Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 576
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • Paris, France
А какви са и доводите? Целиш ли забременяване в скоро време? Какъв ти е инсулина, КЗ? Колко кила имаш за сваляне? Имаш ли проблеми с бъбреците?

Честно казано, не виждам начин да се отслабне без особена загуба на мускул при ИР без режимът да е кето с повишени протеини.

60% от ВХ не ям и на "балансирано" хранене.

Мазнини не могат да се спрат изцяло. Нали ще приемаш омега 3 или поне АЛА?

Диетата без мазнини, от изцяло растителна храна съм я правила и ми подобри ИР толкова, колкото и Кетогенната, НО!!!!!!!!! Отслабнах с 15 кила и подобрих инсулин и КЗ на кетогенна и VLCKD (кетогенна с ниски калории). С нея махнах коремните мазнини. След 6 месеца започнах растителната без мазнини, но всички, абсолютно всички поети ВХ трябва да се изгарят със средно бързо ходене веднага, до 15 мин след захранване. Средно бързото ходене гори по 200-300 калории на час, половината от ВХ, половината от мазнина. За изгаряне на 100г ВХ, които са 400 калории ще ти трябват час и половина до два часа ходене дневно. За  200г ВХ ще ти трябват 3 до 4 часа ходене задъхана. Имаш ли такова време всеки ден? Там няма не искам, няма не мога.

200г ВХ са 800 калории. Диетата ти ще трябва да е от максимум 1200 калории, примерно, за да отслабваш. Тогава ти остават 400 калории от протеин, но това е много малко за човек с чисто тегло над 40кг. За мене е достатъчно, примерно, но за тебе не знам. Загубен мускул се качва трудно.

100 грама протеин се набавя трудно от растения. Това са 2 кила кълнове и кило гъби, но иди и ги изяж!

Познавам хора, отслабнали с тази диета и са добре, но на нея не може да се лежи, нито да се мине само с леки силови упражнения.

Ето ми приблизителните резултати, като ще ти пиша само на гладно и първи час, защото на втори нямам проблем.

2014 август - диагноза по:

1. КЗ 5.8, инсулин 14 на гладно.
2. КЗ 11 и инсулин 192 на първи час.

2015 февруари, след отслабване с 15 кила, месец и половина спиране на ВХ и кетогенна и 10 дена на 400-500 калории от протеин + листа и малко мазнина:

1. КЗ 4.8, инсулин 8
2. КЗ  8, инсулин 80

2015 юли, след 3-4 месеца растителна + ходене и свински ден:

1. КЗ 4.5, инсулин 7.5
2. КЗ 7 , инсулин 75

Доста разочарована, но продължавам с ходенето и WFPB diet, месец кето и свински ден и

2016 юли съм + 2 кила, но:

1. КЗ 4.5, инсулин 6
2. КЗ 6, инсулин 40

2017 юли, след растителна с ходене, месец кето и доста торта 🤩

1. КЗ 4.8, инсулин 5
2. КЗ 5 инсулин 20.

Сега 20 и 40 бяха 20.5 и 39, примерно. Не помня точно.

# 211
  • София
Лея, не съм Невена, но бих те посъветвала да напишеш името на тая ендокриноложка, че да я заобикаляме през три квартала Grinning

# 212
Да и аз мисля, че трябва да се знаят имената и къде практикуват такива лекари. Бас ловя, че няма нито един излекуван или влязал в ремисия пациент тази. ВВ и без особено количество мазнини, не активизираш цикъла на Рандъл и ще отслабнеш, ама не само на мазнини, ами и на мускули. Без мазнини, вероятно ще си загубиш и цикъла, ще се сбабичосаш без време от липса на колаген. А какво се случва с нивата на мастно-разтворимите витамини, не е ясно.
Строго кето изобщо не е задължително. В много случаи НВВМХ е достатъчно, но не виждам проблем и да се пробва за няколко месеца кето при желание.

# 213
Направо ми идва на устата "Иди си искай парите",  тая лекарка поне едно нещо конструктивно казала ли ти е?

# 214
  • пак там
Снежен ангел, има един режим, наречен Автоимунен протокол. Ако искаш - прегледай и опитай. Би трябвало да ти покаже от какво точно ти се подува коремът.

# 215
Ако Герикапса не е хубава добавка, тогава какви витамини а и е да търся?
Кои са полезните форми?

# 216
  • София
Здравейте,
Изпратиха ми този берберин https://www.amazon.ca/Preferred-Nutrition-Berb%C3%A9rine-500-Vcaps/dp/B01CO4GQQG
Досега съм пила на Natural factors според вас подходящ ли е за ИР?

