Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 600
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Lachesis, ти гъбаркаш ли се нещо? Нали ядеше по една пълнена чушка за вечеря, сега това меню ти се струва като глад?
Иначе нямам коментар - кифла със сирене за закуска, ориз с хляб, боб с хляб...
Ха ха Joy
Ами всеки има различни разбирания за количества. И за размери.
Все пак тя се счита за слаба и с тънка талия - 90 сантиметра.

# 226
Сега видях един въпрос по-назад. Аз целя забременяване в близко време. Ако някой се сеща за потребител или тема назад, в която коментирано ще ми е полезно много. Доста съм изчела в темите за ИР но с търсачката е много трудно да търся мнения за това.

# 227
Lachesis, ти гъбаркаш ли се нещо? Нали ядеше по една пълнена чушка за вечеря, сега това меню ти се струва като глад?
Иначе нямам коментар - кифла със сирене за закуска, ориз с хляб, боб с хляб...

Е да, ама се натъпквам със салата много повече от 200 гр. и една пълнена чушка не се равнява на яйца по панагюрски 180 гр. примерно, както е в менюто, или пък спагети пълнозърнести с домати и сирене 300 гр. Много повече калории има в чушката с месо и ориз и държи по-голяма ситост. И после си похапвам доволно тиква, такива ми ти работи.

@Елора, на ръст почти 180 см. талията не ми е дебела определено, но естествено трябва да е по-тънка. От друга страна, не планирам в скоро време да ставам модел или актриса, та мисля, че съм си добре. И като гледам, не влизам в обезитас, пуснах назад статия, в която има кантар за това.
Ето тук (в коментарите долу докторът е пуснал калкулаторът) си премерих размерите и определено имам още 5 кг. да качвам, ако искам да съм обезитас, но естествено е, че не искам, а искам още повече да отслабна.
https://drkehayov.com/diabet/kravna-zahar-normalna-visoka-hranene-diabet

https://drkehayov.com/zdravni-kalkulatori/indeks-telesna-masa-itm-bmi-kalkulator

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 13:35 от Lachesis

# 228
В този случай заявката ти, че ядеш една пълнена чушка за вечеря и като цяло се засищаш с малко, е тенденциозна. Спагети не желая да коментирам, но конкретно яйцата по панагюрски 180 грама вървят с 200 грама кисело мляко, което си е една доволна порция от 3 панагюреца. Гаранция, че няма да търсиш и тиква след нея. Успех с това меню.

# 229
Почвам да си мисля, че Lachesis е новият трол в темата след онзи младеж(забравих му името ).
Alcarin, ако с нещо мога да помогна, съм насреща.

# 230
Почвам да си мисля, че Lachesis е новият трол в темата след онзи младеж(забравих му името ).
Alcarin, ако с нещо мога да помогна, съм насреща.

Но защо да съм трол? Само заради това, че одобрявам диета, която лекар е предписал ли?
Аз вярвам на лекарите, все пак учат 6 години, за разлика от всички останали, които четем из мрежата разни неща. И да се похваля - днес съм с 1 кг. по-малко! Току що сколасах да се премеря, разликата ми с обезитас вече стана 6 кг. Благодаря на Снежен Ангел, че ми даде насоки. По този повод ще си направя салата от бейби спанак, с домат, шалот и био киноа, залята с винегрет на база ябълков оцет.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 14:03 от Lachesis

# 231
  • София
Здравейте,
Изпратиха ми този берберин https://www.amazon.ca/Preferred-Nutrition-Berb%C3%A9rine-500-Vcaps/dp/B01CO4GQQG
Досега съм пила на Natural factors според вас подходящ ли е за ИР?

Цитирам за берберина какво съм записала:

"
При Berberine-а HCl  e 97-99%, при хубавите продукти. Хубаво е да е посочен процента.

Берберина замества Метформина , т.е. избираш - или едното или другото, защото Берберина има аналогично на Метформина действие.

