Подготовка за малкия човек - тема 15

• 35 931
  • 773
  •   1
Отговори
# 720
Аз си взех от лидълските сутиени най-големия размер. Другата седмица вече ще разбера до колко са удобни. Подплънки имам на НУК.

# 721
А какво мислите за балсама за зърна на Lansinoh вместо крема?

# 722
  • Beyond the stars
Според мен кърмиш или не, винаги след раждане е доста по комфортно и удобно със сутиен за кърмене. В нормално време всичките ми сутиени са с банели с/без подплънки, и са изключително неподходящи за следродилни. Бюстие спортно или сутиен за кърмачки си е must за мен.

# 723
А силиконови зърна използвали ли сте/ ще използвате ли? Бяха ми препоръчани силиконовите на Медела - доволни ли сте, ако сте ги използвали, или други някакви?

# 724
  • София
Силиконовите протектори ги ползвам от ден 1 в болница до сега (бебе на 7 седмици). Според мен не е важно на коя марка са, а да са правилният размер. Аз бях правила някакви жалки опити да си измеря зърното и купих по размер, не по марка. babyono за 6 лв са моите

# 725
Мисля да не използвам като за начало - нямам плоски/вдлъбнати зърна. Ако има рани и болка, ще го мисля тогава, няма да купувам предварително.

# 726
a.n.d.r.e, и аз опитах да измеря, но не мисля, че се получи особено успешно. Вие в няколко размера ли взехте докато намерите правилния?

# 727
  • Германия
Сноу, аз мога да препоръчам сутиените за кърмене на bon prix, имат много хубави модели, цветове, на доста прилични цени, удобни са и имат големи размери. Аз бях поръчала 4-5 модела и в поне 2 различни размера за да мога да ги пробвам и да си избера.

На H&M също са хубави, а за зимата препоръчвам потниците им за кърмене, много са удобни! Аз ползвам 2 техни вече с второ дете и не са мръднали почти. И ми държат топло на курса, че аз много мразя да мръзна 😅

# 728
Страхотни съвети, благодаря на всички.
Този спортен сутиен на Триумф изглежда наистина красив, а щом е и удобен, звучи супер.
Харесаха ми и сутиените на ХМ (и като става дума едни дълбоки мама-гащи от сайта им :Д) , показани от Радева. Ще разгледам тези на бон прикс, до колкото помня са бюджетни, което е супер.

Аз междувременно открих тези: https://www.amazon.de/gp/product/B07RYXXD6W/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
За болницата или за помпата ми изглеждат супер, защото са хендс фрий и също не е нужно да се разголва човек изцяло. Поръчах един за проба и ако на някой му е интересно, ще дам отзив като дойде. Мисля да поръчам директно и един комплект от тези на ХМ за проба. Изглеждат ми супер.

Пък както казва Вълшебство, и да не кърми човек, си е по-удобно с такъв сутиен след раждане.

Мълбери, под принадлежности визирах точно помпа и дрехи за кърмене (сутиен, нощница-може и не специализирана, ама да се отваря, блуза..), както и подплънки. Взела съм на Лансинох, имам и балсама им за зърна-беше ми подарък при покупка на количката. Сега като казвате силиконови зърна-трябва да проуча дали ще са нужни за мен. Не знам в кои случаи се ползват.

# 729
Мале много сте писали. Аз да кажа за нощните залъгалки, че ми бяха супер удобни. Ползвахме шишета на нук и го харесваше, не че е имал избор. Сега взех едно ан авент и отказа на нук. Залъгалките на нук са добри но сега взех новия размер на авент и са по-добри. А какво ще кажете за тези на томпи типи?

https://www.hippoland.net/tommee-tippee-ortodontichni-zalagalki- … eten-ring-tt-0203

# 730
Дами, ако си носите шишета в болницата, ваши ли ползват или техни? Ще питам тук как е, но ми стана интересно.

# 731
Благодаря на всички за споделения опит Hug

Welt, не знаех, че можем да си носим наши шишета. Тогава обаче трябва ли да носим и четка за шишета, препарат за почистването им, стерилизатор или как? Може ли дамите, които вече са раждали, да споделят?

# 732
Благодаря на всички за споделения опит Hug

Welt, не знаех, че можем да си носим наши шишета. Тогава обаче трябва ли да носим и четка за шишета, препарат за почистването им, стерилизатор или как? Може ли дамите, които вече са раждали, да споделят?

И аз не знам, точно заради това се чудя.
Аз съм решила да полагам усилия за кърмене, така че няма да купувам стерилизатор и много шишета, но чувам, че в началото дохранват така или иначе. Нито знаеш с какви биберони, нито нищо. Не знам и аз как си го мисля, ясно ми е, че ако има 50 бебета, става невъзможно да даваш на всяко неговото си...

# 733
Дами, ако си носите шишета в болницата, ваши ли ползват или техни? Ще питам тук как е, но ми стана интересно.
Зависи от болницата. Аз съм била в 2 родилни, ползват само техни. По принцип настояват да се кърми, в краен случай носят готово шише пълно с мляко. След време минават и го прибират. Те почистват и измиват шишетата.
Моят съвет е (ако искате да кърмите) да държите детето максимално на гърда. Шише в първите дни създава у майката чувство, че сама не може да храни бебето, без да вижда колко изпива, а бебето пък свиква на бързото мляко от шишето.

# 734
Welt, и аз съм решила да полагам усилия за кърмене, доколкото и както мога. Каква литература ви е била полезна по темата, дами?

Radeva-87, благодаря за съвета. От информацията, която съм чела/гледала, препоръчват стимулация възможно най-много, а преди това леко цедене на ръка (не знам така ли се наричаше) , ако сме след секцио в реанимацията и не ни дадат бебчето в първите часове. Как ви се получи това?

Общи условия

Активация на акаунт