# 217
Втрещена съм... и отчаяна. На майка ми и казаха, че е с диабет, най-после отиде на лекар. Инсулин на гладно -13, кз 7, след натоварване съвсем зле, кз 13, после към 10, инсулина пък към 90 май беше. Никакво обяснение за инсулина,никакво внимание не му е обърнато...тя ми казва "ама той е добре, в граници е", а аз хиляда пъти съм обяснила вече за инсулина. Ще се опитам да ви прикача примерните менюта, които са й дадени. В потрес съм.

# 218
Скрит текст:
Втрещена съм... и отчаяна. На майка ми и казаха, че е с диабет, най-после отиде на лекар. Инсулин на гладно -13, кз 7, след натоварване съвсем зле, кз 13, после към 10, инсулина пък към 90 май беше. Никакво обяснение за инсулина,никакво внимание не му е обърнато...тя ми казва "ама той е добре, в граници е", а аз хиляда пъти съм обяснила вече за инсулина. Ще се опитам да ви прикача примерните менюта, които са й дадени. В потрес съм.

Благодаря, че сподели. Аз мисля да се възползвам от тези менюта. Разбира се, така като гледам грамажа, си е чиста проба глад, но какво да се прави, трябва да се отслабва.

# 219
Миии, според мен не е така, ако сметнеш грамажите на обяда, това са към 700 гр храна, на всичко отгоре с огромно количество въглехидрати. Това не е меню за справяне с диабета, а за придобиване на такъв. Аз ям доста, но от това бих могла да изям супата, салатата и месото, или готвеното. Без хляб и без десерт. И винаги е било така, дори преди да почна вм нвх, а тогава ядях повече от сега.

# 220
Това е което имах предвид като казвах че "диабетичните" менюта са разработени за хора с диабет тип 1. За някой с тип 2 това е сигурен път към влошаване, аз бих ги запазила единствено като пример как не се прави...
Жената е резистентна на инсулин и си го и произвежда в излишък. За чий са й междинни хранения и то с такива малоумни неща? Да не говорим основни хранения с по 6-7-8 хлебни единици?!?
С такова хранене ще бълва още инсулин и то нонстоп и ще става все по-резистентна с времето. Ама те не му казват така, казват му "естествен ход" на болестта, дето не можел да се избегне.

Плодов кисел? Мляко с ориз? Грис? Сухар? Мляко? Бишкоти?!?  Ама това е възрастна жена, не дете в детската градина, по дяволите. Какво има в тези храни дето да е нужно на голям човек, че не ми става ясно?
И наистина такова меню обещава глад, от тези хранения никое няма да засити човек за дълго. Та хем ще си вреди, хем че е вечно гладна.

# 221
Същото й казах и  аз, точно като за деца в детската градина, и за инсулина и обясних същото.. не мога да си намеря място от яд. Иначе е на 65, не е от най-възрастните, нооо... как да оспориш това, което казва лекаря... Не знам какво ще правим..

# 222
А, аз под възрастен човек имах предвид че не е дете, не че е престаряла. Но за съжаление виждам и доста по-млади хора с такава диагноза.
Миналия ден ми мина през ръцете рецепта за Оземпик, дето го предписват "ако Метформин и диета не са достатъчни за контрол на диабета", по описание - пациентът беше 80 и някой набор, а вече е с напреднал диабет дето иска по-тежка артилерия лекарства. И беше в максималната доза. Друг е въпросът това лекарство както вдига секрецията на инсулин доколко е панацея, ама сега е модерно това да се предписва явно, все по-често го виждам в рецепти.
Хора около и под моята възраст, ами за мен са си млади и по принцип, не само с оглед на такива "старчески" болести.

# 223
Lachesis, ти гъбаркаш ли се нещо? Нали ядеше по една пълнена чушка за вечеря, сега това меню ти се струва като глад?
Иначе нямам коментар - кифла със сирене за закуска, ориз с хляб, боб с хляб...

# 224
Важното е да е пълнозърнест хляба! А, че той има същите въглехидрати като белия хляб са подробности. Аз много уважавам моя личен лекар, но не ми стана приятно, че за диабета препоръчва режим от времето на комунизма, а ИР не я отчита въобще. И ми каза - рано или късно ще стигнеш до хапчето, демек няма спасение от високата захар, само се влошават нещата с времето. А е на 45 години, млад е.

Общи условия

Активация на акаунт