Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 493
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Хахахахахахахахаха. Смея се с глас и домашните питат защо. Lachesis не си пада по тъмен шоколад, не иска подсладители, различни от захар и и се яде сладко.
Ааа, аз изобщо не съм се засилила да правя торти. Само за някой РД правя една с готови бишкоти и сметана, ама това е 3 пъти годишно най-много и става за 10 минути, - няма печене правене на кремове и тем подобни. За гараша се сетих, че реално си е режимна, ако е без шекер.

# 331
Чак ми стана любопитно на какви места ходи Lachesis...😃 Oбичайно под диабетични сладкиши се има предвид точно неща с подсладители, един или няколко.🙂
Вчера в Лидъл гледах кокосово и бадемово мляко. Кокосовото беше с добавен ориз (и някакви други сгъстители), бадемовото беше със захар и сгъстители...

Аз си купих такова без захар - имаше. Явно при вас е останало само от това със захар.

Сноу, като приготвя всичко, ще пиша грамажа. За сега съм пас, ям си тиквата без нищо, тя е цигулка и сладни.

Невена, тъмен шоколад ям. По принцип не обичам много шоколад, това казах. Хапвам рядко.

# 332
  • в сърцата на децата <3
Елора, сметана млечна висок процент - лидълската 36% много я уважавам аз. Съотношението на класическия ганаш е 2:1 шоколад сметана (каза човекът учил туй нещо). Аз го правя на оЧо, особено когато искам да е крем, а не глазура. Добавя се повече сметана за да не стане твърдо. Ако е за глазура се слагаше и 0.5 части масло за гланц. Обаче с това нещо се прекалява мнооого лесно.

Технологията е следната: сметаната се затопля на водна баня и се добавя начупеният шоколад. Бърка се до разтваряне и хомогенизиране. Ако се слага масло е последно. Бърка се отново до пълно усвояване в сместа. Това е.

# 333
Тая в Лидл е хубава, ама ако ще е само за нещо малко високият процент е голяма разфасовка... май половин кило беше. Малките от 200г също не са зле, те са 30% и обикновено тях вземам че да мога да ги употребя. Пишеше на тях че са сладкарски или за разбиване, да не излъжа сега, но не са подсладени. За всичко стават. В Кауфланд мисля че също имат тяхна си марка аналогичен продукт и са също прилична сметана. Имат си карагенан де, ама те май всичките имат, не е болка за умиране. В руските магазини също има хубава сметана, ако пък такъв има наблизо.
Елора, правилно си се ориентирала че тези растителните сладкарски не са читави. Хидрогенирани мазнини са, вместо млечна мазнинка да има в тях, това не трябва да се нарича сметана изобщо. Отделно че е и подсладено направо, абе не ти трябва.

# 334
Елора, течна животинска сметана, като се затопли с шоколад до разстопяването му и се охлади много добре, се разбива отлично с миксера, сгъстява се и прилича по-скоро на мус.

# 335
Аз още преди години съм правила торти с "глазура" ганаш, мисля, че смесвах горе-долу 1:1 сметана и шоколад. Слагах понякога и малко масло. Разбива се когато е добре изстинало, обикновено топя вечер и на другия ден вадя от хладилника и действам с миксера.
И в Л, и в К има животински сметани, неподсладени, 30% за около 1,69 лв/200 гр. 36% от Лидъл е 500 грама, аз я използвам и за кафето.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 18:52 от dolce miele

# 336
natka, аз купих тогава неподсладена за някакво ядене, но пак пишеше, че е от растителен произход. Видях вкъщи етикета и ме хвана яд. Но сготвих, какво да правя.
Оф, тоя Лидл.
Далече е от мен. Днес минах случайно. Купих котидж най-накрая да го пробвам.
Търсих и сметаните, но не ги открих.
Абе много трудно откривам там като търся нещо.
А животинска в кауфланд, фантастико има ли?

# 337
Eлора, писах, че има животинска 30% в Кауфланд. В Лидъл стои при шоколадовите кувертюри, близо е до кафявата захар и брашната. Като не намираш нещо, питай служител. 😉

# 338
  • София
natka, аз купих тогава неподсладена за някакво ядене, но пак пишеше, че е от растителен произход. Видях вкъщи етикета и ме хвана яд. Но сготвих, какво да правя.
Оф, тоя Лидл.
Далече е от мен. Днес минах случайно. Купих котидж най-накрая да го пробвам.
Търсих и сметаните, но не ги открих.
Абе много трудно откривам там като търся нещо.
А животинска в кауфланд, фантастико има ли?
Винаги питам. Има навсякъде обсужващ персонал. Сметаните са при сладкарският щанд, брашна, захар...не са в хладилните витрини.

# 339
Оф, а на мен като ми трябва - рядко ги намирам.
Не съм прочела Долче. Значи и там ще търся.
Мерси.

# 340
  • в сърцата на децата <3
Елора, при другите сметани са в Кф, в студеното каре при пакетирани сирена, кашкавал, яйца. Там има едно цяло със сметани, ядкови млека... Търсиш логото на Кф и тя е .

В момента на масата разговор между свеки, медицинска сестра, и ММ - средно интелигентен вишист.
Свеки, работеща над 30 години по специалността си: захар 6-6.4 не е нещо особено, то си е нормално. Ако ТОЛКОВА пък вече те притеснява направи си гликиран, ама то и там вече все излизат високи.
ММ се оплаква, че му се схваща врата (това е откакто вдига КЗ) тя го съветва да пие... Съдоразширяващи и АСПИРИН 🤦🤦🤦 
Няма да казвам нищо. Мълча си. Всеки има право да се самоубива колкото бавно и мъчително си избере.

# 341
Елора , хубави сметани има и в МЕтро , но са по-големи разфасовки. Лично аз също ползвам най-често двете лидълски. Тази седмица си взех 3 от малките, че бяха на промоция с лидл картата.

# 342
Има 2 вида течна животинска сметана
-дълга консервация (UHT) и тя е някъде по етажерки с кондензирани млека и подобни.
-другата е с кратка трайност и е в хладилни витрини със заквасената сметана и подобни.
И двата вида имат  сметани с чист състав и сметани с "екстри" като нишесте и други шифровани имена.
Марката и цената са без значение, четете състава. Маркова сметана и скъпа беше с десетина съставки.
Отделно трябва да се гледа и масленност минимум 30%. Пак добре, че пълномаслените са в червени опаковки, но производителите винаги могат да направят някоя диверсия.
Веригата магазини или големината им са без значение. Във всички магазини, в които продават мляко има и сметана, колкото и малък да е.
А тези, растителни сметани за кокосовата сметана ли говорите или има някаква неизвестна за мен веге-измислица? И къде са за да бягам от тези райони?

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 09:39 от tania6

# 343
Сметана с 10-тина съставки си е десерт направо.

# 344
Сметана с 10-тина съставки си е десерт направо.
Не е, но е натъпкан с неща, които да "държат" бухнал крема в тортите. Тези красиви и огромни сметанови торти не могат да стоят така само с чиста сметана.

Общи условия

Активация на акаунт