Международна здравна застраховка Best Doctors

• 7 787
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Вие използвахте застраховката, сключена през банка и стана проблем ли?

# 16
Говоря за компетентност на служителите.За банковите служители това е допълнителна дейност,за която банката получава комисионна.

# 17
Здравейте, имам сключена застраховка коята плащам на месечни вноски  Здраве към Уника. Искам да я прекратя.Искам, да знам хората, които са си прекратили здравните застраховки плащат ли се някакви неустойки за това, че са прекратили застраховката преди тя да изтече. Моля , ако някой знае да сподели. Благодаря предварително

# 18
Здравната застраховка се прекратява 15 дни след неплащане на поредна вноска.Ако искате да сте коректни,просто не плащайте поредната вноска и уведомете застрахователя.

# 19
Mei Mei

От застрахователната компания, ми казаха, че трябва да подам заявление за прекратяване, който е един месечен срок.

# 20
Ами подайте заявление.Интересно ,ако не подадете и не сте платили вноската,какво ще последва.

# 21
Здравейте, има ли застраховка, която може да се сключи от здравноосигурено лице, на което му предстои скоро операция и да няма 2 месеца отлагателен период?

# 22
Не няма такава.Освен това се попълва подробна здравна декларация,и ако подадете неверни данни,после не ви дължат обезщетение.Застраховките са за случайни събития,иначе застрахователните дружества отдавна да са фалирали.

# 23
Никой не казва, че ще се попълват неверни данни. Питам дали има з/ка без отлагателен период. Такива ИМА, когато покриват риск от инцидент, обикновено се наричат Злополука.

# 24
Това са две различни застраховки.BEST DOKTORS e за лечение в чужбина на тежки забалявания.Иначе има най-различни застараховки "Злополука",но те са именно за злополуки и са без отлагателен период.Операцията не е злополука,а лечение.

# 25
  • Out of the Mix
Здравейте, има ли застраховка, която може да се сключи от здравноосигурено лице, на което му предстои скоро операция и да няма 2 месеца отлагателен период?

За риска заболяване няма застраховка без отлагателен период.

Това, което искате - да сключите и веднага да ви се плати планирано лечение, няма как да стане.

Ако пък планирате, или има нещо хронично, което не представите в здравната декларация, минат отлагателните периоди - 2,6,9 м., когато се наложи да ползвате, няма да се плати, това е укриване на информация.

Ако декларирате всичко в здравната декларация, вариантите са няколко:

* Изключва се от покритие декларираното.

* Изключва се и се приема сключване с утежнен риск и завишена премия.

* Отказва се сключване.

Да се има предвид, и че вече има електронни регистри и всички амбулаторни прегледи, епикризи, лечения и т.н. за всяко лице, са на един клик разстояние. Това е едно от първите неща, които гледа застрахователят при постъпване на претенция за обезщетение на покрит риск по полица.

За злополука няма отлагателни периоди.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 10:54 от Revoker

# 26
Как стои въпросът с тази застраховка и настъпване на бременност по време на престой в чужбина, проследяването и и раждане? Покрива ли я и ако не, има ли застраховка, която покрива такъв тип събития.

# 27
Тази застраховка е една огромна измама! Разбираш, че това е така едва когато, за съжаление, се наложи да я ползваш!

# 28
Тази застраховка е една огромна измама! Разбираш, че това е така едва когато, за съжаление, се наложи да я ползваш!
Какво стана? Нали бяхте одобрена за лечение навън?

# 29
Какво стана? Нали бяхте одобрена за лечение навън?
Одобрението е много относително! Близо месец ме бавиха, тъй като по застраховката нямало определени срокове за одобрение! На по-късен етап се оказа, че има такива, но не в полза на застрахования с онкологично заболяване /ако някой го интересува ще ги напиша, защото в полицата няма посочени такива/! Организирах си операция в БГ, която можеше да се случи по-рано, ако не чаках отговор по застраховката! Тогава уж ме одобриха, след като разбраха това! Изпратиха ми дати за посещение на избраната от мен болница! Ден преди операцията ме уведомиха, че датите ще бъдат потвърдени и ще получа предварителен медицински сертификат, ако след операцията имам препоръка за активно лечение, като под такова се разбирало химиотерапия, лъчетерапия и операция ! В полицата няма активно и/или неактивно лечение, а лечение…..След писмено възражение от моя страна в крайна сметка уж ми разгледаха случая вътрешно и получих предварителен медицински сертификат!
Сагата е много дълга! Просто моя съвет е да прочетете няколко пъти полицата и да прецените можете ли с онкологично заболяване да забавите лечението си с месец и половина някъде! Също така препоръката на онколог от чужбина може да не бъде одобрена от медицинската комисия на Фърдър, тъй като не е необходима според тях от медицинска гледна точка!

Общи условия

Активация на акаунт