В момента чета ... 72

• 51 055
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Danilu🌷,няма нужда да се извиняваш,нали си бъбрим тук:),ако не я бях подарила на библиотеката,щях да ти я пратя.Ами,нормално е,като ми хареса нещо и очаквам и на вас да ви хареса,понеже съм харесала и аз самата много книги заради вас,пишещите тук👍

# 676
  • Бургас
Чета "Толкова близо до хоризонта" на Джесика Кох. Оказа се наистина, че не е книга  която ей така набързо да се прочете. Много рядко чета ревю за книгата която започвам, но с тази го направих ... два пъти я трих и качвах на четеца докато се реша. Въпреки че на корицата пише „Най-силната любов. Най-силната болка. Една истинска история“ е много повече от това.

# 677
  • Mediterraneo

Сега чета Захвърленото фередже на Кармен Бин Ладен. Ами... страшна работа са тези в Саудитска Арабия. Хем знам много неща, хем, погледнато през погледа на авторката, е направо страшно наистина!

Така ме заинтригува с Кармен Бин Ладен, че веднага си взех  "The Veiled Kingdom", и вече я преполових. Като хипнотизирана съм. Много интересно и впечатляващо е всичко, освен че е и стряскащо.
Изпаднах в неудържим кикот, който леко премина в истерия при изречение започващо с "Всичките ми свекърви...."
При идеята за 21 свекърви мозъкът ми за момент замръзна. Joy

Но май съм взела друга книга, посочената от теб ще да е "Inside the Kingdom", според корицата v goodreads.
И нея ще прочета, дано е различна от тази, но едва ли ще повтаря събитията.

Честно казано, съм объркана. Ревютата и на двете книги са еднакви... Всъщност май е написала само една книга, явно са различни издания, знам ли.
Но снощи я завърших. Потресена съм. Всяка книга, която ме отвежда в арабския свят, ме оставя безмълвна заради тотално различните традиции и вярвания.

Редактирах предното си мнение, ама и тук да напиша. Не знам откъде съм си съчинила заглавието на книгата. ОТХВЪРЛЕНОТО фередже е

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 10:47 от Тарталета

# 678
Като стана въпрос за арабския свят - потресаваща книга е “ Последното момиче” -  Надя Мурад.

# 679
Не търся сензационни ужаси, по-скоро поглед върху различна култура, където общо взето животът тече без екстремно насилие, по възможност.

# 680
  • Mediterraneo
На мен във Фереджето точно това ми хареса- авторката ни превежда през живота си в арабския свят, правейки паралел с този в Европа и Америка. Много умерено и умело споделя преживяното, пречупено през призмата на собствените й чувства и емоции. Не ме натовари емоционално.

# 681
Тази книга дали се намира някъде в електронен вариант? От резюмето разбирам, че пише жената на единия брат на Осама  бин Ладен Astonished Ще ми е интересно да я прочета.

# 682
  • София
И мен ме заинтригува и успях да я намеря. Точното заглавие е ОТХЪРЛЕНОТО  ФЕРЕДЖЕ

# 683
  • София
Завърших Книжарница на колела. Лека и приятна книжка, чете се бързо, но и не оставя кой знае какво след себе си. Хареса ми идеята за смелостта да сбъднеш мечтата си и за това как с действията си променяме живота на хората, които срещаме в живота си. От друга страна главната героиня не ми допадна съвсем - Доста наивна, неуверена и без самочувствие, способна да хлътне по всеки, който ѝ обърне внимание.

Започвам Невидимия живот на Ади Лару. Стои от доста време в библиотеката ми и няколко пъти посягам към нея и я връщам. Като цяло нямам големи очаквания.

# 684
Ето една опция, но е на английски:

https://bg1lib.org/g/Carmen%20Bin%20Ladin

Тази книга дали се намира някъде в електронен вариант? От резюмето разбирам, че пише жената на единия брат на Осама  бин Ладен Astonished Ще ми е интересно да я прочета.

# 685
  • Mostly in my mind
Прочетох "Камък, ножица, хартия", Алис Фини, издателство Сиела. Момичета, прочетете я! Убийствено добра е! Адски много ми хареса и смятам, че феновете на жанра - трилър, мистерия..., ще я оценят. Скоро не бях чела толкова добър съспенс. 5/5 Разбрах, че Нетфликс ще я филмират. Специално заради нея ще си платя месечния абонамент.  Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 07:40 от Лолита

# 686
  • на острова на мечтите
Аааа, ама вие сте по-опасни от любителките на цветя! Не се вясвам там, че а туй цвете, а още едно... Hug
Лолита, автор моля!

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 19:19 от danilu

# 687
  • Mostly in my mind
danilu,  редактирах се.

# 688
Здравейте, в момента чета Колекционер на деца и ми се иска след нея малко да разведря обстановката.Някой може ли да ми препоръча книга подобна на Коледна тайна,примерно?Нещо ведро,нещо за разпускане,а ако е и в духа на Коледа ще е чудесно Simple Smile

# 689
  • на острова на мечтите
Здравейте, в момента чета Колекционер на деца и ми се иска след нея малко да разведря обстановката.Някой може ли да ми препоръча книга подобна на Коледна тайна,примерно?Нещо ведро,нещо за разпускане,а ако е и в духа на Коледа ще е чудесно Simple Smile
и аз, моля! Много сериозна литература съм заФанала преди празниците.
Случайно на Ириса със завързаната фамилия ли е Колекционер на деца!?
Лолита, благодаря! Записвам си.

Общи условия

Активация на акаунт