия или с лазер?
Изборът на метод за отстраняване на бенка зависи от нейния тип, размер и местоположение. Обикновено големите, повдигнати бенки се премахват чрез хирургично изрязване, особено ако са в постоянно триене или дразнене. Лазерът е по-подходящ за малки бенки и петна, но не и за големи надкожни бенки. Препоръчително е да се консултирате с лекар, който ще препоръча най-подходящия метод за вашия случай.
-
Възможно ли е да се направи хистология по време на лазерна операция?
-
При лазерна операция може ли да се премахне и в дълбочина?
-
Как да намеря добър лекар за премахване на бенки?
-
Какви са рисковете, свързани с премахването на бенки?

А бенчицата, която отстранихме, беше съвсем малка по размер – от тези, които едвам-едвам се виждат. Направих го, защото исках да усетя как протича самият процес, преди да се подложа на премахване бенка на лицето, например.
.
в САЩ живея. Не знам какво да те посъветвам, все пак за това ходим на доктор. Не знам имаш ли възможност и за второ мнение да отидеш някъде? Да не бъркаш бенки с брадавици? Тук никой не иска да ми маха бенки с лазер. Понеже ставаше дума за едната на лицето ми и предпочитох нещо по-леко. Абсурд, не искаха и да чуят. Та не знам какво да ти кажа. Не знам как след премахване с лазер остава материал за хистология. Той обгаря, обгаря повърхностния слой на кожата (а може би и в дълбочина) и толкова. Не знам в кой момент може да се вземе материал и как. Аз вече съм месец от как изрязаха тая на лицето. Ами много съм доволна. Имам лека червенина, която мажа с крем против белези. Казаха ми че ще се заличи. Но не ме бърка изобщо. Малко ФДТ ѝ мацвам и съм направо като нова
Не знам за какво чаках толкова много. Махах и на тялото една. Пак така ми я изрязаха, там белега почти се заличи. А казват, че на лицето по-бързо се заличавали. Но не ме бърка белега на лицето. В пъти изглеждам по-добре без онова щръкнало топче. Знам че никой не иска да се разкатава по доктори, но ако имаш възможност върви и на друг да ти потвърди метода на премахване, защото тук във форума всичко на всички им е на майтап, но ако стане нещо ще си остане за твоя сметка. Между другото предполагам си прочела, че и на мен ми казаха, че бенките са доброкачествени при прегледа на око, но дума да не става махане с лазер. Не искаха. След махането дори ми пратиха документ от хистологията заведен под номер, според закон някакъв тукашен по пощата.