Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 632
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Азара, 👍 поздравления за прекрасните резултати с КЗ и талия 💐. На мене ми окапа косата 6 месеца след отслабването, на шепи, за пръв път в живота ми. След двете бременности косопад не съм имала, но винаги съм се хранила чисто, с доста протеин, зеленчуци и съм се движела. Започна да ми капе косата още след контузията и стероидите и при ИР капеше повече. По време на режима изведнъж косата ми се разхубави, стана лъскава, спря да се омазнява. Не, косопадът при мене категорично не беше от липса на вит Д, защото когато започна не бях в дефицит. С косопад е сложно. Трябват много протеини. Косата е кератин  а той се произвежда от протеин. Трябват много Б витамини, витамин Ц. Ако приемаш прекалено много ниацин, който пиех за черен дроб, може да почне косопад. Ако от протеините, които приемаш, болният ти черен дроб произвежда много глюкоза, няма да остава протеин за коса и други глезотии. Може да е от много йод също, ако доскоро не си ядяла много риба и месо. Може да е анемия.

Аз отрязах 1 метър коса, която беше в краищата по-тънка и от пръста ми. Жалка работа беше. Вече не капе.

Както вече съм писала, това е негатив от рязкото ми отслабване, но изобщо не съжалявам и се чудя как съм търпяла и мила всеки ден над метър коса. Сега я нося максимум до кръста и като стигне кръста, режа безмилостно до раменете и си пораства пак.

Вместо да си даваш парите за ампули, дай ги за изследвания и виж какво ти липсва. Дай ги за витамини. Taurine съм чела, че помага. Имам един неотворен, но ме мързи.

За вит Д - родена съм недоносена и в болницата са ми били на инжекция. До 2 годишна изобщо не съм хващала тен, а след това горях ужасно  като natka. Мисля, че цял живот съм била в дефицит. Сега пак не успявам да го държа в норма ако не приемам редовно, а ме мързииииииии. Хубави нива имам само като пия ежедневно 2-3 капки Вигантол и пия пробиотик.

За закуската - не зная какво хапче пиеш, но ако трябва да го пиеш с храна, то трябва да закусваш. Нормално е да вдигнеш КЗ 6.3 след като почваш от 5.3. Ако тръгваше от 4.3 щеше да се вдигне до 5.3, примерно. Аз не ям ако имам КЗ над 5. То сега и нямам, де. С отслабването КЗ ще ти пада. Ти ходеше пеша на работа след закуска, нали?

Не се отчайвай, че не ти пада бързо КЗ. Махнала си Диапрел и даже може да се качи в идните дни, но пак ще почне да пада. На организма му трябва време да свикне. Вече си много, много по-добре отколкото като са те диагностицирали.

Успех ти желая и скорошно приключване с етапа нормализиране на КЗ.
Много благодаря за подробните постове:))))))Ще пусна изследванията

# 436
Здравейте,
От месец съм на диета. Дойде време за месечния ми цикъл и никакъв го няма. Пия и глюкофаж. Възможно ли е липсата на цикъл да се дължи на лекарство или някакъв хормонален дисбаланс. Има ли други с подобен опит от диетата?

# 437
Мисля, че има. Аз съм с обратния проблем, скъси ми се цикъла с 3 дни някъде, което е доста дразнещо.

# 438
Мисля, че има. Аз съм с обратния проблем, скъси ми се цикъла с 3 дни някъде, което е доста дразнещо.

Здравейте,
От месец съм на диета. Дойде време за месечния ми цикъл и никакъв го няма. Пия и глюкофаж. Възможно ли е липсата на цикъл да се дължи на лекарство или някакъв хормонален дисбаланс. Има ли други с подобен опит от диетата?

Ето това намерих и пише, че да, има връзка.
https://fitbg.net/blog/nutrition/niskovuglehidratna-dieta
Аз цял ден се влача с ниска енергия. Мисля, че ще хапна малко картофена салата, въпреки, че съм се надумкала със салата и месо и коремът ми е пълен и въпреки това съм гладна и ми се вие свят.

# 439
Лахезис, така е в началото, когато откажеш въглехидратите. Минава за 1-2 седмици обикновено и после си пълен с енергия. Не се предавай!

# 440
Естествено. Вика му се кето грип. Нормално.
Някои го знаят и си продължават, а за други е уж "основателна" причина, че режимът не става.

Соня, на мен този режим ми нормализира цикъла.
При някои може да има някакви промени.
Но да, може да имаш и хормонални проблеми.