- започва се с ниска доза (макар че при него, страничните ефекти са по-поносими/стомашно-чревен дискомфорт и т.н. ... както е при метформина)
- приема се с храната, за предпочитане въглехидратна
- понижава КЗ/и кръвното налягане - ако има проблеми с него/ и подобрява инсулиновата чувствителност на клетките ( при ИР)
- подпомага ССС-ма, Имунна с-ма, метаболизма
"

# 232
Lachesis, виждала съм високи като теб с талия 90 сантима.
Ами имат си да свалят Grinning
И стига с тия модели.
Ние тук не целим отслабване за да ставаме модели.
Тъжно е, че още не си разбрала с каква цел отслабваме. Особено около корема и талията. Оставям те сама да стоплиш.

Също така е хубаво да научиш що е то трол.
Браво, че им вярваш на лекарите. Би трябвало с такова свръх доверие да си здрава, ама не си.
Сляпо доверие не е здравословно, ама надали ще го стоплиш в този живот.

# 233
...Alcarin, ако с нещо мога да помогна, съм насреща.

Благодаря ти от сърце Simple Smile Ще погледна мненията ти Flushed, тепърва започвам да чета и търся. Надявам се да е достатъчно и да не досаждам с въпроси.

# 234
  • София
Втрещена съм... и отчаяна. На майка ми и казаха, че е с диабет, най-после отиде на лекар. Инсулин на гладно -13, кз 7, след натоварване съвсем зле, кз 13, после към 10, инсулина пък към 90 май беше. Никакво обяснение за инсулина,никакво внимание не му е обърнато...тя ми казва "ама той е добре, в граници е", а аз хиляда пъти съм обяснила вече за инсулина. Ще се опитам да ви прикача примерните менюта, които са й дадени. В потрес съм.

Брей, че и по две филийки хляб. По една не може ли? Laughing

Тези доктори не са наред. Един не може да обясни защо ги тикат тези въглехидрати.

# 235
Няма нито един лекар, който да е излекувал пациентите си с такъв режим или било хапчета.
Макар че тук една госпожа е с розовите очила.
Е, ние пък тук можем да се похвалим с хора, които идват не само с ИР, но и с диабет и се оправят.

# 236
Яко нишесте, плодове, тесто, обезмаслени млечни... пълна скръб са тия менюта и сигурен път към инжекции инсулин... повече коментари са напълно излишни...Това не е подходящо меню и за човек с диабет тип 1, това е рецепта освен за придобиване на диабет и за придобиване на дефицити, а за възрастни жени и на остеопороза.

# 237
АРТЕМИС, е как защо? 😁 За да "не пада КЗ"! 😆😆😆 Каква ирония е това в случай на ИР и особено при диабет тип 2...😷
Lachesis, съмнявам се в 1 пълнена чушка да има повече калории отколкото в яйцата по панагюрски. Виж, със сигурност трябва да има повече вгх. Иначе всеки може "да се наяде с малко", ако изяде отделно огромна салата, хляб, десерт и т. н. към храненето. Или ако яде по нещо през час-два...😉
Онзи ден се наядох с 200 грама свински черен дроб (в зехтин), междудругото. 😃 Това ми беше вечерята, преди това през деня бях на 1 кафе и 1 капучино и малко заквасена сметана. Инстинктивно в магазина ми се прияде черен дроб, поисках да ми отрежат малко парче. Оказа се, че в него има точно 200% от необходимата ми дневна ми доза желязо. Изобщо не съм била гладна в този ден.

# 238
  • София
Малко офф-топик. Делян Пеевски е отслабнал до неузнаваемост и клюката твърди, че руският диетолог Алексей Ковалков му е изготвил режим.
Сега гледам, че руснакът препоръчва интервално хранене и кето диета.

https://rsport.ria.ru/20210123/dieta-1594238822.html

# 239
Още като го видях си помислих, че може да е отслабнал толкова или с 1) кето/ВМ-НВХ /или съчетано с някаква форма на глад/, или с 2) някаква операция...🙂

Общи условия

Активация на акаунт