Аливи, какво лошо има да ти се скъси цикъла? Екстра е Grinning

# 441
  • София
И на мен днес хич не ми беше добре, около месец по-сериозен режим. Рязах следобяд кашкавал и филе извънредно, пих чай след чай, кротна ми се. Ама криво ми беше.

# 442
+1 първия месец беше тежък - слабост, сърцебиене, киселини. След това, всичко отшумя. Решението за мен - сол, сол, сол. Ако не успявах с храната, пиех айряни и вода със сол.

Аз проблем с цикъла никакъв не съм имала и преди режима, не видях някаква прмяна и на него. Моите мазнини обаче винаги са били високи + се старая да приемам и високи протеини. Не гоня кетоза.

# 443
Естествено. Вика му се кето грип. Нормално.
Някои го знаят и си продължават, а за други е уж "основателна" причина, че режимът не става.

Соня, на мен този режим ми нормализира цикъла.
При някои може да има някакви промени.
Но да, може да имаш и хормонални проблеми.

Аливи, какво лошо има да ти се скъси цикъла? Екстра е Grinning

Цикъла ми е бил редовен като по часовник. Нищо ново и различно освен диетата и глюкофаж. Възможно ли е да има толкова голяма хормонално разместване

# 444
Доста е сериозен ефектът на режимното хранене върху тялото. Храниш ли се достатъчно? Мазнините ти достатъчни ли са? От какъв източник са? Тренираш ли?

# 445
Възможно ли е да са ти малко калориите.Мазнините?Да си недохранена?
пп.Миоки е писала преди мен

# 446
Соня, можем само да правим догадки.
Може да казваш, че си на режима, но реално не знаем какво и колко ядеш.
Имам позната уж беше на режима, но ядеше колбаси, кренвирши и топени сирена. После ме обвини в заблуда и не знам си още какво.
Казват, че ако няма мазнини също може да липсва цикъл.
Може и самото съчетание на режим и хапче също да оказва ефект. Аз лично не одобрявам такова съчетание. Но не съм имала проблем като съм била на НВ и хапче.

# 447
При мен също е скъсен цикълът, ама дали е от режима не мога да кажа... И под скъсен нямам предвид само по-малко дни кървене (с по-малко, преди години ми беше по седмица), а и ми идва на по-малък интервал. В рамките на нормалното си е пак де, от 28-29 дни сега ми идва на 26-27, не е нещо фрапиращо но си има разлика. Това лято в жегите и на по-кратко време идваше, но и други край мен тогава се оплакаха от същото така че това не го броя.
Не го мисля толкова щом няма други проблеми, все пак цикъл имам от 30-тина години, нормално е да не е все едно и също, то нищо не ми е същото Grinning

# 448
Преди време, когато почнах Глюкофаж XR (вече не го пия) ми се скъси леко цикъла, с около 2 дни по-рано ми идваше. А иначе, когато започнах режима (въпреки че в началото беше по-либерално и намалявах бавно вгх) забелязах една чудесна промяна- вече не качвах с около 2 кг на всеки цикъл и не се подувах като плондер точно преди цикъла...Естествено, преди режима тези 1-2 кг всеки месец преди МЦ се "материализираха" дори и да не пиех много течности, дори и да ограничавах калориите...буквално "от нищото". Само като си погледнех подпухналото лице и ръце и знаех, че до 12 часа, макс ден трябва да чакам цикъла!
За желязото- изследване на желязо може и нищо да не покаже. Изследвайте феритин, защото от там се "дърпа" желязо когато в даден момент не ви достига...😉 Най-гадният ми косопад винаги е бил при нисък феритин (това е показател който в повечето случаи доста трудно се покачва, изисква време). Чак като падне феритина започва да пада осезаемо и желязото. Но тогава е доста късно за реакции вече и за наваксване. Не е невъзможно, някои "късметлии" бързо наваксват железните показатели, но не са болшинството. Твърде високо желязо също не е ок.
Натка, помня, че това лято аз писах за подобен проблем. Не помня дали ми беше подранил МЦ, обаче като че ли беше повече кървенето в жегите...🤔

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 22:26 от dolce miele

# 449
Може, то доста се пише в темите и изтървам на моменти кой какво. Аз имах предвид жени около мен - сестра ми и колежки, те се оплакаха от същото в жегите, а от всичките само сестра ми се храни така, затова казах че не го броя точно това.

Общи условия

Активация на акаунт